17.08.05
22:53
Значи повечето културисти и въобще хора занимаващи се с бодибилдинг познават врачани по големите ръце.Най-големите на културистичната сцена са и на най-големия български културист Цветко Цветков(в основен период ръка - 55.5 см.(не мазна) и 155 см. гръб.)(в състезателен период ръка 53.5 и гръб 148 см.) имаме и още няколко момчета учудили публиката дали нямат два чифта крака.Та ето как във Враца тренираме ръцете(поне повечето тренират така).
1.Повторения до откат или почти(без 1 повторение)
2.Тежест с която се правят минимум 10 повторения
3.Повече свободни тежести
4.Упражнения за всяка една глава на бицепса и трицепса
5.Интензивна тренировка
6.Комбинации на гигантски и супер серии
7.Читинг
8.Помощ за форсирани повторения
9.Подходяща индивидуална програма
10.Размяна на реда на упражненията
Това повечето от вас го знаят,но нека да тренират така в пеодължение на година,като си променят коренно програмата за ръце.Оставете само сгъване с щанга от стоеж за бицепс и френско за трицепс.Изпълнявайте това което съм написал в продължение на година и вижте резултата.
За тежеста ще кажа само едно - за едни тежеста е лека,за други тежка,всеки тренира с кила според възможностите си.Но по-обобщено ще кажа че ако сте до 100 кг. повече от 70 кг. просто няма никакъв смисъл.Разтеж няма да имате или поне не желания.При щанги над 100 кила си е просто губене на време и съсипване на ставните хрущяли и ставите изобщо - разтеж изключително минимален.Това че вдигате над 100 кила няма да ви е от полза поне на физическа основа,а че някой иска да се газари пред вас трябва да запомните че този човек след 15 години няма да може да си вдигне и (тииииит :D сигнала) за бицепс.Една камара остеопорози и артрити за тоя човек и само това си е.За вас големи и красиви ръце.По принцип няма смисъл да казвам че всичко си е до човека и е строго индивидуално,но искам само да помогна на момчетата да дръпнат на най-желаното място.И тялото не е само ръце(при мен те дръпнаха най-много за компромат на компроматите,а не защото не съм тренирал другите части(без крака)на тялото).Дано не съм засегнал някого с темата.Пишете ако за нещо имате въпроси или не сте съгласни.
Как разбра, че над 100кг. сгъването е губене на време? Появи се един пост във форума, че има момче, което вдига повече и веднага - “ми толкова тежко е безмислено”.
То не е сигурно че ги вдига аз лично не вярвам съдя по себе си.
Добре бика ви е запознал с някои неща на мен личноне ще помогнат но има хора на които ще им свършат работа
P.S. Що вярвате на всичко :?:
Добри съвети са това, сигурно повечето трениращи ги използват или поне са чели за тези “методи”. Само n.4 не ми харесва. Доста се е обсъждала темата и до други изводи достигнах. Свободни тежести+интензивност е трудно според мен. А това за кг-те за упражненията за ръце ли ставаше въпрос? :)
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]То не е сигурно че ги вдига аз лично не вярвам съдя по себе си.
Добре бика ви е запознал с някои неща на мен личноне ще помогнат но има хора на които ще им свършат работа
P.S. Що вярвате на всичко :?:
И аз бих задал същия въпрос.. аз за т’ва гледам да не взимам отношение в подобни теми
17.08.05
23:35
Абе мислех си да пусна поуст в Бисерите, ама айде засега ,ще се въздържа :)
[quote author=“qk_bik”]При щанги над 100 кила си е просто губене на време и съсипване на ставните хрущяли и ставите изобщо - разтеж изключително минимален.
Това са пълни глупости - със щанги над 100кг нямало смисъл и имало минимален разтеж !
Как изчисли разтежа ?
Значи ,ако някой може 8 повторения със 100 и играе за маса на ръцете - трябва да свали тежест и да направи 20 повт с 85кг - така ли?
Принципите са си еднакви - килата са различни - кой колкото може - това е !
С другото което си написъл, съм почти 100% съгласен !
17.08.05
23:44
[quote author=“PROMPT”]Абе мислех си да пусна поуст в Бисерите, ама айде засега ,ще се въздържа :)
[quote author=“qk_bik”]При щанги над 100 кила си е просто губене на време и съсипване на ставните хрущяли и ставите изобщо - разтеж изключително минимален.
