лека и тежка храна

KL

17.08.05
23:16

Здравейте,
  Както всеки от нас и аз съм чувал за лека и тежка храна, и как в общия случай е по-добре човек да яде лека.
  Наскоро се замислих и установих че нямам точна идея какви са принципните характеристики на леката и тежката храна, и защо всъщност е по-добре да се яде човек лека.
  Моля помогнете ми да си изясня дилемата :)

17.08.05
23:19

Под тежка аз разбирам - мазна храна (пържено предимно).

18.08.05
11:23

Здрасти! До колкото знам тежка е тази храна, която се смила по-трудно (т.е. по-продължително). Не е задължително да е мазна/пържена - гъбите и спагетите/макароните се водят “тежки” храни, независимо как са приготвени. Не се препоръчва да ядеш такива храни вечер преди лягане, но не мога да ти кажа точно защо...  :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1