12.05.20
08:39
Здравейте,
Като вече се позатопли смятам всяка сутрин да си правя една разходка от по 6-7 км. Имам женски пинчер 7 годишен проблем ли ще е да го взимам с мен - в смисъл тъй като е малко куче няма ли да му да дойде много такава активност.
Поздрави!
Стига да не го изпънеш на подобно натоварване веднага ако не е свикнал, а постепенно-не е никакъв проблем.
Отглеждал съм пинчер наравно с немска овчарка...сутрин и вечер колело по 2-3 обиколки на гребната база в Пловдив,което с отиването и връщането са между 5 и 7км сутрини и вечер.
12.05.20
09:55
Ти много я скъси тая Гребна... :D
казано от James Hinks на 12.05.20, 09:55:
Ти много я скъси тая Гребна... :D
Забравил съм колко е)))но пинчера търчеше наравно с немеца.
Ако кучето наистина е немски пинчер, а не минипинчер, ще те скъса теб от тичане и ходене, а не обратното. :)
12.05.20
11:15
В България “пинчер” се казва на всички мелези от той териер, чухуахуа и истински пинчер.
12.05.20
11:31
казано от Boby_ на 12.05.20, 11:04:
Ако кучето наистина е немски пинчер, а не минипинчер, ще те скъса теб от тичане и ходене, а не обратното. :)
Не е немски пинчер, нито минипинчер, нещо средно. Около 5 кг е.
12.05.20
11:36
Да ти е жив и здрав, каквъто ще да е. Само не прави грешката да го водиш като е топло. Сутрин рано, по хладно.
12.05.20
12:29
На снимката ми се виждат леко дълги ноктите. Ако наистина е така, ще му правят проблем с разходките.
12.05.20
14:17
казано от Gogo на 12.05.20, 12:29:
На снимката ми се виждат леко дълги ноктите. Ако наистина е така, ще му правят проблем с разходките.
Ще го заведа на ветеринар да ги изреже.
12.05.20
14:32
Ще се възползвам от темата(надявам се автора няма против след като получи отговор) за да попитам за така наречения singleton puppy синдром - или има ли повод за притеснение за бъдещи здравословни и поведенчески проблеми при такова куче? Чел съм, че зависи от много фактори, но ще ми интересно да чуя и други мнения.
казано от Tommy Ramone на 12.05.20, 14:17:
казано от Gogo на 12.05.20, 12:29:
Ще го заведа на ветеринар да ги изреже.
Ако го разхождаш редовно и достатъчно дълго по асфалт, ще се изтъркат и сами.
казано от charlie brown на 12.05.20, 14:32:
Ще се възползвам от темата(надявам се автора няма против след като получи отговор) за да попитам за така наречения singleton puppy синдром - или има ли повод за притеснение за бъдещи здравословни и поведенчески проблеми при такова куче? Чел съм, че зависи от много фактори, но ще ми интересно да чуя и други мнения.
От първото раждане на моята кучка оцеля само едно кутре. Не сме имали проблеми, докато беше при нас, после известно време поддържахме връзка с новите собственици и от тях не съм чувал оплаквания. Според мен характеристиките на породата и после отглеждането и възпитанието са по-съществени, както и индивидуалните черти на характера.
Ако, разбира се, това имаш предвид.
15.05.20
13:06
казано от Boby_ на 12.05.20, 16:49:
казано от charlie brown на 12.05.20, 14:32:
От първото раждане на моята кучка оцеля само едно кутре. Не сме имали проблеми, докато беше при нас, после известно време поддържахме връзка с новите собственици и от тях не съм чувал оплаквания. Според мен характеристиките на породата и после отглеждането и възпитанието са по-съществени, както и индивидуалните черти на характера.
Ако, разбира се, това имаш предвид.
Мерси Боби!