Това са пълни глупости - със щанги над 100кг нямало смисъл и имало минимален разтеж !
Как изчисли разтежа ?
Значи ,ако някой може 8 повторения със 100 и играе за маса на ръцете - трябва да свали тежест и да направи 20 повт с 85кг - така ли?
Принципите са си еднакви - килата са различни - кой колкото може - това е !
С другото което си написъл, съм почти 100% съгласен !
Ако някой може да изпълни чисто 8 повторения за бицепс със щанга контролирано и с минимален читинг със малка почивка,разбира се че има смисъл,но не по малко от 8 повторения,има ли смисъл за 4 повторения.Какво прави човек тогава ?Нещо за ставите ?И пак казвам според възможностите всеки човек тренира индивидуално просто дадох пример за повечето момчета,да не си сасипват ставите за нищо.И ако ме питаш специално за мен 20 повторения на 85 кг. е по приемлив вариант,защото ставите по-бързо свикват с тежеста.А и ако правиш 8 повотрения на 100 е трудно да направиш 20 на тежест с 15 кг. по-лека.Тука щангите не са като от 45 на 60 кг. има доста разлика.
Може би е искал да каже да не се напрягаме непременно и с някъв страшен чийтинг да правим повторения грозни но на 100 кила.
Но PROMPT е прав ако вече са ти лени да кажем 95 вдигаш ги чисто то трябва да преминеш на 100 няма начин
17.08.05
23:53
И това е пълна глупост :)
% съотношение е различно - къде то е повече - мисли малко
добре си и с математиката предполагам а не само със щангите :)
Джорджио - вероятно си прав ,може би сe е изразил- не дотам правилно,
но вече изяснихме проблема ;)
за да не изпадам в безмислени спорове,само ще цитирам част от тренировка на Рони Колман.”Сгъване щанга за бицепс 10-12 по 90кг”
Рони е около140 кила в основен период.Излишно е да си представяме колко хора от форума могат да тренират так
П.С....и Рони е 8 пъти Мр.Олимпия :wink:
18.08.05
10:32
миле май сложи край на целия спор :)
бик мерси за съветите някои от нещата не съм ги пробвал ,ще видим дали действат.
13.01.06
11:14
[quote author=“qk_bik”]
Това повечето от вас го знаят,но нека да тренират така в пеодължение на година,като си променят коренно програмата за ръце.Оставете само сгъване с щанга от стоеж за бицепс и френско за трицепс.Изпълнявайте това което съм написал в продължение на година и вижте резултата.
:roll: :roll:
[quote author=“qk_bik”]Значи повечето културисти и въобще хора занимаващи се с бодибилдинг познават врачани по големите ръце.Най-големите на културистичната сцена са и на най-големия български културист Цветко Цветков(в основен период ръка - 55.5 см.(не мазна) и 155 см. гръб.)(в състезателен период ръка 53.5 и гръб 148 см.) имаме и още няколко момчета учудили публиката дали нямат два чифта крака.Та ето как във Враца тренираме ръцете(поне повечето тренират така).
1.Повторения до откат или почти(без 1 повторение)
2.Тежест с която се правят минимум 10 повторения
3.Повече свободни тежести
4.Упражнения за всяка една глава на бицепса и трицепса
5.Интензивна тренировка
6.Комбинации на гигантски и супер серии
7.Читинг
8.Помощ за форсирани повторения
9.Подходяща индивидуална програма
10.Размяна на реда на упражненията
За тежеста ще кажа само едно - за едни тежеста е лека,за други тежка,всеки тренира с кила според възможностите си.Но по-обобщено ще кажа че ако сте до 100 кг. повече от 70 кг. просто няма никакъв смисъл.Разтеж няма да имате или поне не желания.При щанги над 100 кила си е просто губене на време и съсипване на ставните хрущяли и ставите изобщо - разтеж изключително минимален.Това че вдигате над 100 кила няма да ви е от полза поне на физическа основа,а че някой иска да се газари пред вас трябва да запомните че този човек след 15 години няма да може да си вдигне и (тииииит :D сигнала) за бицепс.Една камара остеопорози и артрити за тоя човек и само това си е.За вас големи и красиви ръце.По принцип няма смисъл да казвам че всичко си е до човека и е строго индивидуално,но искам само да помогна на момчетата да дръпнат на най-желаното място.И тялото не е само ръце(при мен те дръпнаха най-много за компромат на компроматите,а не защото не съм тренирал другите части(без крака)на тялото).Дано не съм засегнал някого с темата.Пишете ако за нещо имате въпроси или не сте съгласни.
