22.03.20
16:42
Здравейте хора,
Какво мислите за дискове направени за олимпийски лост с ф50, изработени от каучук (пресована гума)?
20 кг диск си е 20 кг, независимо от какъв материал е, но гледам, че цените са по-ниски от стандартните олимпийски тежести. Може би разликата е в степента на амортизация , която ще е по-бърза за тези от гумата.
Какво мислите?
Благодаря
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Няколко неща:
1. Ще си осмърдиш живота. Тази гума няма измирисване. Чистил съм ги с мокри кърпички, меглио, спирт, какво ли не - не става.
2. Оставя сериозни следи по балатум/стени (skid marks).
3. Моят олимпийски лост е с финно оребряване в частта, в която се слагат тежести и всеки път като слагаш/изваждаш тежестта отворът на диска се прешкурва, което оставя фин черен смрадлив прах, както по лоста, така и по земята. Дори лостът ти да е гладък, са много ронливи тежестите.
4. Заради 2. и 3. чорапите/краката/обувките за фитнес винаги са в черно. Ръцете ти ще бъдат все едно си ринал кюмюр всеки път когато пипаш дисковете. Отделно го и дишаш тоя гумен пепеляк.
5. Има възможност да попаденеш на изключително неточни, моите 2.5 кг. и 5 кг. даваха доста отклонение.
Ако съм на теб, с кеф ще си взема от по-скъпите и ще си спестя горните преживявания.
Моите гумени ги продадох и с най-голямо удоволствие си доплатих за такива с дръжки от по 3,90 лв./кг.
02.04.20
19:01
Благодаря за инфото. Доста ми беше полезно.
И аз мисля да си правя домашен фитнес
А какво мислите за дискове Eleiko от старите някъде от 80та година
Намерих един ги продава на 5лв килограма а нови такива с дръжки са по 3.9лв килограма
Има ли смисъл да плащам по-скъпите дискове които са и по-старите но уж по-издържливи?
Аз не бих се тревожил за издръжливостта, защото в домашни условия ми се струва невъзможно да причиниш на дисковете каквото и да е.
Според мен си струва да се плати повече единствено за олимпийски дискове, които независимо от теглото си са с еднакъв диаметър /45 см/. Вече дали са гумирани или железни - за домашен фитнес няма голямо значение. Железните са по компактни /малък обем/ и може да натовариш повече на лоста /ако си машина/, иначе пък гумираните са идея по-безшумни /не се чува звън като се трият един в друг и по-добре звучат като се пускат на земята/, няма шанс да ръждясат.
Но ако са с различни диаметри - за мен не би имало голямо значение какви са точно. Тези с дръжката намирам за по-удобни от тези, к’ нямат. Пак има известна миризма като дойдат, но тя изчезва - просто защото са с пластмасово/гумено покритие.
Смисълът и предимството на тези с еднаквия диаметър, поне според мен, е че като натовариш лост за мъртва тяга и го пуснеш на земята, всички тежести контактуват по равно със земята и натоварването се разпределя на по-голяма площ - щадиш си пода. Ако са с различен диаметър, то тогава щангата винаги ще се подпира на двата най-високи диска (обикновено 25-ците/20-ките), а всичко останало ще виси във въздуха. Така цялата сила е средоточена на изкл. малка площ и шансовете да разбиеш настилката отдолу се увеличават драстично. Освен тягата, другите упражнения не са свързани с постоянно, циклично пускане на високо натоварена щанга по земята и за тях според мен диаметърът няма особено значение.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече