28.04.20
10:08
Здравейте.
С оглед на създалата се ситуация, затворените зали, натежалите кореми и напълно хаотичното хранене напоследък, загубих каквато и да е форма.
От известно време се оглеждам за уреди за да тренирам вкъщи. От социалните се нагледах на доста идеи, но все ми се струват че са колкото да се замаже положението.
Целта е да се намери такова минимално оборудване, наистина минимум, но разумен такъв. Имам велоаргометър, 2 гири по 5 кг, стойка за набиране, която се слага на врата но не се използва щото прецаква бои и шпакловки, постелка.
Обмислям да си взема прав лост, основно за клекове + дискове, но не знам как ще реша проблема с стойката, за която няма никакво място.
Какво друго може да ми трябва? Дъмбел с различни тежести, май трябва да са 2 бр.
Исках да си взема качествени тежести, но набързо ми се събраха 500+ лв. Не знам дали има смисъл да инвестирам толкова, но пък може залите да не отворят скоро, а и да отворят, страх лозе пази май беше лафа..
С две думи, моля за съвет за минимално оборудване у дома за средно напреднал начинаещ, с ограничено място и ресурси.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЕдин дъмбел с 50кг тежести за него и почвай:
-тяга ,тяга на един крак
-плие,преден,зерчер клек,клек с дъмбел в една ръка...се гадости.
-изхвърляне,
-обръщане
-раменна преса.
-лег с един дъмбел
-борческо въртене
-тръстър
-гребане
-бг клек
-турско изправяне
-трицепс , бицепс и рамо стандартните упражнения..
-суинг . .
За мен дъмбела е по - добре от щангата.
Мнението беше редактирано от nervak на 28.04.20 11:40.
28.04.20
12:24
Искам да видя един начинаещ, който ще обръне ефективно дъмбел. Иначе да, един разглобяем 50 кг дъмбел е напълно достатъчен, даже и за напреднал...Стига да не очаква да тренира по сплит с него :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.04.20 12:27.
28.04.20
12:38
казано от James Hinks на 28.04.20, 12:24:
Искам да видя един начинаещ, който ще обръне ефективно дъмбел. Иначе да, един разглобяем 50 кг дъмбел е напълно достатъчен, даже и за напреднал...Стига да не очаква да тренира по сплит с него :D
Сега и ако кажеш: “Стига да не очаква да тренира и изолиращи с него”......отиде тая :-)
28.04.20
12:47
Ем, ако може да прави скотово сгъване с него - ОК, да прави :D
казано от James Hinks на 28.04.20, 12:24:
Искам да видя един начинаещ, който ще обръне ефективно дъмбел.
А...то щото неначинаещ много може))))))))
Здравейте и благодаря за включванията.
Вече реших, ще си взема лост с тежести и лост за дъмбел на който да закачам тежест, един вид да си комбинирам.
Изчетох няколко теми за правите лостове и “олимпийските” такива и работата стана дебела. Цена, размери, качество, вид стомана, огъване, хвърляне, умно ползване и т.н... Обаче ударих на греда с това, от къде да си ги набавя, купя?
Някакви идеи?
07.05.21
22:58
а откъде си купувате дъмбелите?
Ива:
Дъмбели има почти на доста места. Спорт депот, sportensklad, 4fitness. Лоста с гайките е към 20тина лева, като е добре да е ф30. Стандартен ф30 с винтови гайки, 30 см, събира до 2 диска по 10кг от страна, може би и някоя 2.5кг.
За повече се търси нещо правено, защото по магазини...тц.
_fit:
Не се филмирай толкова.
2 х дъмбела - 40 кинта
1 прав лост - ф30, 168 см - около 60 лева. За предпочитане е 213см ф30, SBT ако още ги имат в депот-а, но и мънечкия трудно ще го убиеш, освен ако не се постараеш.
Останалото в тежести:
4х5
4х2.5
4х1.25
4х10
Дотук са 75кг + лост 8 кг.
Дисковете ...по горе-долу 5 лв/кг, а може да успееш да намериш и по-евтини в олх. Дали ще са стоманени, гумирани, само гледай да не са хромирани.
С този setup няма да станеш шампион в трибоя или да мистър Олимпия, но е пък можеш да правиш доста неща.
За в бъдеще ще ти останат за добавяне: 20ки дискове, дълъг лост, стойка за клек, пейка, като винаги можеш да си измислиш нещо допълнително :)
Дали си струва? Да. В последните десетилетия не съм видял цените да падат . :)
*Олимпийски лостове, дискове ..всички ги харесваме, но инвестицията става в пъти по-сериозна.
Мнението беше редактирано от 6th на 18.05.21 20:08.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече