29.09.21
18:14
Здравейте,на 20 години съм студент.След направен скенер на шийни прешлени,рентгенова снимка на лумбални и торакални се останови, че в шийната част на гръбнака имам следните изменения-Начални остеохондрозни промени в цевикалния отдел на гръбанка,с неравности и уплътняване на судискалните ламели,както и образуване на малки зони ваккум-Феноммен в сегмените C3-4,C4-5 и C5-6.
C4-5 и C5-6 - циркуфмерното раздуване на диска,оказващо нискостепенни централна и двустранна рецесуални стенози.
и протузии,предизвикващи нискостепенни,централни стенози на тези нива.
C6-7-Медианна към дясностранна парамедианна дискова протрузия,оказваща нискостепенни централна и дясностранна рецесуална стенози.
Не се установяват значими дискови протрузии в останалите сегменти от цервикалния отдел на гръбнака.Без значими спондилозни и спондиоартрозни промени в лумбалния отдел.
Заключение:Начална дегенеративна и дискова болест в цервикалния отдел на гръбнака на описаните нива.
Предстой ми физиотерапия и се надявам болката да отшуми.Ако някой е имал такъв проблем ще съм му благодарен,ако ми даде някой съвет.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат