Предложение за комбинация с l-carnitine

06.02.20
19:10

Здравейте , бихте ли ми предложили ефикасен продукт за комбинация с Л-Карнитин. Мисията е от 115кг да смъкна до 95кг
Или за тези килограми всичко ще си има ефект
Също така имам и кутия със Инозин , някак мога ли да ги комбинирам двете или три неща
Имах 4-5 месеца фитнес , но после почивах 4-5 месеца , от месец съм почнал отново

06.02.20
19:30

А пробвал ли си с калориен дефицит да свалиш?

06.02.20
21:47

Не , ако може помощ , не съм запознат изобщо с този метод

Мнението беше редактирано от Lil Arsov на 07.02.20 02:36.

08.02.20
10:13

Метода на калорийния дефицит стои зад всички методи скоито се свалят килограми при здрави хора и името му е доста самообяснително - трябва да си в калориен дефицит. Тоест калориите, които изяждаш и усвояваш да са по-малко от тези, които изразходваш. И неминуемо ще отслабнеш. Няма никакви магии - нито въглехидратите и хлябовете, нито мазнините и газираните ще те направят дебел ако си в дефицит. Дали ще ядеш по-малко, дали ще изразходваш повече калории от движение и тренировки, или пък и двете - това си е твой избор. Разбира се с трениране е много по-лесно и по-здравословно, а и накрая ще изглеждаш по-добре като свалиш мазнините, защото ще си направил някакви мускули, които да се виждат през ниския ти процент подкожни мазнини.

За да си в дефицит, трябва да знаеш колко калории на ден приемаш и колко изразходваш за да направиш математиката. Колко приемаш се установява като си теглиш храната и записваш калориите и смяташ. Купуваш си електронна домакинска везна, слагаш я някъде на удобно в кухнята и отсега нататък теглиш всичко, което смяташ да изядеш и си го записваш. Изразходването се смята по формула, а ако правиш и някакви тренировки или движения, това се смята допълнително. Колко точно калории ти е баланса, можеш да ползват различни формули из интернета - ти си намерил вече 2 от тях, но както виждаш дават различни резултати. Това е нормално и тези формули служат само за отправна точка и ориентир. Приемаш някаква средна стойност че ти е калорийния баланс, вадиш от нея 500 Ккал за да си в дефицит и почваш да теглиш и смяташ калориите. След 2 седмици се теглиш и мериш с шивашкия метър да видиш дали сваляш или качваш килограми и мазнини и ако сваляш, значи си уцелил, Ако си седиш същия, значи трябва още калории да орежеш. Ако пък си надебелял още, трябва съвсем още повече калории да намалиш.

Всички тези сметки можеш да се научиш и да си ги правиш на ръка или в електронна таблица, но много по-лесно е да се регистрираш на безплатния сайт myfitnesspal.com или да си свалиш апликейшъна (поне за мен през браузър е по-удобен интерфейса) и да попълниш всички данни и всекидневно и честно да си пишеш храната и той ще ти казва всеки ден колко още имаш да ядеш за да си в дефицит. Като си изчерпаш калориите за деня, просто спираш да ядеш, за да си в калориен дефицит. И това е. Правиш това същото всеки ден в продължение на 1-2 години и ако си писал честно и редовно и си си стоял в дефицит, ще трябва да си смениш целия гардероб и ще започнеш да се харесваш повече. А навиците и знанията за храната ще ти останат за цял живот, което е важно, нали не искаш да си фит само за 1 лято или само за сватбата или нещо такова.

Питай ако нещо по майфитнеспала не ти е ясно.

Мнението беше редактирано от Димо на 08.02.20 11:15.

08.02.20
12:38

Вчера започнах . 1600 калории на ден поставих за максимум , докато съм на безвъглехидратен режим . Вчера приех 1600~ с лека тренировка ( лежанка , 3 упражнения за бицепс) . Днес ще направя един вид кардио на боксовата круша , трудно ми е да преценя колко калории горя

Barberian

08.02.20
12:50

“Опитът ни показва, че за един начинаещ е твърде вероятно броенето на калории да се окаже препъникамъче в начинанието към постигането на целите.” - пишат от bb- team https://www.bb-team.org/hranene/start
Според мен това е проблем, не само на начинаещите.
Ако по някаква причина ти е трудно да броиш калории, да теглиш, и да попълваш цял живот, защото живота не свършва след свалянето на килограмите, а трява и да ги поддържаш, статията ще ти е полезна. Ще ти даде добра обща култура за храненето като цяло. Има и други статии, но и сам можеш да си ги намериш.
При мен също броенето на калории се оказа трудно 🙂 Аз лично като бях начинаещ си свалих килограмите с диетата на Дюкан в която не се брои 🙂 Сега не я препоръпвам, но тогава нямах никакъв опит. Моите проблеми с броенето бяха следните:
Ако ядеш пържола с картофи, ще ползваш метода с дланта описан в статията или ще ги претеглиш и горе- долу ще си на ясно. Става доста по- интересно ако е мусака, супа или нещо готвено. Тук дланта не работи🙂 Трява да претегля всички продукти по отделно в сурово състояние, да запиша и после да сметна колко калории е цялото ястие, след което да претегля конкретната порция която ще ям и пак да сметна 🙂 Това всичко работи ако готвя лично аз. Ако готви жена ми, трябва да ангажирам нея да тегли и да пише 🙂 Ако се съгласи ще иска нещо в замяна 😂 Опитах и с готови рецепти от интернет или my fitness Pal, но видях, че едни и същи рецепти готвени и смятани от различни хора дават доста сериозни отклонения. Кой смятал грешно, кой сложил повече мазнина, кой повече месо и тн. Ако ям навън и в менюто не пише колко калории е това което съм поръчал, смятам по усет. Смяташ, смяташ, смяташ и накрая на седмицата пак проверяваш на кантара какво си сметнал и ако си сгрешил коригираш по усет. Запитах се: Ако цяла седмица ще тегля и попълвам и накрая пак ще трява да засека сметките с кантара или метъра защо да смятам? Отделно на това си дадох сметка, че това трява да продължи цял живот. След като сваля килограмите, трява и да ги поддържам.
Така лично за себе си осъзнах, че броенето не е моя начин. Моя начин е опознаване на тялото си, усет и самодисциплина. Не правя нищо извънземно. Много рядко пия и ако пия не се осирам. Същото важи и за храната. Старая се да се храня здравословно и като седна на маса да не се освинвам 🙂 Научих се когато ми е вкусно да казвам: Достатъчно, стига яде 🙂
Успех от мен!

Мнението беше редактирано от Barberian на 08.02.20 16:33.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1