Суроватъчен протеин след операция на стомаха

16.08.21
15:55

Здавейте!

Този пост е осносно моя баща. Наскоро претърпя операция на стомаха, при която част от него трябваше да бъде изрязана. В момента е в период на захранване. Също има нужда и да спомена, че е с диабет тип 1. Отслабна доста.

Проблема е, че се чувства доста отслабен в мускулите - нормално, при положение, че не може да яде адекватни количества храна. Трудно му е и се измаря бързо. Иска по някакъв начин да облекчи това и ме пита за съвет - сетих се за суроватъчния протеин (изолат, поради диабета). Прочетох проучване (чждестранно), което ме наведе до извода, че това е оптимално решение. Пък и по моята лимитирана логика, дин суроватъчен протеин би се разградил от стомаха доста по-бързо от примерно пилешкото месо, което пасираме за момента.

Естесвено аз не съм лекар, а и нямам никакъв опит с подобни проблеми. Моля ви за съвет относно дали това е правилното решение, ако някой има опит или повече познания по темата, също така ви моля и за препоръки за чист и висококачествен продукт, който мога да закупя!

Благодаря ви!

17.08.21
13:34

Неовкусеният изолат на NOW FOODS.
Задължително с някаква минимална доза - 15-ина гр. първоначално, за да се види как му понася на стомаха.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1