25.12.21
14:11
Здравейте,тренирам от година и половина, (силово),на 17 години съм,78-79кг,висок съм 191 и се чудя как мога да увелича мускулния си обем чрез хипертрофия и се нуждая от съвет :)
Ще бъда благодарен ако някой помогне.
Темата беше редактирана от Стилян Стоев на 25.12.21 16:00.
Вие ли сте на снимката или е илюстративна, т.е. показали сте ни желаната от Вас визия или какво сте постигнали до момента?
Каква хипертрофия желаете-преобладаваща саркоплазмена или основно миофибрилна и при какъв процент подкожни мазнини искате да я изградите. Колко пъти седмично можете да посещавате зала. Не случайно задавам тези въпроси, тъй като схемите, храненето и т.н. са различни за всяка една цел и от нивото от което тръгвате. Нужен си е професионален подход във Вашия случай.
25.12.21
18:38
казано от Dydo на 25.12.21, 18:06:
Вие ли сте на снимката или е илюстративна, т.е. показали сте ни желаната от Вас визия или какво сте постигнали до момента?
Каква хипертрофия желаете-преобладаваща саркоплазмена или основно миофибрилна и при какъв процент подкожни мазнини искате да я изградите. Колко пъти седмично можете да посещавате зала. Не случайно задавам тези въпроси, тъй като схемите, храненето и т.н. са различни за всяка една цел и от нивото от което тръгвате. Нужен си е
професионален подход във Вашия случай.
Здравейте,да аз съм на снимката, посещавам 4 пъти в седмицата залата, процентът на подкожни мазнини в момента ми е 8%
А сега сериозно ?
Щом си ти на снимката, ще трябва явно някаква съществена промяна в хранене и трен, та да надскочиш сериозно нивото си при минимално омазняване.
Как си тренирал, че ми стана интересно?
25.12.21
19:12
казано от Dydo на 25.12.21, 18:44:
А сега сериозно ?
Щом си ти на снимката, ще трябва явно някаква съществена промяна в хранене и трен, та да надскочиш сериозно нивото си при минимално омазняване.
Как си тренирал, че ми стана интересно?
Еми основно с тежки килограми и имам сила. Относно хранене ям каквото си поискам,защото метаболизмът ми е на 12 годишен.
26.12.21
13:01
Значи трябва още по-тежко и с повече храна.
26.12.21
13:40
казано от Brown Bomber на 26.12.21, 13:01:
Значи трябва още по-тежко и с повече храна.
Дано да стане,защото бях гледал,за да се увеличи обема на мускула трябва по-малко килограми и повече повторения...
И сега се чудя примерно клека с по-малко ли да го правя или да увеличавам кг с времето
26.12.21
14:00
Ако искаш обем в краката може да опиташ тежък клек в серии с по 3-5 повторения в комбинация с по-лек в серии с 10-20 повторения.
Иначе според тотално непрофесионалното ми мнение всички тези “програми за хипертрофия” с леко и много серии, масъл майнд кънекшън, но пейн - но гейн, тренировки с 10 серии по 12-15 повторения на мускулна група - работят безотказно, но само ако си със супер генетика или си на препарати.
Наскоро гледах как Джей Кътлър прави тяга със 100кг с фитили в 3 серии с по 10-12 повторения и обяснява, че така е окей, е окей е, ама такива баджаци не стават със 100кг.
П.П. позираш сякаш страдаш от гърч или си се хванал за пакета?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 26.12.21 14:10.
26.12.21
14:48
казано от Brown Bomber на 26.12.21, 14:00:
Ако искаш обем в краката може да опиташ тежък клек в серии с по 3-5 повторения в комбинация с по-лек в серии с 10-20 повторения.
Иначе според тотално непрофесионалното ми мнение всички тези “програми за хипертрофия” с леко и много серии, масъл майнд кънекшън, но пейн - но гейн, тренировки с 10 серии по 12-15 повторения на мускулна група - работят безотказно, но само ако си със супер генетика или си на препарати.
Наскоро гледах как Джей Кътлър прави тяга със 100кг с фитили в 3 серии с по 10-12 повторения и обяснява, че така е окей, е окей е, ама такива баджаци не стават със 100кг.
П.П. позираш сякаш страдаш от гърч или си се хванал за пакета?
Хахах нямам проблеми с гърчове и не съм се хванал за пакета просто не мога да позирам очевидно
26.12.21
15:57
Изглежда знаеш как да тренираш и да се храниш, защото си в отлична форма, просто няма магическа програма и не се става голям лесно и бързо.