🕉 Дзен на интервали 🕉

Прескочи до:

01.06.23
16:07

Алекс, яко е много това, а бетон, вярвай ми, никой не обича - егати хамалогията 😄

Но сложихме заради песовете, че иначе все ги търсим в на комшиите кофите за боклук (не в кокошарника или при котките, примерно👌🏻) - копаят и минават.

Готино ти се е получило много 👏🏻

Благодаря :)

А за песовете - един пояс 30-40 см от електрозаварена мрежа или от тая кокошата мрежа опъната хоризонтално и заровена ще ги спре да копаят. Поне така се пазят кокошарниците от лисиците :D

01.06.23
17:13

Кокошата мрежа беше 40 санта в земята - а питай оцеля ли. 😄

Бива го така, мисля да напльоскам лавандула по цялата дължина или нещо друго, че да не се вижда сивото и ще светне. От задната страна само колове и оградни пана в земята, от същите, и все ще е по-прегледно и здраво от в момента.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.06.23 18:01.

Бах тия песове 😁

02.06.23
15:31

И аз ги бах. Женското е страшен багер, няма да се учудя, ако си прокопае тунел и под тая основа. :D

02.06.2023

Физическа активност

Тренировка сутринта:
През 10 секунди:
10х2 гоблет клек @12кг
10х 2 ляво + 2 дясно силово гребане @12кг
10х2 обръщане, ляво + раменна преса (първото от земя, второто от вис) @12кг
10х2 обръщане, дясно + раменна преса (първото от земя, второто от вис) @12кг
После 4x СС през минута:
10х повдигане напред и разтваряне встрани @4кг гирички
10х разгъване на ластик пред гърди
- 10 минути разтягания

Тренировка следобед към 17:00:
10 минути корем
30 минути вело
10 минути разтяг

Хранене
- кафе с мляко
- 1/2 лист лаваш, кашкавал, малко майонеза Хайнц, 50г пилешко филе
- нескафе с мляко
- шамфъстък, ред черен шоколад
- печени тиквички, репички и аспержи; пилешко и малко печен камембер с люто сладко без захар

- към 3л вода

Сън
8.40 часа
————

Правим едни оценки на работа на 6 месеца и сега ми предстои втората такава. Трябва да се оценявам сама, по конкретни критерии, всичко е много data-oriented и това е страхотно, ама много ми е трудно да си изтъквам качествата и добре свършената работа. Ако нещо правя като хората, не го броя за чудо невиждано - върша си нещата според собствената си етика и толкова. Много ми е лесно обаче да кажа що не струвам. :D

Имах днес среща с ТЛ и месечните презентации на екипа занапред май ще ги правя аз пред отдела. Не знам дали да се радвам или да се ориентирам към кайсията с кучешки повод в ръка. :D

Майтапът настрана, готино ми е,  не съм предполагала, но се усещам много изморена от рутината. Вчера работих в поза “жаба под лаптоп” и нямах желание да барна нииииищо. Умора и яка апатия, и по някое време ще има бърнаут, което не бива да става, но мисълта за него ме напряга допълнително. :D

Искам ей тука една резервацийка за седмица, но засега няма шанс. Мястото е невероятно, баси.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 02.06.23 15:33.

02.06.23
15:44

казано от T. Toчка на 02.06.23, 15:31:


Правим едни оценки на работа на 6 месеца и сега ми предстои втората такава. Трябва да се оценявам сама, по конкретни критерии, всичко е много data-oriented и това е страхотно, ама много ми е трудно да си изтъквам качествата и добре свършената работа.

Изпълнявала съм всички задължения значително над изискванията за обем, качество и срокове, като същевременно в ежедневната си работа по всички съм показвала  компетентности знания, умения и поведение, значително надвишаващи изискванията за заеманата от мен длъжност.

И продължаваш да разтягаш :-)

казано от T. Toчка на 02.06.23, 15:31:

И аз ги бах. Женското е страшен багер, няма да се учудя, ако си прокопае тунел и под тая основа. :D

Имам една 30 метра траншея за вода да копая, на машиносмяна или на час е цената да я ползвам :D

02.06.23
20:26

Хехе, Дидо, много соц :D
Труднинко е, щото трябва по специфични за компанията атрибути да се пише, а като казваш, че си готин, трябва да дадеш много конкретни примери, за да се брои за факт. Което си е съвсем честно - тачим данни, не локуми.

