13.05.20
11:26
Здравейте,
Казвам се Анелия на почти 28 години със следните мерки:
- Височина 163 см.,
- Килограми 58,5 (ще приложа и снимка).
Целта ми е да стегна и намаля килограмите, интересното в момента е, че въпреки килограмите изглеждам сравнително оформена, което за мен е доста необяснимо, защото както и да го погледнем имам да свялям и това не би трябвало да са моите килограми.
Винаги съм се стремяла да се храня сравнително чисто и да тренирам, опитвам се да се грижа за себе си, но искам да се задълбоча още и да прогесирам максимално.
Стартирам този дневник с идеята да ме поддържа дисциплинирана.
Тренирам основно у дома с тежести, имам два дъмбела с обща тежест 20 кг., също използвам ластици и собствено тегло. Кардиото ми е бягане три пъти седмично,както и табата.
Едно кратко уточнение за табата, това е интензивна активност в рамките на 20 сек. с почивки от 10 сек. между повторенията, като общо са 8 кръга. Повтарям табатата докато имам сила. Отворена съм за всякакви съвети.
Кратък обзор на вчерашният ден:
Физическа активност
Тренировка:
1. лицеви опери - 4 х 14
2. разпъване с ластици - 4 х20
3. коремна преса “Ножица” - 4 х20
4. Странична преса с дъмбел от 10 кг. - 3 х15
5. планк -2 х 1- минута
+ около 10 000 - крачки
Хранене
7:30- чаша топла вода на гладно
7:40- кафе със соево мляко
8:00- 2 с.л. овесени ядки, 3 с.л. кис.мляко с половин банан и канела
13:30- пълнена пиперка с яйце и сирене, домат, маслини
14:00- Активия с манго
16:00 - 1 малка био меденка
21:00 - 1 пил. бутче със салата зеле и царевица и таратор
вода- 1 литър ( с тенденция за увеличаване)
Сън
8 часа
Темата беше редактирана от Aneliya Drumeva на 17.03.21 12:41.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим13.05.20
12:03
Много як епизод на “Приятели” когато Моника се представи за свещенник за да спомогне осиновяването.
Иначе успех с целите, дневника е от голяма полза.
Ц, не е, по-старо е, на епизода с осиновяването е със синьо поло под сакото, пуууууу.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.05.20 12:10.
13.05.20
12:15
😂😂 Благодаря! Друго си е да тренираш с “Приятелчетата” .
13.05.20
14:19
Относно едит-а с тренировката и храаната:
Пиперка се казва от Горна Оряховица на изток, нали?
13.05.20
17:46
В интерес на истината, нямам никаква идея, пообиколила съм и съм живяла къде ли не, та чак и аз се обърках вече. Пипер е по-голямата чушка с други думи. :D :D
От езикова гледна точка растението е пипер, а плодът му се нарича пиперка. Чушка е събирателно понятие и може да се отнася както за пиперка, така и за шушулка на боб, грах, бакла.
На практика обаче никой не може да ме накара да кажа на чушката пиперка. :)
13.05.20
19:52
В Шумен викат пиперка.
14.05.20
10:50
казано от Boby_ на 13.05.20, 18:00:
От езикова гледна точка растението е пипер, а плодът му се нарича пиперка.
От ботаническа е пипер, не от езикова :D А плодът му ботанически е ягода.
казано от James Hinks на 14.05.20, 10:50:
Ботанически не знам как е, но езиково чушка е сининим на шушулка (двете думи дори имат един и същи произход - чешоуıа), а пиперка е плодът на растението пипер.
14.05.20
10:56
Всъщност има спорове, дори знакови съдебни дела по повод различни мита на зеленчуци и плодове.
От кулинатна гледна точка за да е плодът на едно разстение плод-fruit(пиша го и на англ за да се различи плодът като субстанцията след цъфтене и оплождане на едно разстение и плодът като fruit) то трябва да съдържа в себе си захар и киселина.
Това е и основната причина домата да се счита за плод(fruit), въпреки, че от опит знам, че не се харесва в плодовата салата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 10:57.
14.05.20
10:58
В Анатомия и Морфология на Растенията “плод” е това, което се развива от плодника :) Всичко останало е лъжлив плод.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.05.20 10:58.
14.05.20
10:58
казано от Boby_ на 14.05.20, 10:54:
казано от James Hinks на 14.05.20, 10:50:
Ботанически не знам как е, но езиково чушка е сининим на шушулка (двете думи дори имат един и същи произход - чешоуıа), а пиперка е плодът на растението пипер.
Прав си, баабите каазват, ела даа чушкаме боба.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 10:58.
14.05.20
11:00
казано от James Hinks на 14.05.20, 10:58:
В Анатомия и Морфология на Растенията “плод” е това, което се развива от плодника :) Всичко останало е лъжлив плод.
Точно въз основа на това са водени дела, защото се внасят плодове на някои разстения с мито за плодове, а са всъщност тиквички илидруги зеленчуци под документ-плодове.
Има две интересни съдебни дела на таази тема.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече