07.11.20
21:56
Здравейте на всички членове в групата.
Бих искала да задам въпрос и се надявам да получа правилния отговор, защото съм наистина объркана,а искам да си помогна чрез вас.
Благодаря предварително !
Та,към темата :
Тренирам бокс и осъзнах,че всъщност фитнеса с тежести в никакъв случай няма да ми помогне за оптимално развитие.
Попитах един боксьор и той ми каза за ластици,гири, комплексни упражнения,гума и т.н.т....
Въпроса ми е следния :
Бокс и кросфит или бокс и табата добри комбинации ли са ?
И още нещо. Всички тренировки без тежести ли могат да ми помогнат да повиша силата и експлозивността на удара ?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимТова са глупости. Да, ако тренираш като бодибилдерите, със сигурност не е оптимално. Иначе тежестите са задължителни за оптимални резултати.
Кросфита е 90% тренировка с тежести, табатата се прилага и при тежести.
08.11.20
21:48
Добре де,а табата и бокс добра комбинация ли са ?
08.11.20
22:19
Може да правиш щанги 2-3 пъти седмично, в отделен ден или ако имаш сили след бокс - обръщане, раменна преса, лег и клек с щанга, може и тяга с умерени тежести и повече повторения.
Може да пробваш и пудовки, българска торба и ластици, едва ли ще ти трябва повече.
08.11.20
22:40
Много благодаря !
09.11.20
21:45
Всъщност да разбирам ли,че мога да използвам и други упражнения с тежести,но тежестите да са по-леки,а повторенията повече, вместо обратното ?
09.11.20
22:58
Не е ясно дали имаш предишен опит с щанги, колко сериозно тренираш, как се храниш, какви са ти плановете за бокса, а едва ли не, искаш разписана тренировка с тежести.
За теб няма смисъл от класически фитнес упражнения или сплитове, а ако ще тренираш фитнес спирай бокса.
Започни с тежести с които можеш да направиш 3х10 повторения от 3 упражнения, което ще ти е предостатъчно, особено ако са след тренировката по бокс. Виж как ти се отразява, а после може да промениш и нагодиш тренировките според възстановяването и резултатите.
Добре де, където тренираш бокс,няма ли треньор/и ?
Няма ли по опитни трениращи?
Не ви ли казват,какви упражнения с тежести и собствено тегло да правите?
При така зададените въпроси,все едно тренираш у вас в хола ?!
10.11.20
11:40
Определено не тренирам в хола.
За съжаление никой треньор не се наема да ми каже какви силови да правя за бързина,сила и експлозивност.
10.11.20
11:55
Аз ще ти кажа - никакви силови в прекия смисъл на тази дума. В истинските спортове има две основни неща извън техническата част - ОФП и СФП. ОФП предхожда СФП, тоест това е първото нещо, което понякога се започва паралелно с техническата част, понякога малко след нея и развива физическите качества, които са необходими за конкретния спорт. СФП е следващото стъпало, когато вече имаш базови физически качества и трябва да работиш строго само върху техниката и качествата, които я подкрепят. Ако си професионален състезател, то вече едва ли ще имаш полза от ОФП, евентуално само ако някакви дребни елементи искат засилване и при правилно структурирана схема, те ще се засилят. Ако не си професионален състезател, тоест не се изхранваш с това, то каквото ОФП и СФП да правиш, все ще имаш някаква полза и пренос към бокса. Забележи, че пиша ОФП И СФП, не щанги, манги, кросфит и ала-бала..
10.11.20
11:56
Всъщност въпроса ми беше наистина различен.
Според вас кое ще ми помогне повече в комбинация с бокса ?
Кросфита или табата или и двете ?
10.11.20
11:58
Кросфита е манжда с грозде. Табата е един протокол, който се изплозва и то най-често съвсем неправилно и неподходящо и в кросфита и ОФП-то в много спортове.
Ти прочете ли какво ти написах в предишния пост?
10.11.20
12:02
казано от James Hinks на 10.11.20, 11:55:
Аз ще ти кажа - никакви силови в прекия смисъл на тази дума. В истинските спортове има две основни неща извън техническата част - ОФП и СФП. ОФП предхожда СФП, тоест това е първото нещо, което понякога се започва паралелно с техническата част, понякога малко след нея и развива физическите качества, които са необходими за конкретния спорт. СФП е следващото стъпало, когато вече имаш базови физически качества и трябва да работиш строго само върху техниката и качествата, които я подкрепят. Ако си професионален състезател, то вече едва ли ще имаш полза от ОФП, евентуално само ако някакви дребни елементи искат засилване и при правилно структурирана схема, те ще се засилят. Ако не си професионален състезател, тоест не се изхранваш с това, то каквото ОФП и СФП да правиш, все ще имаш някаква полза и пренос към бокса. Забележи, че пиша ОФП И СФП, не щанги, манги, кросфит и ала-бала..
Много ти благодаря !!!
10.11.20
12:03
казано от James Hinks на 10.11.20, 11:58:
Кросфита е манжда с грозде. Табата е един протокол, който се изплозва и то най-често съвсем неправилно и неподходящо и в кросфита и ОФП-то в много спортове.
Ти прочете ли какво ти написах в предишния пост?
Да и ми стана ясно !
Много благодаря !
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече