Болки в коляното

Здравейте,от скоро почах да тренирам лека атлетика,тренировките спрямо другите са сравнително леки,но преди няколко дена остих болка в дясното коляно,но не обърнах внимание,продължавах да ходя на тренирвки(разбира се трениора ми намали тренировките),сригмах до момент в,който не можех да ходя и да изкачвам стълби,почивах няколко дена,като междувременно пия противовъзпалителни и се мажа с Арника гел.Трениора ми каза да си почина.Някой да е имал подобен проблем,болмата е тъпа,намали се драстично,но още не мога да тичам или дори да клекна изцяло.Не искам да хода на лекар,защото ще ми каже клишето,че трябва да спра да тренирам.

01.04.20
19:00

Важно е да се знае къде точно е болката - под/над коляното, има ли предистория - други травми на същото място, предишни оплаквания от същия/сходен тип. Понякога, поставяйки тялото в шок - без да сме тренирали изведнъж се впускаме в тежки или друразови тренировки пр., сухожилията реагират много остро. Индикират че им трябва почивка. Трябва да се разгрява изключително добре. Да се обърне внимание на мобилността на глезена и на мускулите в тазобедрената област, особено на глутеус медиус, защото проблемите в тях често рефлектират в колената.
Аз лично бих отишъл на лекар 100 % и горещо те съветвам да направиш същото, а не да тренираш въпреки болката, защото най-много да увредиш трайно/скъсаш някое сухожилие. Говоря от горчив опит...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1