12.02.20
15:26
Здравейте колеги... Искам мнение относно калоричния дефицит. От седмица и половина съм почнал да я спазвам, въпроса ми е имам свалено приложение за крачките и там ми показва колко калории имам изгорени може ли да се компенсират изгорените ми калории от крачките с дефецита?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим12.02.20
15:34
може
Как така да се компенсират изгорените калории от крачки с дефицита от храната? Искаш да кажеш да се добавят към него? Компенсират се 2 противоположни неща, а в случая и ограничаването на храната, и изгорените калории от ходене са в посока на увеличаване на дефицита.
12.02.20
16:46
казано от Димо на 12.02.20, 15:48:
Как така да се компенсират изгорените калории от крачки с дефицита от храната? Искаш да кажеш да се добавят към него? Компенсират се 2 противоположни неща, а в случая и ограничаването на храната, и изгорените калории от ходене са в посока на увеличаване на дефицита.
Аз го разбрах така, след като го прочетох няколко пъти, че човекът няма да яде пропорционално на калориите, които ще изгори при вървене, например))). Сиреч, ако при вървене ще изгори за 2 часа 500 ккал, то няма да яде толкова (ще си причини дефицит от сътото кол-во ккал)...))))
12.02.20
17:26
И аз мисля, че това пита човека. Макар неточно да е попитал и Димо по така зададен въпрос, отговаря правилно.
Или казано по друг начин, например ако си сметнал калории за баланс, т.е. нито да сваляш или качваш тегло, като си отчел във формулата/сметките, че нищо не правиш като активност, обаче продължиш да се храниш с тези калории за баланс, но си предприел да ходиш толкова пеш, че изгаряш 200-300 калории примерно, то да, този дефицит ще ти дойде от тази активност.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.02.20 17:34.
12.02.20
20:27
Колеги говоря за това, че дефицита ми на прием е 1607кал, от които 500кал горя понеже дневния прием за регулируемо тегло на храна ми е 2107кал.. Така до тука всичко си спазвам както трябва... Свалих си преди дни приложението крачкомер мисълта ми е ако съм направил 5000хил крачки на ден и съм изгорил 250кал от крачките възможно ли е да си ги сметна от горе с дефицита ако примерно ги повиша над 1607кал...?
12.02.20
20:29
казано от Димо на 12.02.20, 15:48:
Да това имах предвид да се добавят тези изгорените калории от крачките от горе на дефицита ако примерно нещо съм повишил за деня с храната...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече