07.06.20
00:27
Здравейте!
Мислите ли че млечните продукти за помагат дентално здраве? Или е мит?
Имате ли някакви впечатления?
Пуснах тази тема защото смятам че е интересна.
07.06.20
07:06
С оглед на съдържащият се калций в млечните продукти, отговора е да. Какво не е ясно за млечните, та правиш чак таково допитване?)))). По скоро питай защо зъбите се развалят - причини, но мисля, че това вече све дъвкали тук)))...
Не.
Помагат жабурене с чай от хвощ, с кокосово масло, миенето им с активен въглен, ядене на сурово какао.
...и добрата хигиена, и не на последно място - генетичните факгори.
07.06.20
08:32
казано от Margi на 07.06.20, 08:16:
Не.
Помагат жабурене с чай от хвощ, с кокосово масло, миенето им с активен въглен, ядене на сурово какао.
...и добрата хигиена, и не на последно място - генетичните факгори.
и всичко това правиш с детето си?...ужаааас))
Модерация: Моля да се придържате към зададената тема! Моля да се придържате към добрия тон на разговор като насочите коментарите си към това да бъдат полезни!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.06.20 10:39.
Абе на мен почти всекидневно част от белтъчините ми са от прием на скир, сирене, извара или кварк, а тази година два пъти взимах антибиотик заради перикоронит.
Почти всяка година ми правят по някоя и друга пломба, коя паднала, коя не. То май вече почти всички зъби ми са пломбирани.
Не пуша, не пия, хигиена спазвам, ама чат-пат ми изниква някой и друг проблем със зъбите.
Дядото на един приятел никога не си е миел зъбите, всяка сутрин се е жабурил с водка, и никога не е имал проблеми.
До голяма степен гена играе роля според мен.
казано от Бай Ганьо на 07.06.20, 08:32:
казано от Margi на 07.06.20, 08:16:
Не.
...и добрата хигиена, и не на последно място - генетичните факгори.и всичко това правиш с детето си?...ужаааас))
Говорим за възрастни хора, детето ми има 4 зъба в устата и нито може да схване идеята на жабуренето, нито да сдъвче какаово зърно. Що не мислите малко като пишете тъпни?
А и какво лошо видя в твзи практики, нямам идея.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.06.20 09:18.
07.06.20
15:16
Маги каза НЕ, без да се обоснове и написа неща, които не са по темата. Автора не е питал това.
Щом млякото съдържа калций и децата трябва да го набавят, значи млякото допринася за здравите зъби с оглед на това!!! Кое не е по темата? А това от какво се развалят и какво помага, не е по темата...сега, Маги обича да пише, но първо нека прочете автора на темата какво пита ;)
п.с. точно за това написах за децата, а не да я засегна ;), но явно вие пишете в друг форум ли, не знам))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.06.20 15:18.
11.09.21
12:14