Въпрос с растежа.

Здравейте! Понеже наскоро се замислих, има ли симулации за растежа и по какво се разбира, когато си на края на своя момент, когато ще пораснеш. На 14 съм, скоро правя 15 и съм висок 184 см, тренирам волейбол, попринцип играя пост разпределител, и целта на ръста ми е да стана поне 190 см. Искам да се допитам, понеже бях чул,че окосмяването спира растежа, аз имам мъхчета на бакембарда, много леко потъмнели, почти не си личи и също ми излизат чат-пат някакви тъмни косъмчета под брадичката. Има ли някакви стимуланти, които да ми помогнат и според вас прогнозата каква е за ръста ми? Колко висок ще стане... Баща ми е 182, майка ми е 160. Знам, че за някои хора това е достатъчно, но за мен не е, защото поста ми е такъв, че трябва да съм си висок... Е не като другите нападатели по 2 метра, но поне 190см ако стана ще съм благодарен...

казано от Димитър Иванов на 09.06.20, 14:42:

...На 14 съм, скоро правя 15 и съм висок 184 см...

Първо и преди всичко - говорили сме на дълго и широко за тоя пусти растеж на височина. Към момента едва ли има какво да се добави - търсачката ще ти покаже темите.

Второ - на тази възраст все още е рано да се притесняваш, че ще останеш на този ръст. Според мен - изобщо няма какво да го мислиш, ще си пораснеш, далеч си от възрастта, около която приключват растежните процеси.

казано от Димитър Иванов на 09.06.20, 14:42:

Има ли някакви стимуланти, които да ми помогнат и според вас прогнозата каква е за ръста ми?...

Трето - изброявам ти нужните стимуланти - системни спортни занимания, качествена храна в достатъчни количества и (не на последно място) достатъчно сън.

Да се прави прогноза е излишно.

казано от Димитър Иванов на 09.06.20, 14:42:

...тренирам волейбол, по_принцип играя пост разпределител...

Четвърто - качествата ти на разпределител не са в пряка зависимост от ръста ти. Ще стигнеш (ако стигнеш) далеч по други причини.

казано от Димитър Иванов на 09.06.20, 14:42:

...постът ми е такъв, че трябва да съм си висок...

Пето - изобщо не е ясно дали ще бъдеш разпределител по принцип. На твоята възраст това е доста условно и може да се промени в следващите поне няколко години.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.06.20 15:08.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1