Патешко: цяла патица, магре, бонфилета

ТТ

28.11.20
15:27

Няколко пъти опитвам да приготвя патешко и става на съчки. Вярвам, че причината е в мен. :)

Ще се радвам, ако кулинарите във форума споделят как може да стане крехко и пухкаво, каквото се е случвало да го приготвят в някои по-добри ресторанти.

Грух ту ю. ?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
ТТ

29.11.20
12:19

Малко ъп, че времето за публикация в този прашасал раздел не беше най-подходящото. ?

29.11.20
12:36

Аз лично всякакво месо го пека с покрита с фолио тава, под капак или в йенска тенджера, със кратко запичане накрая на по-висок градус. В повечето случаи това е достатъчно да не изсъхва месото и без вълшебни маринати.

29.11.20
12:54

Патешко, съм готвил само гърди (магре). Малко по специфични са, заради повечето мазнини и сравнително сухото месо. Сол, черен пипер, малко чесън и слагам на студен тиган, с кожата надолу. Включвам на средна температура котлона и готвя 10-15 минути. След това довършвам във фурната, на 180 градуса, малко на око и допир. С мазнината останала в тигана, стават супер картофки.

Мнението беше редактирано от Splash на 29.11.20 13:00.

29.11.20
19:12

Аз към горните добавям лимон, горчица и краве масло (леко разтопено), нацепвам кожата на патицата и мазвам обилно.

29.11.20
19:56

казано от Dymag на 29.11.20, 19:12:

Аз към горните добавям лимон, горчица и краве масло (леко разтопено), нацепвам кожата на патицата и мазвам обилно.

Тук, не съм съгласен, приемайки, че всичко е “въпрос на вкус, казала котката преди да си оближе под опашката” :)

Патешкото е крехко, деликатно и доста специфично от към вкусови качества месо, намазвайки го с горчица, всичко започва да има хрянов нюанс. Също самото месо е мазно и маслото според мен е излишно. Става да басираш телешко но да мажеш патешко... не знам :) Вкусово сигурно е окей, но според мен е излишно, от здравословна гледна точка.
Сега ни трябва тайбрейк от Барт.

Мнението беше редактирано от Splash на 29.11.20 20:01.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1