Как да не усещам глад при сваляне на килограми?

Здравейте на всички  !
Имам нужда от помощ за сваляне на няколко килограма.
На 16 съм, 177см и съм 75 килограма. Свалял съм преди, като миналото лято свалих 12 кг, но сега започнах да ги връщам. Тренирам лостове от месец, но не виждам промяна освен в силата си. Кардио правя 3/4 пъти седмично тъй като тренирам футбол. Проблемът ми е в храненето и не знам как да го оправя. Ако някой пита как съм ги свалил тези 12 килограма, просто вървях по 30000 крачки всеки ден без режим. При храненето през деня мога да се справя, но вечерта усещам ужасен глад. Ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарен!!

06.04.21
20:17

Хапвай повечко бавни въглехидрати като ориз, картофи и т.н.

Мнението беше редактирано от D0bata Hantev на 06.04.21 20:18.

06.04.21
20:52

Изблъскай първото хранене към 16-17ч и след това яж 2 пъти колкото ти се яде. Трудно ще поемеш прекалено много храна. Даже ще си в дефицит често.

Едит: Сега видях, че е стара тема. Обърках се по горното мнение.

Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 06.04.21 20:55.

06.04.21
21:36

Няма значение - темата е добра. Организма си иска храна, в смисъл, минерали, витамини, градивен елемент. Ние му даваме енергия, без хранителна стойност, което не го задоволява и то си иска още от нужното. Резултата е дебел и с анемия. Добра алтернатива са яйцата, за който не знае какво яде и не се спира.

06.04.21
22:14

Ако го разрешите този въпрос, направо сте за Нобелова награда...Толкова режими има измислени, и резултатът е, че ставаме все по-дебели...

06.04.21
22:18

Как да решиш нещо, което зависи от друг :)

06.04.21
22:26

xaxa Димаг,
сега се връщам от фитнеса ми- един на овес и на яйца, друг спрял алкохола, трети припада, щото не ял цял ден, на една дама и се подули краката май от кетото, моята сестра замина за Лъки, там има дебелариум, ама никой не отслабва, щото ходят по ресторанти да си доядат и въобще тематa е безкрайна..xaxa

07.04.21
02:30

Не се усеща глад, когато свалянето е плавно и бавно. Не се прекалява с мазнините и захарта, и боклуците като цяло. Принципно кетото за мен е вариант само, ако наистина е кето. Била съм в кетоза, имах сила и енергия, не бях гладна. Достигнах до най-чистата си форма и отбелязах силов  прогрес.  До момента съм сваляла с всякакви диети, най-неподходящ режим за мене беше периодичното гладуване. Глада при мен лично идва, когато дефицита е голям, прекалявам с тренировките, на лице е недоспиване, прекалено много стрес и нерви. Не може постоянно хората да се хранят с боклуци и да искат организма да се изчисти от тези боклуци за месеца през, които ще са на диета, отгоре на това да не чувствате глад и да отслабнат. То това е като отказането от цигарите и алкохола, не става за няколко дни. Хората изпитвали глад за сладко, е ако се опитат да не ядът сладко и  боклуци две години подобен измислен глад няма да изпитат, още повече оправданията, че тялото има нужда, виж душата може да има нужда, лакомията трудно се ограничава. Пък глада на моменти не е нещо лошо  и фатално стига да не е постоянен и неудържим, тогава значи, че има някъде грешка. Вместо тази грешка да се поправи обаче, защото изисква постоянство и труд, идват оправданията и естествено теглото не пада, дори от депресия от неуспеха “глада” се засилва и теглото става още повече. На повечето не им трябва диета, а психиатър.

Мнението беше редактирано от Дени на 07.04.21 02:32.

13.08.24
06:40

Ако търсиш съвети за отслабване, сайтът BAV.BG предлага полезна статия, която разглежда няколко ключови аспекта на здравословното отслабване. В статията се подчертава значението на балансирания хранителен режим, като се избягват драстични диети, които могат да доведат до загуба на мускулна маса и забавен метаболизъм. Препоръчва се повишаване на приема на протеини и редовни физически упражнения, за да се запази мускулната маса и да се ускори метаболизмът. Също така се обсъжда важността на добрата хидратация и умерената физическа активност за постигане на дългосрочни резултати​ https://www.bav.bg/blog/hranitelen-rezhim-za-otslabvane/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1