Отслабване и надебелявани в прасеца- проблем, защо?

21.01.21
04:11

Здравейте, моята история е малко дълга. Нямам слаби глезени и прасци и съм се примирила с това. Преди две години отслабнах ( стрес и проблеми) 6-7 кг и тъй като съм ниска изглеждах много слаба, но нямах воля за стягане и тренировка съответно и прасците ми които са едри отслабнаха и ми харесваха повече. Иском да подчертая, че в най-горната част на прасеца  имам отпусната кожа ако вдигна крака( не знам дали разбирате). Родих момченце година по-късно, през бременноста краката ми бяха огромни, но се надявах после това да се оправи,ама не. Решила съм да започна да тренирам, за да се стегна, но само с брутално отслабване ми отслабват прасците и тази кожа намалява .. да не говорим, че в последно време когато седя и съм с кръстосани крака единия крак изтръпва и усещам как прасеца ми се е уголемил за минути. Защо? Не се претоварвам, по цял ден се занимавам с малкия, но той не е активен. Да не говорим, че вече и токчета не нося, зашото след 30 мин прасците ми се подуват/уголемяват и изтлеждат зле. Приемам всякакви съвети, искам да тренирам, не да отслабвам , за да се стегн, а само това до момента е помогнало

21.01.21
11:01

Отпусната кожа на прасеца, не е ли просто прасец в отпуснато състояние? А наедряването на мускула при носене на токчета според мен се обяснява с това, че извършва работа като при тренировка и е нормално да изглежда по-едър.
Кръстосването на краката не е най-добрия начин за седене, възможно е да имаш проблем при долната част на гръбнака или ти се прищипва седалищния нерв.
Не се колебай много, започни с тренировките и не се фокусирай само над прасците. Лека полека ще се стегнат не само те, а пропорциите на тялото ще се регулират и прасците ще се слеят хармонично с него.
Ако искаш качи повече подробности за себе си, например тренирала ли си преди, как се храниш, какви са сегашните ти мерки и т. н. Може и снимки на прасците в двата варианта - с отпуснатата кожа / подути и уголемени прасци.

23.01.21
15:16

казано от Milena Todorova на 21.01.21, 04:11:

Да не говорим, че вече и токчета не нося, зашото след 30 мин прасците ми се подуват/уголемяват и изтлеждат зле. Приемам всякакви съвети, искам да тренирам, не да отслабвам , за да се стегн, а само това до момента е помогнало

Не знам какъв е точно проблема. Може да си по-заоблена като фигура. Но това подуване. Трябва да си сигурна, че е обикновено подуване на краката, а не става въпрос за отоци. Които се получават при някои бъбречни, сърдечни, чернодробни и венозни заболявания.

Може би трябва да разговаряш с джипито или друг някъв лекар по вътрешни болести. Освен, ако си напълно сигурна, че си 100 % здрава и просто прасците са си по-големи. При някои жени генетично е така. Ако ги тренират ще им станат още по-големи. Изключение ако имат прекалено много мазнини по тялото. И тогава с тренировките ще свалят почти всички обиколки.

25.01.21
01:20

Здравейте, ще кача снимки при първа възможност. В момента отново краката са ми подути и прасците и глезените огромни... ще кача снимки и на глезените и на прасеца в отпусната състояние, който спорен мен може да се стегне и част от кожата да изчезне. Не съм дебела нагоре, а напротив, имам и много слаби китки затова и ми е странно за глезените и прасците. В първия коментар видях нещо свързано с гръбнака и се сетих, че имам трвма от миналото точно в края на гръбнака-опашката, но това не знам какво общо може да има.

30.01.21
03:10

казано от Миро на 23.01.21, 15:16:

казано от Milena Todorova на 21.01.21, 04:11:

Да не говорим, че вече и токчета не нося, зашото след 30 мин прасците ми се подуват/уголемяват и изтлеждат зле. Приемам всякакви съвети, искам да тренирам, не да отслабвам , за да се стегн, а само това до момента е помогнало

Не знам какъв е точно проблема. Може да си по-заоблена като фигура. Но това подуване. Трябва да си сигурна, че е обикновено подуване на краката, а не става въпрос за отоци. Които се получават при някои бъбречни, сърдечни, чернодробни и венозни заболявания.

Може би трябва да разговаряш с джипито или друг някъв лекар по вътрешни болести. Освен, ако си напълно сигурна, че си 100 % здрава и просто прасците са си по-големи. При някои жени генетично е така. Ако ги тренират ще им станат още по-големи. Изключение ако имат прекалено много мазнини по тялото. И тогава с тренировките ще свалят почти всички обиколки.

Това са ми краката вечер, без да съм носила токчета и седяла  дълго права, но при сгъване на краката или определени пози изтръпват много бързо. Доста по-едри са от сетринта, а от преди година две са двойни. Приемам всякакви съвети, евентуално кремове с охлаждащ ефект, изследвания или др.

Иван

30.01.21
07:39

казано от Milena Todorova на 30.01.21, 03:10:

Приемам всякакви съвети

Промени. Начина си. На мислене. Ако искаш, де.

30.01.21
15:11

Вслушай се в съветите на Миро. За мен крачетата са ти съвсем нормални, но ти вероятно забелязваш разлика в размера на прасците и глезените сутрин и вечер, които може да оттичат. Говори най-добре с личния лекар, той ще те насочи към тясно свързан специалист, който пък от своя страна ще може да ти назначи изследвания.

20.01.22
11:17

.

Мнението беше редактирано от Robert Perkins на 20.01.22 11:18.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1