22.03.20
16:42
Здравейте хора,
Какво мислите за дискове направени за олимпийски лост с ф50, изработени от каучук (пресована гума)?
20 кг диск си е 20 кг, независимо от какъв материал е, но гледам, че цените са по-ниски от стандартните олимпийски тежести. Може би разликата е в степента на амортизация , която ще е по-бърза за тези от гумата.
Какво мислите?
Благодаря
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНяколко неща:
1. Ще си осмърдиш живота. Тази гума няма измирисване. Чистил съм ги с мокри кърпички, меглио, спирт, какво ли не - не става.
2. Оставя сериозни следи по балатум/стени (skid marks).
3. Моят олимпийски лост е с финно оребряване в частта, в която се слагат тежести и всеки път като слагаш/изваждаш тежестта отворът на диска се прешкурва, което оставя фин черен смрадлив прах, както по лоста, така и по земята. Дори лостът ти да е гладък, са много ронливи тежестите.
4. Заради 2. и 3. чорапите/краката/обувките за фитнес винаги са в черно. Ръцете ти ще бъдат все едно си ринал кюмюр всеки път когато пипаш дисковете. Отделно го и дишаш тоя гумен пепеляк.
5. Има възможност да попаденеш на изключително неточни, моите 2.5 кг. и 5 кг. даваха доста отклонение.
Ако съм на теб, с кеф ще си взема от по-скъпите и ще си спестя горните преживявания.
Моите гумени ги продадох и с най-голямо удоволствие си доплатих за такива с дръжки от по 3,90 лв./кг.
02.04.20
19:01
Благодаря за инфото. Доста ми беше полезно.
И аз мисля да си правя домашен фитнес
А какво мислите за дискове Eleiko от старите някъде от 80та година
Намерих един ги продава на 5лв килограма а нови такива с дръжки са по 3.9лв килограма
Има ли смисъл да плащам по-скъпите дискове които са и по-старите но уж по-издържливи?
Аз не бих се тревожил за издръжливостта, защото в домашни условия ми се струва невъзможно да причиниш на дисковете каквото и да е.
Според мен си струва да се плати повече единствено за олимпийски дискове, които независимо от теглото си са с еднакъв диаметър /45 см/. Вече дали са гумирани или железни - за домашен фитнес няма голямо значение. Железните са по компактни /малък обем/ и може да натовариш повече на лоста /ако си машина/, иначе пък гумираните са идея по-безшумни /не се чува звън като се трият един в друг и по-добре звучат като се пускат на земята/, няма шанс да ръждясат.
Но ако са с различни диаметри - за мен не би имало голямо значение какви са точно. Тези с дръжката намирам за по-удобни от тези, к’ нямат. Пак има известна миризма като дойдат, но тя изчезва - просто защото са с пластмасово/гумено покритие.
Смисълът и предимството на тези с еднаквия диаметър, поне според мен, е че като натовариш лост за мъртва тяга и го пуснеш на земята, всички тежести контактуват по равно със земята и натоварването се разпределя на по-голяма площ - щадиш си пода. Ако са с различен диаметър, то тогава щангата винаги ще се подпира на двата най-високи диска (обикновено 25-ците/20-ките), а всичко останало ще виси във въздуха. Така цялата сила е средоточена на изкл. малка площ и шансовете да разбиеш настилката отдолу се увеличават драстично. Освен тягата, другите упражнения не са свързани с постоянно, циклично пускане на високо натоварена щанга по земята и за тях според мен диаметърът няма особено значение.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече