Връщане към тренировките след лекуване на черен дроб и далак

10.06.20
12:13

Здравейте,
преди месец ми откриха вирус който ме удари в черния дроб и слезката. Вече стойностите са ок , но лекарката каза да се пазя от сериозни натоварвания поне до 6тия месец.
До преди това си тренирах сериозно на лоста и с дъмбелите в домашни условия, но сега се двоумя как да започна с какво натоварване да започна и най вече редно ли е до преди да се възстановя напълно да започна с тренировките.
Моля за вашите съвети :)

10.06.20
14:37

. Зависи все пак какво правиш на лост в какъв обем, интензивност и продължителност  и тн ... Това което съм виждал при повечето хора е че тренировките с дъмбели и лостове, са всичко друго но не и особено натоварващи, затова че е много вероятно да може да си ги продължиш.

Преди всичко, слушай лекарския съвет. Ако ти е казано да не тренираш до дата Х, не тренирай до дата Х.

Относно подновяването на тренировките, най-разумно като че ли е да ги напаснеш според това какво си правил преди.

Самите упражнения избери така, че да не водят до дискомфорт, а натоварването (тежести, серии, повторения) нека е поне наполовина на това, което си правил преди. Поне седмица-две стартирай така, след което постепенно и бавно увеличавай, докато в един момент не достигнеш предишното си ниво.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.06.20 16:49.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1