Алекс, с тия темпове на работа трябва на кучеминута да те таксуваме. Скумрийоминута. И мислиш майтап, ма на каменната ограда беше изкопала почти тунел, какъвто копаха, за да прокарат тръбата за обратните води. Оу уел.

До 22 съм, отворих бира, направо не издържам, искам да си почивам, а максимумът удоволствие ми е да спамя тук. :D

02.06.23
20:32

казано от T. Toчка на 02.06.23, 20:26:

Хехе, Дидо, много соц :D

То и в момента това е даже нормативно заложеното изискване за държавните служители, за да им се постави оценка 1- “Изключително изпълнение”. Точно така звучи и присъства в атестационните формуляри. Плюс още доста неща разбира се :-)

05.06.23
11:00

Последните два дни - много разходки, един рожден ден с бира и цигари, което ми задейства синузита и се събуждам с двойни очи и физиономия, прилична храна и така. А, и ‘Вила Росиче’ пак, нЕма как.

Чакам да се смекчи малко болката от синусите и ще видя какво ще тренирам днес.

10.06.23
17:39

Седмичен отчет по ми допада като концепция.

Та, добра седмица беше, физиономията ми спадна, тренировките - всеки ден интервали, А или Б + поне 30 минути велоергометър, в добрите случаи и + 15 минути интервали и на велото. Не усещам да прогресирам, но поне не се чувствам целодневно пребита, не ме боли нищо и успявам да си свърша задачите без оплаквания.

Храната - добра. Мръвка без мазно, много шарени салати, печени зеленчуци, сирена, плодове, ядки. Снощи един дюнер без картофи, щото само такива неща ми успокояват пиемеса.

Завършихме си и оградката и съм супер доволна. Затваряме и отзад и вече ще е супер. Сега се оттеглям да ударя един Айкън (макар чр май ще вали и не знам има ли смисъл) на двора и после ще боря едно ново обучение.

10.06.23
17:46

Ако не завали до час след пръскане,то има смисъл.

10.06.23
17:50

А, мерси, Илия. Ще си направя кефа. :D

16.07.23
16:10

Хем не ми се пише, хем толкова съм свикнала с тоя форум, че е някак неестествено да не го правя.

Ни на ежедневен, ни на седмичен принцип ми се занимава с това, обаче минавам е тъй да кажа, че килата тръгнаха пак надолу - пръскам велоергометъра, а останалите тренировки са Сашовите интервали, в комбинация със Z-Gym (много ме радва Зузка с нейния сайт, тренировки, блог, мърч и всичко, и си консумирам от там <3).

Храната е по средиземноморски модел (с леко поорязани въглехидрати). Награбила съм сега няколко книги и си вадя полезности, които да прилагам. Става.

Ни алкохол, ни цигари. И това продължава да е чудесно.

Жегата е зверска и нямам търпение да се изметем към Смолян другата седмица - на хладно, на красиво, на вкусно и на удобно. Мисля да поплувам. Само не знам как ще се озаптя с храната, че там е... :) Ама кот доди.

26.07.23
09:43

Разкошно там, където бяхме - красив комплекс със СПА център, построен директно в гората - горски ягоди и боровинки из двора (гората пък беше пълна и преядохме като мечоци), огромни борове пред прозорци и тераси, невероятна чистота и перфектно окосени тревни площи, и като изключим няколкото корена рози и мушкатото по терасите - само горски, мекички тревички.
Мога да живея там, заклевам се. Е, колата замалко да роди на входа на Смолян - на връщане карахме на парно, за да не прегрее и входът към Ада се оказа някъде по отсечката между Асеновград и Пловдив. :D

Изядох света, пих вино и се върнах с 3кг по-лека след 4 дни.

——————————————
Посрещнаха ме на работа с оценката за последните 6 месеца - изключително съм доволна. Ама изключително. И дори съм съгласна тоя път. :D

Съответно ми предложиха да кандидатствам за една друга позиция (точно, ама точно тази, която изключително много искам). Друго ниво длъжност е, с екип, от който мога само да уча, екипите, с които се партнира също са... oh-la-la.

