Шийна протрузия

29.09.21
18:14

Здравейте,на 20 години съм студент.След направен скенер на шийни прешлени,рентгенова снимка на лумбални и торакални се останови, че в шийната част на гръбнака имам следните изменения-Начални остеохондрозни промени в цевикалния отдел на гръбанка,с неравности и уплътняване на судискалните ламели,както и образуване на малки зони ваккум-Феноммен в сегмените C3-4,C4-5 и C5-6.
C4-5 и C5-6 - циркуфмерното раздуване на диска,оказващо нискостепенни централна и двустранна рецесуални стенози.
и протузии,предизвикващи нискостепенни,централни стенози на тези нива.
C6-7-Медианна към дясностранна парамедианна дискова протрузия,оказваща нискостепенни централна и дясностранна рецесуална стенози.
Не се установяват значими дискови протрузии в останалите сегменти от цервикалния отдел на гръбнака.Без значими спондилозни и спондиоартрозни промени в лумбалния отдел.
Заключение:Начална дегенеративна и дискова болест в цервикалния отдел на гръбнака на описаните нива.
Предстой ми физиотерапия и се надявам болката да отшуми.Ако някой е имал такъв проблем ще съм му благодарен,ако ми даде някой съвет.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1