Електронен кантар

Реших да се взема в ръце преди 2 седмици и започнах да си тренирам в къщи с цел отслбване най-вече. Взех си ел кантар, за да си следя теглото. Проблема е че показва доста различни стойности. Разлики от 2 кг през различни периоди от деня. Четох , че било нормално теглото да варира 1-2 кг през деня, но от друга страна като пробвам да се тегля веднага след едно изтегляне пак показва голяма разлика. Тъкмо преди да пусна темата се измерих три пъти. Първия път ми даде едно тегло, после същото минус 700-800 грама, после плюс толкова към първото. Значи има разлика от повече от килограма в рамките на по-малко от минута. На какво може да се дължи? Аз ли бъркам нещо при тегленето или кантара е кофти?

21.02.21
18:01

От кантара е. Тегли се максимум веднъж на ден - сутрин или вечер. Иначе ще се вманиачиш на тема теглене. И нищо няма да стане. Ако пък искаш да видиш резултат, то пробвай да се теглиш веднъж седмично и си спазвай режима за отслабване.

А и още нещо - при електронните кантари е много важно къде точно стъпваш. Така че гледай винаги да стъпваш по един и същи начин, на едно и също място. Електронните кантари са доста чувствителни къде точно се уражнява натиск върху тях.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 21.02.21 18:04.

21.02.21
18:25

казано от Svetoslav на 21.02.21, 18:01:

А и още нещо - при електронните кантари е много важно къде точно стъпваш. Така че гледай винаги да стъпваш по един и същи начин, на едно и също място. Електронните кантари са доста чувствителни къде точно се упражнява натиск върху тях.

По-важното е къде стъпва самият електронен кантар. Трябва да бъде сложен на много гладка повърхност. И да няма никакъв луфт между всяко от четирите крачета на кантара и пода. Иначе не отчита точно, въпреки че самият кантар може да е много точен и прецизен. Но много от тях имат сензори и в четирите крака.

Как се проверява много лесно за нивелирането? Като натиснеш добре с пръст всеки от четирите ъгъла на кантара, не трябва да има луфт и “хлопане”. Всеки от четирите му ъгъла трябва да е много плътно стъпил на пода, да няма дори милиметър пролука. И още нещо. Всякакви пластмасови, гумени и подобни кантари са просто ментета. Ако е такъв направо го изхвърли в казана.

Добрият кантар е от дебело стъкло, най-добре с две батерийки по 1,5 волта (като за дистанционното на телевизорите). От другия вид, тип копче бързо се изтощават и често трябва да се сменят. Плюс още една подробност. При първо стъпване на кантара обикновено показва по-голяма стойност. Но след това трябва да закове на едно и също тегло с точност до 100 грама, при повторно мерене и следващо.

Изнесах на авторката безплатна лекция за кантарите и начина за тяхната употреба. :D Очаквам аплаузи и хиляди благодарности. :)

Мнението беше редактирано от Миро на 21.02.21 18:26.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1