Първоначално казах: а, не, не съм готова за това. ТЛ каза, че ако реша, ще ме подкрепи и да не давам така на заден. Аз пак - ама не, не... После прочетох 20 пъти характеристиката за позицията, не спах през нощта, обикалях като чакал из вкъщи (добре, че не държим каширани цигари, че щях да ги издумкам до сутринта) иииии... реших, че ще се пробвам. Другата седмица ще дообсъдим и скачам в тигана.

Няма да ме вземат, но да видя поне как са вътрешните процеси и да си дам заявката, защото така или иначе съм в шестмесечен менторшип с мацката, която би ме менажирала, ако успея да грабна това място някога. А с този, който менажира нея, ще работим по общи проекти, пак в същия период.
——————————————

В неделя се прибрахме и от тогава не бях тренирала, че бях много изморена, но тази сутрин започнах с 60 минути велоергометър, а следобед имам извадена една 20-ка със Зузка - бодиуейт и пудовки.

Вчера на два пъти изядох общо 2кг диня сигурно, със сирене и мерих и двата пъти кръвна захар на 30 минути до втория час. Не мина 5.9, което значи, че не ми предизвиква пикове. Пък уж динята била смърт, говорят из групите, в които отдавна не членувам.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.07.23 11:48.

20.08.23
11:17

18.08.2023

Хранене
- кафе с мляко
- смути от боровинки, банан, неовкусен протеин, спирулина и пчелен прашец
- после мощно сандвичи - та с риба, та с пиле, хлябища, ужас, накрая - черен шоколад

Бележки
Кандидатствах за работата, която бях споменала. Всичко мина много добре, но ще да почакам 2-3 седмици за резултат. Имам доста предимства пред другите, ма кой знае. Мразим да чакам и все се налага - Вселената се мъчи да ме превъзпита явно, ама нали съм си бунтарче.. :D

Иначе позицията е май бенчмаркната някъде около тази, на която съм в момента, с тая разлика, че няма да има бонус схема, а аз 8 месеца не съм пропуснала да взема бонус и вече си го считам за част от основното заплащане. В този смисъл може и да е крачка назад временно, но май не ми е това най-важното в живота. :)

Ще взема да попиша малко пак тук, също с възпитателни цели, защото се поразкиснах пак. Една напред, две назад. Мамка му и прасе.

Сън
8 часа


19.08.2023

Физическа активност
към 10к крачки

Хранене
- кафе с мляко, чаша кока кола
- някакви бисквити и сусамов тахан с мед
- малък сладолед
- прасе с картофи и две бири

Бележки
Трагедия някаква. :)

Сън
6 часа

А този е наследил моята грация:

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 20.08.23 11:20.

28.08.23
13:46

20.08.2023

Физическа активност
1 час велоергометър

Хранене
- кафе с мляко
- пълнозърнест сандвич с шунка, моцарела и домат
- ред черен линд

Сън
6 часа

21.08.2023

Физическа активност
Над 20к крачки, цял ден на жега. Прибрах се точно преди да получа топлинен удар.

Хранене
Парче и половина у Росичето, някаква дребна закуска преди това, а вечерта - пържола със салата.

Сън
5 часа

22.08.2023

Физическа активност
Час вело.

Хранене
Оф, много сложно така, като пиша със закъснение. Хумус много, риба тон, пълнозърнест хляб, черен шоколад два реда. Праскови.

Сън
6 часа

23.08.2023

Физическа активност
10к крачки, 20 минути вело.

Хранене
- пълнозърнест сандвич с пилешко филе, един айс нектар
- сьомгова пъстърва на грил, хумус, домати и краставици
- шепа пържени картофи, сирене
- диня, сирене

Сън
7 часа

24.08.2023

Физическа активност
19к крачки.

Хранене
- пълнозърнеста филия, хумус, домат, пилешко филе
- кисело мляко с хуск и боровинки, кашу, пчелен прашец
- телешки кюфтета, домати и краставици
- една бира привечер
- един коктейл по нощите; без да искам поръчах някакъв с вермут, за да не ме чакат барманките (<върти очи>) - няма такова тъпо пиене като това, честно

Бележки
Малко шопинг, малко глезотии, разходки, пък вечерта гледахме ‘Барби’. :D
Много готина зала в Лъки Синема - малка, на три реда, с комфортни кресла, с подджоланници, температурата - топ, нивата на звука - топ, обслужването - топ. Не мисля да се възползвам от друга в Пловдив повече.

Сън
7 часа

25.08.2023

Физическа активност
Само из вкъщи.

Хранене
- кафе с мляко
- препечена филия със сирене и домат, хумус
- ред черен шоколад
- диня
- малко пържени картофи, таратор

Бележки
Скапан ден. Някаква херпесна драма с адско главоболие и с температура ме шибна.
Близах рани и междувременно се хванах да чистя няколко часа. После се потъркалях с книжка.

Сън
8 часа

26.08.2023
Физическа активност
- 30 минути колело
- 30 минути колело пак

Хранене
- кафе с мляко
- 1/2 кофичка кисело мляко 2%, 30г орехи, доза неовкусен протеин, 50г боровинки, пчелен прашец
- кафе с мляко, десетина броя сурови бадеми
- две яйца, риба тон, домат, багета с билково масло
- хумус правих и облизах бъркалката 2-3 пъти; малко таратор

Бележки
Работен ден, поза ‘сопол’ с лаптопа в леглото и с раздвижвания максимално често. Още вирусни страдания.

Сън
9.2 часа

27.08.2023

Физическа активност
През 10 секунди, с 12-ката:
10х2 гоблет
10х2 гребане
10х2 обръщане с пуш

Колкото и да се опитвам да мина тънко, май истината е, че трябват целенасочени, постоянни усилия за поддържане на инсулин и кортизол ниски. Сашовите интервали, Зузанините тренировки и интервали на велоергомеъра, и по-малко едночасови карания или целодневни обикаляния, и недоспивания. Списъкът за пазаруване и той трябва да се съобрази. Супер трудно ми е и много се отчайвам, ама няма да се дам - просто трябва да иззлобея и да премачкам още 20 кила.

Хранене
- кафе с мляко
- кюфтета, салата от домати и краставици, и малко таратор
- хумус, домати и краставици
- около 3л вода и студеноизвлечен чай (зелен, смесен с някакъв друг, ароматен)

Бележки
На работа. Вирус на приключване. Покана за кафе в обедната почивка, преминала в семеен обяд с общо петима възрастни, тодлър и пет песа на двора. Добре, че работните недели не са натоварени. Но пък за синусите няма почивен ден.

Сън
9.26 часа
—————-
Племенницата беше наоколо - малко копие на нашата рода, но в пъти по-симпатично, нежно, мило и възпитано. 😃

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.08.23 14:30.

28.08.23
21:33

28.08.2023

Физическа активност
Цял ден търкаляне - почивах, мързеше ме, четох от към 10:30 до 17:00 и беше чудесно. После ми писна да стоя и комбинирах разходка с пазаруване - 5000 крачки, пове§е от половината от тях с 15кг раница. Светна ми пред очите, сега ще спя и ще стана по тъмно да трениркам.

Хранене
- кафе с мляко и канела
- 100г хумус, 100г патешко филе без кожа, 200г зелени бобчета от пакет
- 3-4 смокини от двора, утре ще ги обера всичките, че иначе ще ги изяде оранжевото чудовище
- 2 сини сливи, после стотина грама домашен хумус и... половин буркан (среден) кисели мини краставички :D
- 1.5л вода + 1.2л студен чай меден храст

Почвам фастове, 16:8, след месец ще увелича - да видим спадам ли в групата, за която работи този метод.

Сън
6 часа

29.08.23
20:03

29.08.2023

Физическа активност
През 10 секунди:
12х2 тяга @50кг
12х2 гребане с лост @25кг
12х2 лег @25кг

Хранене
13:30 Домати, краставици, хуск, орехи, чиа, тиквени семки + две кюфтета
15:30 5-6 сравнително дребни смокини
18:00 Грах с пиле, после една праскова

- вода с ябълков оцет, куркума и джинджифил
- чиста водица

Бележки
Мислих и следобед да тренирам, но не ми се получи. Две поредни седмици ще съм на работа до 22 и само при мисълта се изморявам. :D

Сън
7 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 29.08.23 20:05.

