19.10.20
20:57
Здравейте :)
Аз съм Виктор, на 24 години, ръст 175, кг 66.
Занимавам се с електро. Като малък съм тренирал близо 3 години плуване, половин година мма и 2 години футбол. Ходя на фитнес от 17 годишен, но с прекъсвания. От доста време не съм тренирал и изгубих форма и мускулна маса. Влезнах отново в залата преди 2 месеца, тренирам цяло тяло, но реших да пробвам системата 5х5 от другата седмица, като ще ходя на фитнес вторник, четвъртък и събота.
Целта ми е покачване на мускулна маса. Старая се калориите да са около 2900-3000+.
Ще се радвам на полезни съвети и нови знания :)
17.10.2020г. - начало на подготовка за 5х5 (с по-леки тежести)
Лег 5х5 - 45, 50, 50, 50, 50;
Гребане 5х5 - 30, 35, 40, 40, 40;
19.10.2020г. - Подготовка за 5х5
Клек 5х5 - 40, 40, 40, 40, 40;
Тяга 5х5 - 40, 40, 50, 50, 50;
Раменна преса 5x5 - 20, 20, 25, 25, 25;
Скотово 3x10-12 - 20, 25 25;
Трицепсово разгъване на скрипец 3x10-12 - 30, 40,40;
Храната за днес:
Закуска - 100гр хляб, 50гр кашкавал, 50гр филе, 20гр масло, 400гр кисело мляко
Обяд - 300гр ориз, 200гр свинско карначе, салата, 1 кола 330мл, десерт вафла
Вечеря - 300гр спагети, 200гр свинско карначе, салата, 20гр фъстъци
Преди лягане - шейк с 250мл прясно мляко, 1 банан, доза протеин, 2 лъжици сладолед, 2 лъжици плодово мляко и замразени плодове микс.
Темата беше редактирана от havelock. на 21.10.20 20:26.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДнес до обяд лека заигравка с един кабел в табло за кран + земно захранване, а след това малко FTP за телевизия и интернет.. като цяло нищо тежко.
Сега приготвям в мултикукъра ориз по тайландски, да видим какво ще излезе ^^
20.10.2020г - Храна
Закуска - 100гр хляб, 50гр филе, 50гр кашкавал, 20гр масло, 450мл прясно мляко
Обяд - 170гр карначета, 350гр ориз, салата, 1 банан, 1 суха паста
Вечеря - 170гр карначета, 350гр ориз със спанак, салата, малко фъстъци
Предстои - шейк с протеин, сладолед, прясно мляко, банан и 30гр овесени ядки
Мнението беше редактирано от havelock. на 20.10.20 17:23.
Цял ден връзване на разпределителни кутии.. по едно време не си усещах пръстите, особено като трябва да вържа 7 кабела в една кутия :D
21.10.2020г: Подготовка за 5х5
Тренировка:
Клек 5х5 - 50, 50, 50, 50, 50
Лег 5х5 - 50, 50, 50, 50, 50
Набиране 4х8-10
Скотово 3х10-12
Разгъване с въже за трицепс 3х10-12
Прасец на калф машина 3х15-16
Храна:
Закуска - 100гр хляб, 50гр кашкавал, 50гр филе, 20гр масло, 450мл прясно мляко
Обяд - 200гр карначета, 250гр ориз, 1 банан, 1 корни
Следобяд - 60гр фъстъци, протеин
Вечеря - свинска пържола около 170-80гр, 250гр картофи
Шейк - обичайният... но без овесени ядки, защото свършиха и забравих да купя
Третата тренировка за тази седмица и последна ще е в петък и от другата седмица започвам стриктно по 5х5 (вторник, четвъртък и събота).
Здравейте, както вчера така и днес връзвахме разпределителни кутии, девиатори, тройни серии и кръстат ключ. Като цяло интересен ден, но нищо ново.. утре ни чака 300 метра кабел 3х16 за захранване.
В този квартал манастирски ливади с всеки изминал ден става все по-зле, няма къде да се спира, кола до кола, пълна лудница е по цял ден, особено с тези ремонти на Тодор Каблешков и 10те светофара през 30 метра..
Трябва да ходя на фокална диагностика, някой да ми препоръча къде?
22.10.2020г.
Закуска - сандвичи с кашкавал и филе, 450мл прясно мляко
Обяд - месо и ориз ( не знам грамаж, защото си го взех от едно заведение ), банан, суха паста
Следобяд - 30гр орехи и 2 цели яйца
Вечеря - 250гр спагети с кетчуп, 180гр карначета, салата, малко шоколад
Преди лягане - шейк
Това ще е яденето за днес, цял ден ми е тежко, а не знам защо, сега следва шейка и ще се озоря с него :D.
Мнението беше редактирано от havelock. на 22.10.20 20:21.
Днес стана добра тренировка, нямаше много хора в залата и се тренираше по-спокойно..
Събота и неделя почивам, е само трябва да полирам едни фарове.
23.10.2020г - тренировка:
Клек 5х5 - 55, 55, 55, 55, 55
Раменна преса 5х5 - 25, 30, 30, 30, 30
Мъртва тяга 4х5 - 30, 60, 60, 60
Асистиращи бицепс, трицепс и прасец
Храна:
Закуска - сандвичи с филе, кашкавал и масло, 450мл прясно мляко
Обяд - 4 принцеси с филе и кашкавал, 500мл фреш от портокал (нямаше откъде да си взема друго за ядене)
Следобяд - 60гр фъстъци, малко шоколад
След тренировка - протеин
Вечеря - 180гр карначета и салата, 1 купа макарони с малко захар и сирене
Преди лягане - протеинов шейк
Здравейте, днес си поиграх да полирам едни фарове, попринцип не се занимавам с това, а го правя любителски.
24.10.2020г.
Закуска - сандвичи с яйце и сирене, 400мл мляко с какао
Обяд - пилешка пържола и картофи
Вечеря - ориз със спанак, карначета, малко шоколад и 1л бира
Мнението беше редактирано от havelock. на 26.10.20 21:06.
Вчера цял ден си играх с едни фарове за тойота, а днес след работа се занимавах в нас с едно осветление.
Пускахме захранване 3х16 плътен кабел, няма дърпане...
26.10.2020г - Храна:
Закуска - сандвичи с кашкавал и филе, 400мл прясно мляко, 1 банан
Обяд - 300гр ориз със спанак, 200гр наденица, 1 банан, 1 вафла
Вечеря - купа с боб с наденица, 2 малки филии хляб, 120-130гр свинска пържола, салата
Преди лягане - обичайният шейк, но без овесени ядки, защото ще ми дойде в повече
От утре започвам сериозно по 5х5 с малко по-големи тежести (колкото мога, толкова), тренировъчните дни ще са ми вторник, четвъртък и събота.
Здравейте, днес е началото на 5х5, стана доста добра тренировка, но ми е чудно защо не мърдам в килограмите, а съм на 2800-3000 калории дневно..
Първият ден от програмата ми допадна много. С интерес и желание ще пиша и следя.
27.10.2020г. - Начало на 5х5
Клек 5х5 - 60, 60, 60, 60, 60
Лег 5х5 - 60, 60, 60, 60, 60
Гребане 5х5 - 40, 40, 40, 40, 40
Хиперекстензии - 2х10
Скотово - 3х8-10
Има ли с какво да сменя гребането с надхват? Нещо не го усещам както трябва, а мисля че го правя правилно и не слагам много тежести, за да го правя чисто.. примерно на лег 5х5 си се напомпах и усетих доста добро натоварване в гърдите, но от гребането не усетих нищо в гърба..
Храна:
Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал, 400мл прясно мляко, 1 десерт кит-кат
Обяд - Двоен сандвич с филе и шунка, протеинов бар, 30гр ядки
Следобяд - 50гр ядки, доза протеин
Вечеря - наденица около 170-80гр, малко ориз и картофена салата, 1 варено яйце
Преди лягане - шейк с доза протеин, овесени ядки, 250мл мляко, половин банан и 2 лъжици сладолед
Обяда доста зле, нямаше какво друго да си взема освен сандвич от магазина, затова добавих и протеинов бар...
При тези програми и схеми напомването не е ефекта, който е водещ. Нищо, че не си го усетил, то упражнението си работи, ако се изпълнява правилно.
Как гребеш- от пода, с торс успореден на пода или с торс само леко приведен, т.е. “културистично”.
Принципно преобладават мненията, че гребането с дъмбел е по-ефективно, особено в стил силово гребане с дъмбел. Стига да има кой да ти го покаже.
казано от Optimus Prime на 27.10.20, 21:20:
При тези програми и схеми напомването не е ефекта, който е водещ. Нищо, че не си го усетил, то упражнението си работи, ако се изпълнява правилно.
Как гребеш- от пода, с торс успореден на пода или с торс само леко приведен, т.е. “културистично”.
Принципно преобладават мненията, че гребането с дъмбел е по-ефективно, особено в стил силово гребане с дъмбел. Стига да има кой да ти го покаже.
С два дъмбела ли ще гребе едновременно, че да е по-ефективно? Не е усетил нищо, защото и 40кг са нищо.
Дени, аз не му казвам непременно да го махне. Ако толкова пък не му харесва това упражнение с щанга или не му се получава дори и с по-тежко, няма да е драма да го смени. Дори и тук съм чел мнения на натренирани хора, че силовото гребане с дъмбел повече развива гърба от това с щанга. Разбира се, че гребането с щанга си има своите безспорни плюсове и навсякъде в схемите на 5х5 го дават него, а не с дъмбел.
М/у другото, в шаблоните на Джим Уендлър 5/3/1 навсякъде гребанията са с дъмбел, не знам дали има предвид във варианта на силови такива. Тук там препоръчва и с Т-бар. Не помня точно какви му бяха аргументите, да препоръчва с дъмбел.
И защо трябва да гребе с два дъмбела едновременно-за да не изцяло унилатерално движението ли. Аз имам предвид с редуване на ръцете.
Както и да е-да си натовари човека по-тежка щанга и да види как ще са нещата.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.10.20 07:56.
Гребането го правя леко приведен, не с торс успореден на пода, защото много ме боли кръста ако го правя така. Другия път ще сложа повече тежести, защото както каза Дени може да не го усещам добре заради малкото килограми, ако не ще го сменя с гребане с подхват или гребане с дъмбел както казахте вие.
Системата излезна доста интересна и тренировките ми харесват, само не знам защо не мърдам на килограми..
Днес почивка, утре ще тренирам..
28.10.2020г - Храна:
Закуска - сандвичи с филе, кашкавал и масло, 400мл прясно мляко, 1 вафла
Обяд - 1 порция мусака, 200гр панирано пилешко филе, малко картофена салата
Вечеря още няма, към 19:30 отивам на рожден ден в механа и там ще хапна
Можеш да опиташ и с Т-щанга, “мечка”. В някои зали има специален уред за това упражнение.
казано от havelock. на 28.10.20, 18:06:
Гребането го правя леко приведен, не с торс успореден на пода, защото много ме боли кръста ако го правя така.
При това положение тренирай кръста за да го заздравиш и вдигай бавно тежестта. Не трябва да имаш болка, ако формата е добра. Внимавай и обърни внимание на кръста.
казано от Дени на 29.10.20, 01:37:
казано от havelock. на 28.10.20, 18:06:
Гребането го правя леко приведен, не с торс успореден на пода, защото много ме боли кръста ако го правя така.
При това положение тренирай кръста за да го заздравиш и вдигай бавно тежестта. Не трябва да имаш болка, ако формата е добра. Внимавай и обърни внимание на кръста.
Добре благодаря ти, ще наблегна на кръста. В събота ми се пада да правя гребане, ще сложа малко повече килограми, за да видя тогава как ще усетя самото упражнение.
29.10.2020г. - 5х5
Клек 5х5 - 62.5 х5
Раменна преса 5х5 - 32.5 х5
Тяга 1х5 - 70 х5 (не броя загрявката 3 серии)
Малко бицепс и трицепс
Леко по леко вдигам тежестите, програмата наистина ми хареса. Не можах да се концентрирам достатъчно по време на тренировка, но все пак всичко върви по план.
Цял ден ми е отпаднало....
Нямам търпение да дойде утре и да отида на тренировка.
Преди това трябва да пусна 2 девиатора и кръстат ключ в нас.
30.10.2020г - без тренировка
Закуска - 2 сандвича с кашкавал и филе, 400мл прясно мляко
Обяд - ориз, месо, сникърс
Вечеря - хляб, наденица, салата и бисквити с шоколад
Преди лягане - шейк
Храната днес е доста зле..
Здравейте, имам един въпрос. През ноща се събудих и все едно ми беше леко нервно и притеснено, по-трудно дишах и пулса ми се усили. Едвам заспах и сега пак не ми е много добре, дори апетит нямам. Може ли да съм претоварил нервната система или няма как да претренирам от тези тежести на упражненията. Днес да тренирам или да го оставя за утре?
Мнението беше редактирано от havelock. на 31.10.20 09:17.
казано от havelock. на 31.10.20, 09:16:
Здравейте, имам един въпрос. През ноща се събудих и все едно ми беше леко нервно и притеснено, по-трудно дишах и пулса ми се усили. Едвам заспах и сега пак не ми е много добре, дори апетит нямам. Може ли да съм претоварил нервната система или няма как да претренирам от тези тежести на упражненията. Днес да тренирам или да го оставя за утре?
Много неща може да са .. Може да е от претовареност. Сега е и преходен сезон и може да си хванал някой вирус, те симптомите при някои хора включително и мен са такива. И обикновено приключват с това ... изменения на кръвното към повишаване, обща отпадналост и нервност, която нервност при мен обикновено е свързана с повишеното кръвно, което пък се дължи на някакво възпаление .
казано от kaloyan на 31.10.20, 12:20:
казано от havelock. на 31.10.20, 09:16:
Много неща може да са .. Може да е от претовареност. Сега е и преходен сезон и може да си хванал някой вирус, те симптомите при някои хора включително и мен са такива. И обикновено приключват с това ... изменения на кръвното към повишаване, обща отпадналост и нервност, която нервност при мен обикновено е свързана с повишеното кръвно, което пък се дължи на някакво възпаление .
При мен е същото.. отделно съм изморен и от работа, повечето дни спя по 6 часа само, защото ставам рано и всичко се насъбира.
Ходих да потренирам, но по-леко на клека, на лежанката вдигнах с 2,5кг, а гребането го правих с 60кг.
Клек 5х5 - 50кг
Лег 5х5 - 62,5кг
Гребане 5х5 - 60кг
Малко трицепс..
Беше ми доста отпаднало, нямах много сила за клека, затова го правих с по-малко килограми, а във вторник ще вдигна. В тази зала има само 1 стойка за клек, само на 1 място мога да правя клек, гребане, раменна преса.. а има доста хора във фитнеса понякога, доста неудобно
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече