Естествено вдигане на тестостерон

12.08.20
17:13

Здравейте, от 6 години се занимавам с фитнес, напълно натурално.
Наскоро ми препоръчаха едномесечен цикъл с “Mutant test”, “Tribulus”, “Leuzea”,
с цел повишаване на тестостерона по естествен начин. Мислите ли, че подобна комбинация би била работеща и разбира се максимално безопасна. Целите са цялостно по релефна и добре изглеждаща мускулатура.
Също така по кръвни изследвания имам високи нива на кортизол. Чел съм, че левзеята има успокоителен ефект, ако имате по-добър варянт за сваляне на нивата ще съм благодарен да го чуя.
Поздрави!

казано от Musclemania на 12.08.20, 17:13:

Това е чудесно, наистина... но и крайно недостатъчно за да получиш нещо повече от принципен общ отговор.

Наскоро ми препоръчаха едномесечен цикъл с “Mutant test”, “Tribulus”, “Leuzea”, с цел повишаване на тестостерона по естествен начин. Мислите ли, че подобна комбинация би била работеща и разбира се максимално безопасна.

От една страна - един месец е твърде кратък срок за постигане на този ефект по този начин. От друга страна - тази комбинация от билки не крие някакви сериозни опасности за здравето. От трета страна - дали ще сработи и до каква степен - зависи от твърде много фактори, за които към момента само гадаем (основно свързани с теб и режима ти като цяло).

Също така по кръвни изследвания имам високи нива на кортизол. Чел съм, че левзеята има успокоителен ефект, ако имате по-добър варянт за сваляне на нивата ще съм благодарен да го чуя.

Тотално погрешен е този подход. Търси начин да елиминираш факторите, водещи до висок кортизол, а не добавки за намаляването му.

А изследвал ли си си тестостерона? Ако да, то колко е, а ако не, защо мислиш, че ти е нисък?

13.08.20
09:29

Да, мисля че границите бяха 3-30, а моят беше 13, което си е в средата не е ниско.

HU

16.08.20
22:14

Наскоро ми препоръчаха едномесечен цикъл с “Mutant test”, “Tribulus”, “Leuzea”,!

Едва ли ще има някакъв ефект от всичко това.
Правил съм си комбинация от ZMA,Tribulus,DAA,коприва и DIM и имаше покачване на тестостерона,но при мен са налице възстановяването,съня,храната и тренировките. Така ,че според мен си погледни последните неща които изброих от колкото да даваш пари на вятъра!

25.08.20
17:14

Трибулусът не повишава тестостерона, освен ако не е много нисък. Като си с нормален, няма да свърши работа. Както и повечето останали билки.
Тонгкат Али е интересна, защото ти повишава свободния тестостерон.
Цинкът ще помогне само, ако по принцип ти е недостатъчен.
Гледах някакви неща, че креатина помагал. https://examine.com/supplements/creatine/
Друга идея е кълнове от броколи.
Калорийният дефицит води до много драстично понижаване на теста. Както и малкото спане. Така че според мен на “натурални” добавки не може да се разчита, ако не ти е нисък тестостерона по начало. Ако е в границите, не виждам как може да се повиши значително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1