20.03.21
21:16
Здравейте,
Искам да питам дали е нормално след употреба на ISO MAX pure nutrition и CGT+ pure nutrition вечер усещам сладък вкус в устата най вероятно причинен от подсладителите.
Това дали е опасно и да продължавам ли да пия въпросните добавки. Аз съм забелязал че и при пиене на повече кола без захар получавам същия сладникав вкус в устата часове след употреба.
Някакъв съвет какво да направя да ги заменя с други марки дали ще реши проблема или и във всички подобни изотонични има подсладители?
Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат
Още предложения от BB-Shop
14.02.22
02:53
казано от Димитър Карагеоргиев на 20.03.21, 21:16:
Здравейте,
Искам да питам дали е нормално след употреба на ISO MAX pure nutrition и CGT+ pure nutrition вечер усещам сладък вкус в устата най вероятно причинен от подсладителите.
Това дали е опасно и да продължавам ли да пия въпросните добавки. Аз съм забелязал че и при пиене на повече кола без захар получавам същия сладникав вкус в устата часове след употреба.
Някакъв съвет какво да направя да ги заменя с други марки дали ще реши проблема или и във всички подобни изотонични има подсладители?
Благодаря предварително!
Някой да ти отговори след 1 година:D
CGT+ pure nutrition са го наблъскали с всякакви подсладители като новобранец ковач дозиращ виагра/йохимбин/стероиди/вит. Е/трибестан... на 14 февруари. Остатъчната сладост, т. нар “aftertaste” дава най-неприятното усещане, въпреки че тя не е най-лошото нещо. В най-голяма част този ефект се дължи на сукралозата (захароза със сменени 3 хидроксилни групи) с хлорни атоми, имаща подслаждащ ефект около 500:1 отнесено към 7,5% захарен разтвор - твоето желание за близост до изотоничен, нямащ нищо общо с изброените препарати. Цикламата и захарина не знам защо още се използват, след като има множество данни за техните не толкова приятни ефекти върху организма, а и дават “метален и органично-синтетичен вкус”. За малтодекстрина има данни, че увеличава депонирането на креатина в клетката, чрез инсулиновия транспорт, както и положителен ефект в тази комбинация при упражнения за издръжливост.
Iso Max е изотоник само ако се приготви и измери с осмометър. Иначе си е напитка с някакви вещества.
Тази марка Pure Nutrition “Bulgarian Brand” ли е? Не че нещо, ама като им гледам някои продукти, само главата на български фитнес гуру може да ги роди - удря точно “като гангрена крак”.
Мнението беше редактирано от Illustrator Yovkov на 14.02.22 05:53.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече