Глюкозамин сулфат, Колаген?

06.11.20
15:14

Здравейте. Обмислям да си взема някаква хранителна добавка за ставите, защото тренирам от доста време с тежести и преди някоя седмица ме заболя коляното. Може би беше от тичането на пътеката, а не от тренировката за крака, но няма значение, искам да поддържам ставите си здрави и издръжливи на тренировките с тежести. Коя добавка бихте ми препоръчали от тези двете: Колаген или Глюкозамин сулфат? Четох доста и се обърках вече, Глюкозамина го дават, че допринася за здрави стави. Той има противовъзпалителен ефект и въздейства срещу стареенето. Помага при лечението на общите симптоми, свързани с възрастта, като например артрит или остеоартрит. Може да подпомогне храносмилането и да подобри здравето на червата, както и мобилността, обхвата на движенията и общото здраве на ставите. Тялото го използва за производство на химични вещества, които вземат участие в изграждането на сухожилията, хрущялите и ТЕЧНОСТТА около ставите. Ставите са предпазени от ТЕЧНОСТ и от хрущял, който ги предпазва. Е, тази течност не е ли Колагена или се бъркам нещо? Глюкозамина може да увеличи плътността на хрущяла и на течността около ставите или поне да предотврати разграждането на тези вещества. Значи Глюкозамина увеличава тази течност, може би Колагена или греша? Какво ще ми препоръчате да си взема като хранителна добавка, Глюкозамин сулфат или Колаген?

06.11.20
21:07

казано от metcheto на 06.11.20, 15:14:

...ТЕЧНОСТТА около ставите. Ставите са предпазени от ТЕЧНОСТ и от хрущял, който ги предпазва. Е, тази течност не е ли Колагена или се бъркам нещо? Глюкозамина може да увеличи плътността на хрущяла и на течността около ставите или поне да предотврати разграждането на тези вещества. Значи Глюкозамина увеличава тази течност, може би Колагена или греша? Какво ще ми препоръчате да си взема като хранителна добавка, Глюкозамин сулфат или Колаген?

Ми той колагена не е течност, а твърдо вещество, доколкото знам. А течността беше тъй наречената синовиална течност съдържаща хиалуронова киселина. Действа като смазка за ставите,подобно на машинно масло. А техните хрущяли съдържат глюкозамин. И целта е с допълнителен прием да се увеличи концентрацията му в ставите.

казано от metcheto на 06.11.20, 15:14:

Глюкозамина го дават, че допринася за здрави стави. Той има противовъзпалителен ефект и въздейства срещу стареенето. Помага при лечението на общите симптоми, свързани с възрастта, като например артрит или остеоартрит. Може да подпомогне храносмилането и да подобри здравето на червата,.

 
Това са някакви фантазии или рекламни трикове според мен.

06.11.20
21:17

Значи да взимам ли някоя добавка от тези двете и коя?

06.11.20
22:00

казано от metcheto на 06.11.20, 15:14:

Здравейте. Обмислям да си взема някаква хранителна добавка за ставите, защото тренирам от доста време с тежести и преди някоя седмица ме заболя коляното. Може би беше от тичането на пътеката, а не от тренировката за крака, но няма значение, искам да поддържам ставите си здрави и издръжливи на тренировките с тежести.

Ами, ако има проблем със самата става  глюкозамина е много подходящ. Обаче не се тъпчи с него. Хрущялите и ставните повърхности имат бавен метаболизъм и трябва време за да се усвои и натрупа в тях вземания от теб глюкозамин.  Може да се наложи продължително вземане докато оплакванията изчезнат. Също така, проблемът ще отшуми по-бързо, ако намалиш натоварването под прага на болката. Поне за времето на лечението.

А когато има възпалени сухожилия, там може да помогне колагена.

13.11.20
23:36

Взех си Глюкозамин сулфат 60 таблетки на OstroVit. Пише, че е препоръчително да се взема по една таблетка непосредствено преди лягане.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1