Болка в основата на предното рамо при бутателни упражнения.

03.12.21
23:44

Преди около 8 месеца започна да ме наболява предното рамо в района на захващането му за мишниичната кост. След доста четене реших, че вероятно е възпаление на дългата/външната глава на бицепсовото сухожилие. (Ха, почти бях шокиран да разбера, че бицепсите се хващат най-общо казано за определени части на лопатката.)
Доктора обаче отрече да е точно такова възпаление и без реално да разбере какво точно ми е (никакви тестове не правихме на подвижност и болка в определени положения) ми предложи да бием инжекции с кръвна плазма в ставата, въпреки, че болката не беше в ставата, а в основата на рамото. След снимки, 4 инжекции и достатъчно изхарчени прари се отказах.
Проблема е от преди 8 месеца, като най-показателното е, че не мога да правя кубинска преса с гиричка от 1кг, а и не мога да си повдигна ръката, когато е изпъната около тялото и виси от лежанката - легнало положение.
Спрях всичко наподобяващо бутане (швунг и лежанка) заради болката и има тенденция на отшумяване - правя клек, обръщане до гърди и тяга за за обръщане (тренирам в зала за вдигане на тежести и терминологията малко по-различна) и малко набирания. Въпросите ми са два:
1. Дали да се опитам да ускоря процеса с физиотерапия и с какви лекарства и мехлеми да подпомогна и
2. В кои бутателни упражнения рамото влиза минимално? (Предполагам лежанка тесен хват, но...) Благодаря за коментарите!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

04.12.21
01:42

Най-вероятно става въпрос за разкъсване на сухожилие на ротаторния маншон. Има различни мануални тестове, с които може да се определи за кое сухожилие точно става въпрос, но най-добре се вижда ЯМР. След това вече ще се прецени кои движения да изключиш, но принципът е, че не трябва да има болка по време и след тренировка. Аз лично имах подобно сериозно разкъсване и ми отне 1.5-2 години, за да се възстановя напълно. Първо пробвах НСПВС локално и орално, но ефектът беше слаб и временен. После направих шокуейв терапия 5-6 процедури, която предшестваше 3 процедури плазмотерапия, 4-5 месеца след която болките изведнъж изчезнаха и поднових натоварвания на рамото, а вече имах записана дата за операция, която за късмет ми се размина.
8 месеца са малко време, ако разкъсването е сериозно и ако не му даваш време да зарасне, а тези места са зле кръвоснабдени и зарастват много трудно.

04.12.21
08:42

Даже според мен е най-добре да оставиш на мира ръката и да правиш само упражнения от рехабилитатор. Но така като гледам ти не си спрял, а тренираш неща , които не ти пречиняват болка, което не значи че това е показател за възтановяване.

14.12.21
06:57

Малко отчет да дам:
Ходя на физиотерапия. Правят процедури, така наречените от персонала: ток и магнит. Имах оплаквания и от голф лакът, та и предмишницата също го отнася. Гадна история - нито мога да бутам заради рамото, нито да дърпам заради предмишницата. Затова и попитах, кои бутания най-щадят рамото.

Питах за разни леки упражнения, но ме гледат с неразбиране - пълна почивка, че иначе ще съм съботирал оздавителният процес. Сякаш не мога да повярвам в компетентността им.
Мисля си, дали да не си взема гимнастически халки с които след време, на пролет да скалирам натоварвания в стабилизиращ, бутащ и дърпащ аспект. Ако някой може да даде мнение за това, ще съм много благодарен.

14.12.21
08:53

Аз бих заложил на ластици. При моята рехабилитация вършеха идеална работа.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1