Ебати глупостите... Има някои вярни работи, но с повечето не съм съгласен.
13.01.06
16:43
Да то във Враца, кво, да няма нещо във въздуха? :lol: Аз не бях чувал Враца да се слави с хора с големи ръце. Както и да е, де, принципите които си посочил са вярни, само с килограмите всичко си е относително и индивидуално.
[quote author=“HomeBoy Recz”]Да то във Враца, кво, да няма нещо във въздуха? :lol: Аз не бях чувал Враца да се слави с хора с големи ръце. Както и да е, де, принципите които си посочил са вярни, само с килограмите всичко си е относително и индивидуално.
Напротив във Враца са едни от най-обемните билдери.Рядко се вижда накой под 100кг.Ръцете от 50см са нещо обикновенно.Друг е въпроса как се стигнало до това :wink:
13.01.06
17:39
В момента мога да кажа,че един от Враца е със 56 ръка и не е толкова мазен,вярно е и това,че рядко се срещат хора по малко от 100 кг.,абе ако някой не е ходил до Враца нека се метне и да види гаранция,ще минат поне 2-3 такива покрай него.
Аз съм близо да Враца и ме е прехванало сигурно от там та имам и аз по- голечички ръце (сега 56 БИК, но по мазничка 8) )
14.01.06
00:23
продължавай само така,дано през новата година да стане повече. :D
14.01.06
00:57
Увъжавам съвеите на Бика и труда на Врачаните .Но като е написал статията трябва да напише отдолу линк към темата забранени медикаменти .Които спомагат ръзтежа.И ако баща ми е Арнолд а майка ми Вики Гейтс от каквато мая да съм направен ако не я оползотворя тестото се вкисва.Тъй че :) както и да тренираме ако не се храниме и разчитаме на стеро..те и добавките всичко заминава.Тва сигурно всеки го знае но не го спазва .Аз също трудно го спазвам.
14.01.06
03:00
Да наистина 60% от изграждането на тялото зависи от храната,другите 40 % от тренировката,е в 60-те процента влиза съня,приемането на вода,добавки и т.н.,но поне ако сте добре с храната да знаете пък и как да тренирате,това са доста повърхностни съвети или по-точно много общи,това е така,защото са много индивидуални и всеки си избира как да ги комбинира.Възстановяването е много важна част от боди билдинга,разбирате ако искате фитнеса,помпането или както го наричате въпреки,че са различни неща.
Аз лично съм готов по всяко едно време да си направя тест за зоб , който не вярва идва плаща теста и се убеждава че и без зоб става всичко стига да си достатъчно упорит
25.01.06
14:52
Абе става ама не съвсем, тези мъже по списанията и по плакатите (културистите) без добавки, хормони, диоретици и стероиди няма да са и наполовина това което са!!! Независимо колко си прецизен в храненето и тренирането, тяхната ММ е извън границите на нормалното човешко телосложение.
djgorgio-ASTOR - замисли се какво си пил извън забранените медикаменти.
[quote author=“qk_bik”]Да наистина 60% от изграждането на тялото зависи от храната,другите 40 % от тренировката,е в 60-те процента влиза съня,приемането на вода,добавки и т.н.,но поне ако сте добре с храната да знаете пък и как да тренирате,това са доста повърхностни съвети или по-точно много общи,това е така,защото са много индивидуални и всеки си избира как да ги комбинира.Възстановяването е много важна част от боди билдинга,разбирате ако искате фитнеса,помпането или както го наричате въпреки,че са различни неща.
Пропуснал си и генетиката,а тя не е маловажна :wink:
Абе става ама не съвсем, тези мъже по списанията и по плакатите (културистите) без добавки, хормони, диоретици и стероиди няма да са и наполовина това което са!!! Независимо колко си прецизен в храненето и тренирането, тяхната ММ е извън границите на нормалното човешко телосложение.
djgorgio-ASTOR - замисли се какво си пил извън забранените медикаменти.
Пил съм тонове протеин сигурно но и Миле е добавил ГЕНЕТИКА много на място