29.06.20
09:13
Здравейте,
Какво мислите за консултацията на яйца всеки ден? Става дума за по 8-10 яйца на закуска всяка сутрин.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЕ какво да мисля, според теб дали е нормално ? Става докато си млад за определено време, но дали е ден -два , седмица - две, не мога да ти кажа.
П.С - все пак зависи и от “консултацията” и с кой доктор я правиш.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 29.06.20 13:15.
казано от nervak на 29.06.20, 17:44:
Не виждам драма да се хапват 6-8 яйца.
Специално за това не виждам защо имаш толкова лайкове и на базата на какво казваш , че няма проблем. Има препоръки на здравни организации относно яйцата.
29.06.20
21:53
Яж спокойно, стига да не ти писнат, разбира се. Тогава вече ще ти се наложи да ги приготвяш по различни начини.
казано от kaloyan на 29.06.20, 21:45:
Специално за това не виждам защо имаш толкова лайкове и на базата на какво казваш , че няма проблем. Има препоръки на здравни организации относно яйцата.
Колко пък много здравни организации изобщо са се занимавали с яйца?
На базата знания го казвам.
казано от nervak на 29.06.20, 22:20:
На базата знания го казвам.
Много от тях имат препоръки за не - повече от 1 на ден. Обаче тук има толкова много фактори , че дори не си струва да се обсъждат. Все пак 10 яйца на ден са много, да здравните организации правят препоръки, но не вярвач че някой има достатъчно изследвания да каже че 10 яйца е ок :) или 8 дори
казано от Dimcho Goranov на 29.06.20, 09:13:
Здравейте,
Какво мислите за консултацията на яйца всеки ден? Става дума за по 8-10 яйца на закуска всяка сутрин.
Здравей
от опит ! Бъркани яйца със сирене лесно бързо и вкусно.
Бях на 16 или 17 и ядях по около 20 - двадесет на ден разделени на два приема ! Тук с уговорката, че тренираш здраво и изразходваш ! За мен е една от най добрите храни за растеж, която ползвам и в момента. Хапвам с кеф по 10 на вечеря с хлебец .
И тогава слушах че са вредни в количества повече от 4/5 и прочие гадания и предсказания, митове и легенди :-).
Храната прави борбата !!
казано от kaloyan на 29.06.20, 22:42:
казано от nervak на 29.06.20, 22:20:
На базата знания го казвам.Много от тях имат препоръки за не - повече от 1 на ден. Обаче тук има толкова много фактори , че дори не си струва да се обсъждат. Все пак 10 яйца на ден са много, да здравните организации правят препоръки, но не вярвач че някой има достатъчно изследвания да каже че 10 яйца е ок :) или 8 дори
Здравните организации казват още, че захарта не влияе на диабета. USDA съветват хората да ядат плодове, зърно, малко мазнини и малко сол. Точно обратното на това, което трябва да правят, ето например едно изследване за връзката между солта и инсулина https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1921253/
Вярвам на изследвания, не на организации. Например има доста изследвания, които показват, че приема на холестерол не влияе на серумния холестерол при здрави хора https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22037012/ Още доста такива има, включително и такива, които показват, че поетият холестерол просто не се усвоява.
Защо тогава 10 яйца да са много и защо да не ядем по “много” яйца?
30.06.20
20:30
казано от Христо Атанасов на 30.06.20, 08:05:
от опит ! Бъркани яйца със сирене лесно бързо и вкусно.
Бях на 16 или 17 и ядях по около 20 - двадесет на ден разделени на два приема ! Тук с уговорката, че тренираш здраво и изразходваш ! За мен е една от най добрите храни за растеж, която ползвам и в момента. Хапвам с кеф по 10 на вечеря с хлебец .
И тогава слушах че са вредни в количества повече от 4/5 и прочие гадания и предсказания, митове и легенди :-).Храната прави борбата !!
Благодаря за мнението. Аз ги хапвам на закуска по 10тина като 5 са цели, 5 само белтъците. За вечеря ми идват тежко толкова мн калории. Вечерта - извара :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.06.20 23:17.
казано от Съби Събев на 30.06.20, 19:50:
..но не е така за човек с нарушена липидна обмяна и като резултат висок холистерол. Да, яйцата съдържат вещества, които спомагат за липидната обмяна, фосфор и т.н., но злоупотребяването с хранителния холистерол, при високи стойности на организма ще доведе до негативни резултати. Всеки лекар ще ти го каже и не е тайна)))....един господ знае, колко ти е здрав организма и риска си е твой. Ако знаеш каквое атеросклероза, до какво води и как се лекува, тогава ще се замислиш малко.
можеш да си пуснеш едно изследване на кръвтта, ако не си правил скоро. Полезно е не само за да си видиш холистерола...
Викаш нарушените липиди вдигат холЕстерола?Ама ниските или високите?Той холЕстерола гаче ли е и той липид?
Отдавна не всеки лекар застава зад тезата,че холестерола ,който се поема с храната влияе на стойностите в организма...по-скоро тезата е за високопреработените храни.
30.06.20
23:43
казано от Dimcho Goranov на 29.06.20, 09:13:
Здравейте,
Пробвал съм го това, омръзва дори и при най-голяма мотивация . Другият проблем е, че след известно време от толкова много яйца всекидневно ти се появяват неземни газове пред, които миризмата на сяра ухае като парфюм.
01.07.20
11:12
Доста мнения. Благодаря на всички, за което. Стигам до извода, че приема и следствията от него е индивидуален за всеки организъм и режим. А и все пак ако на 10 яйца се ядат 5 жълтъка (нали той е проблемният) мисля, че е ОК.
казано от Dimcho Goranov на 01.07.20, 11:12:
Доста мнения. Благодаря на всички, за което. Стигам до извода, че приема и следствията от него е индивидуален за всеки организъм и режим. А и все пак ако на 10 яйца се ядат 5 жълтъка (нали той е проблемният) мисля, че е ОК.
Тос проблемен жълтък значи ... да дам адрес да ми ги пускаш с Еконт ?
Да изхвърляш храна не е окей, без значение от ситуацията и личните “вярвания”.
Може просто да си купуваш течен белтък, например от метро. Или да си правиш жълтиците на майонеза, може също за застройка на супи да ги ползваш. Има варианти, не е задължително да ги изхвърляш.
Мнението беше редактирано от Tano на 01.07.20 12:58.
01.07.20
16:06
Няколко години ядях по 10 - 15 цели яйца на сутрин.
Големи драми се вкарват.
Хората могат да се дрогират и да ударят литър концентрат, ама 10 яйца били вредни.
Идиотщини
01.07.20
16:06
Няколко години ядях по 10 - 15 цели яйца на сутрин.
Големи драми се вкарват.
Хората могат да се дрогират и да ударят литър концентрат, ама 10 яйца били вредни.
Идиотщини
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече