Хранителен режим

Здравейте ! Казвам се Димитър. На 27 години съм. Имам и стаж и опит, както в тренировките,така и в храненето. Ще бъда много благодарен, ако някой с повече опит от моя, вземе отношение към казуса ми и ми помогне.

Казусът е следния !

През пролетта, някъде около март месец тази година, тежях 116 кг. Висок съм 190 см. Ендоморф съм, склонен към бързо качване на мазнини. Бях доста отпуснат и мек. Стегнах се, започнах да тренирам и за около 2 месеца вече бях 105 кг.
Тези 11 кг, които свалих ми се струваха даже много за този период от време. Докато свалях мазнини приемах около 1800 калории на ден.

През това време възникнаха неочаквани обстоятелства и се наложи да прекратя тренировките.
Развалих и режима , и ето ме сега -
септември месец, близо 110 кг.

Започнах да тренирам отначало. Спазвам същият режим, около 1800 калории, предимно се белтъчини, въглехидрата ми е след тренировка, обичайното - ориз,картофи, овесени ядки и така.

Не съм много сигурен, но мисля че имам проблем със свалянето. За близо 1 месец не съм мръднал, а тренирам доста сериозно и диетата ми е стриктна.

Та причината за включването ми е ....

Възможно ли е да съм прецакал метаболизма си през този период в който свалих от 116 до 105. После съответно качих пак килограми до 110. И сега отначало свалям.

Струва ми се, че почти не мърдам кантара. Чудя се, дали да не вдигна калориите, с цел покачване на ММ, известно време въпреки мазнините, за да поправя щетите върху метаболизма си или да редувам периоди на покачване на ММ и сваляне на мазнини през няколко седмици.  Може и просто метаболизма да се е адаптирал към по-малкото калории и просто да не свалям толкова бързо колкото през пролетта.

Моля, ако има някой компетентен и може да отговори, да го направи. Благодаря !

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.10.20
22:56

1800

Малко ли ти се виждат ?

20.10.20
23:28

казано от Димитър Парашкевов на 20.10.20, 23:22:

Малко ли ти се виждат ?

При 105 кг. лично тегло, 3 пъти тренировки седмично, ръст 190 и години 27, калкулаторът ти го дава около 2900 кк за поддръжка и около 2300 кк за отслабване с около кило на седмица. Приблизително е все пак, но цифрите са около тези. Ако впишеш още дни спорт, ще вдигне още калориите. Та горе долу при 105 кг.  ти трябват около 2200-2300 кк. за да отслабваш, като гориш основно мазнини.

Прав си, ще ги направя 2000+ . Забавям метаболизма си така сигурно. Макар че не се чувствам гладен, хапвам си. Може и да са повече от 1800. Аз си правя някви груби сметки

Мнението беше редактирано от Димитър Парашкевов на 20.10.20 23:42.

21.10.20
00:07

Ами следи се и коригирай в движение. То с точност калории трудно се нагаждат, но горе долу. Изкарай седмица с 2300 кк примерно и виж как вървиш.

21.10.20
17:21

Аз и друг път съм писал, че тези калкулатори са ужасно неточни, защото не гледат чистата телесна маса. Един човек може да тежи 100 килограма и да е на 30 процента мазнини, и друг пак да тежи 100 кг, но да е на десет процента. Няма как да горят еднакво количество калории. Както казват хората, опитай с различен прием да прецениш. Само че за една седмица трудно ще разбереш нещо, според мен. Като промениш диетата си може да ядеш примерно повече сол и от там да задържиш вода и да качиш килограми. Или обратното.

21.10.20
18:11

Така е, ама ние не сме от тези. Общо взето формулата е по-приложима за обикновените хора, които откровено са си дебели. Да, не са супер точни но могат да ти дадат някаква ориентировка, от къде поне да тръгнеш и в хода на процеса, да коригираш според желанията си.

24.10.20
04:34

казано от Димитър Парашкевов на 20.10.20, 23:22:

Малко ли ти се виждат ?

Отслабваш чрез гладуване!Не виждам нищо полезно в това.Можеш да сваляш ненужния товар с увеличен прием на протеин и занижен прием на въглехидрат(което не значи 1800кка дневно),комбинирано с оптимални тренировки.А с какво темпо ще чистиш, ще зависи от съотношението и количеството на макронутриентите и типа на тренировки, както и от постоянството ти във времето.

13.08.24
06:40

Ако търсиш съвети за отслабване, сайтът BAV.BG предлага полезна статия, която разглежда няколко ключови аспекта на здравословното отслабване. В статията се подчертава значението на балансирания хранителен режим, като се избягват драстични диети, които могат да доведат до загуба на мускулна маса и забавен метаболизъм. Препоръчва се повишаване на приема на протеини и редовни физически упражнения, за да се запази мускулната маса и да се ускори метаболизмът. Също така се обсъжда важността на добрата хидратация и умерената физическа активност за постигане на дългосрочни резултати​ https://www.bav.bg/blog/hranitelen-rezhim-za-otslabvane/

13.08.24
06:41

Ако търсиш съвети за отслабване, сайтът BAV.BG предлага полезна статия, която разглежда няколко ключови аспекта на здравословното отслабване. В статията се подчертава значението на балансирания хранителен режим, като се избягват драстични диети, които могат да доведат до загуба на мускулна маса и забавен метаболизъм. Препоръчва се повишаване на приема на протеини и редовни физически упражнения, за да се запази мускулната маса и да се ускори метаболизмът. Също така се обсъжда важността на добрата хидратация и умерената физическа активност за постигане на дългосрочни резултати​ https://www.bav.bg/blog/hranitelen-rezhim-za-otslabvane/

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1