Как да се възстановя след период на недояждане и усилено трениране?

14.05.20
16:01

Здравейте, аз съм момче на 16 години, 179см, около 66 килограма. От известно време (около година) правя силови тренировки, основно използвайки собственото си тегло, а впоследствие и допълнителни тежести. Преди може би един месец увеличих седмичните си тренировки, започнах да ходя много повече всеки ден, добавих кратки кардио сесии всеки ден и намалих калориите, които приемам всеки ден. Звучи като план за отслабване, но всъщност целта ми е да покачвам бавно мускулна маса, без да добавям излишни мазнини. Очевидно обаче съм създал твърде голям дисбаланс във тренировките, движението като цяло и храненето, защото скоро започнах да изпитвам негативни последствия над тялото си. Започна едно непрекъсната умора, постоянна липса на енергия през целия ден. Наруши се ритъма ми на изхождане, беше ми непрекъснато студено и сънят ми стана нередовен. В същото време изгубих тегло, но мисля че част от него е мускулна маса, тъй като значително намаля обиколката на бицепса, бедрото и рамото ми. Всъщност най-голяма част от умората е в краката, особено около коленете. Вчера с приятелите ми за пръв път от доста време се събрахме да поиграем футбол и с ужас открих, че не мога да тичам и 100 метра с нормално темпо. На ден ям около 2000-2200 калории. Опитвам се да са само от качествени храни, без добавена захар, без бяло брашно изобщо възможно най-здравословно. Но както ви казах не съм какъвто бях. Нямам енергия, рядко не мисля за храна (дори понякога я сънувам), нямам никаква мотивация за тренировки. Моля помогнете ми. Как да постъпя? Трябва ли да ям повече, да спра за малко тренировките или и двете? Обмислям да не тренирам за седмица или малко повече (10 дена горе долу), но да не ям повече от сега, защото ме е страх че без тренировки и с повече хранене ще кача тегло. Колкото до храненето старая се да ям 50 процента въглехидрати, 25 процента протеини, 25 процента мазнини или нещо близо до това. На ден пия по около 3-5 литра вода (често повече). Моля дайте ми съвет. Как да се върна към енергичността си, как отново да имам мотивация за тренировки и как да заживеят отново нормално, да се чувствам на 16, а не 60.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

14.05.20
19:20

Като забравиш тези 2000 калории примерно.

14.05.20
23:24

Трябва ли да поспра с тренировките? Колко повече трябва да ям?

14.05.20
23:35

Тренирай 2-3 пъти седмично с два почивни дни между две тренировки. И много бързо ще качиш отново.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1