Болки в коляното

Здравейте,от скоро почах да тренирам лека атлетика,тренировките спрямо другите са сравнително леки,но преди няколко дена остих болка в дясното коляно,но не обърнах внимание,продължавах да ходя на тренирвки(разбира се трениора ми намали тренировките),сригмах до момент в,който не можех да ходя и да изкачвам стълби,почивах няколко дена,като междувременно пия противовъзпалителни и се мажа с Арника гел.Трениора ми каза да си почина.Някой да е имал подобен проблем,болмата е тъпа,намали се драстично,но още не мога да тичам или дори да клекна изцяло.Не искам да хода на лекар,защото ще ми каже клишето,че трябва да спра да тренирам.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

01.04.20
19:00

Важно е да се знае къде точно е болката - под/над коляното, има ли предистория - други травми на същото място, предишни оплаквания от същия/сходен тип. Понякога, поставяйки тялото в шок - без да сме тренирали изведнъж се впускаме в тежки или друразови тренировки пр., сухожилията реагират много остро. Индикират че им трябва почивка. Трябва да се разгрява изключително добре. Да се обърне внимание на мобилността на глезена и на мускулите в тазобедрената област, особено на глутеус медиус, защото проблемите в тях често рефлектират в колената.
Аз лично бих отишъл на лекар 100 % и горещо те съветвам да направиш същото, а не да тренираш въпреки болката, защото най-много да увредиш трайно/скъсаш някое сухожилие. Говоря от горчив опит...

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1