Мнение за казеин

Здравейте, питането ми е относно казеинът който е бавно усвоям протеин и употребата му вечер преди сън с цел захранване на организма/мускулите. Хвърлих поглед какво мисли Wikipedia по въпроса, а именно :

  Казеинът (на латински: caseus – сирене) е млечен протеин, сборно наименование за няколко вида протеини, които се съдържат в млякото на бозайниците. Казеинът е единственият протеин в природата, чиято първа и основна функция е хранителна, а не структурна или метаболитна[1

Линк: Wikipedia
Единственият протеин, който основната му функция е хранителна, а не структурна или метаболитна. Обезсмисля ли се в голяма степен приема му вечер преди сън, ако написаното в Wikipedia е вярно, дали ще е по-добър вариант 1 доза изолат/концентрат(бързо усвояване) преди лягане 22:00 часа да кажем и през нощта 03:00 още 1 доза така и така се будя по принцип?
И последно питане яйчният албумин бавен протеин ли?

Темата беше редактирана от Мирослав Атанасов на 25.02.21 13:54.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1