31.08.23
19:08

30.08.2023

Физическа активност
#1
25 минути вело след закуската: 5 минути загряване, 15 минути интервали 30:30, 5 минути поохлаждане
#2
10 минути корем

Хранене
11:00 Чаша вода с ябълков оцет, джинджифил и куркума; палачинки правих от едно яйце, белтъци, бадемово брашно, микс от натрошени семена (ленено, конопено и не помня още какво) и кефир - станах две, по-голямата я взех аз и й сложих отгоре топка домашен сладолед от кайсии и кокосово мляко + малко фъстъчено масло
13:00 Филия от натрошена ръж и семена (може би е към 40г), с филаделфия и маслинова паста
15:00 Ред тъмен линд със сол, две дребни смокини и малко фъстъчено масло; чаша от водата с ябълков оцет, джинджифил и куркума
18:30 - 20:00 Един морков, правих бульон и, ъф корс, опуках костния мозък; после си допих водата с мерудиите, малко зелени бобчета, микс грах и чери доматки на фурна - с обезмирисено кокосово масло и пресни подправки, и жълта тиквичка; малко диня

Общо към 3л вода

Сън
9.2 часа

31.08.2023

Физическа активност
- разходка сутринтa
- към 18:00 правих 20 минути мобилност със Зузка, нищо и никакво клечене, а станах вир-водичка

Хранене
8:30 Кафе, на което без да искам сложих мляко
13:00 Накиснати от вечерта овесени ядки, бадеми, тиквени семки, ленено семе, чиа, пчелен прашец, боровинки, вишни, малко хуск и канела (едит: и малко неовкусен протеин, забравих да кажа)
15:30 От снощните печени зеленчуци, едно варено яйце и чаша костен бульон; една праскова и ред черен линд със сол + фъстъчено масло (КЗ в пик след това плюскане - 6.4)
21:00 Хуск, от водата с мерудийките, малко бадеми, малко диня - за да си пия глюкошляпа, че забравих одеве

Бележки
Синусите и късните смени ми ***ват бойната слава. На първото не мога да повлияя, но като свърши другата седмица, дълго време няма да поискам да работя от 13:00 до 22:00. Като свърши другата седмица, всъщност, се надявам да ми връчат позицията, за която кандидатствах и само и единствено по собствено желание да работя след 18:00. Надали, де, ама си се надявам. :)

Сън
8.5 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 31.08.23 20:12.

02.09.23
10:40

01.09.2023

Физическа активност
#1
5-minute dynamic warmup:
Arm circles to front squat
Front reach / step-side reach/ step-front reach
Side bent to front kick
Low impact jumping jacks
Front kick + Side kick
Front plank shoulder rocks
One-arm glute bridge side reach

2 rounds = 16 minutes:
*max reps 45sec, 15sec rest, move to the next
Side Kick / Knee Strike - L
Side Kick / Knee Strike - R
Duck (x2) / Hook (x2)
Plank / Roundhouse alt. legs
Curtsy Lunge / Duck Under / Side Kick - L
Curtsy Lunge / Duck Under / Side Kick - R
Side Lunge with Shield / Jab - L
Side Lunge with Shield / Jab - R

#2
20 минути лежерно вело, след яденето в 16:40

3#
20 минути мобилност със Зузка в 18:00

Хранене
14:30 Каквото беше останало от вчерашния микс семена, ядки и берита + 2 с.л. кокосово кисело мляко от лидл; от подправената вода
16:30 1/2 домат, ръжена филия от цели зърна + филаделфия + маслинова паста; 100г консервирани сардини
22:00 Салата от спанак, морков, авокадо, червена чушка, 1/2 консерва червени бобчета; дресинг от зехтин, оцет и дижонска горчица
23:30 Малък джин с тоник, лимон и много лед - без да имам обяснение защо, макар че изключително презирам и двете напитки, допи ми се точно това и даже ми хареса

Сън
8 часа

02.09.23
21:50

02.09.2023

Физическа активност
2 раздвижвания за по 20 минути на велоергометъра + разходка

Хранене
Около 10:00 Кокосов йогурт с: бадеми, тиквени семки, чия, овес, ленено семе, пчелен прашец, какаови зърна и хуск
15:00 Малък сандвич с пуешко и към 150г спаначена мусака
21:00 Вечерята беше уникално вкусна: салата от пресен спанак, червена чушка, авокадо, червен лук, кълнове и червен боб + дресинг от горчица, зехтин и оцет, отгоре - пилешки гърди на кубчета (в тигана със зехтин, едно олио със сладък пипер и малко гарам масала)

Сън
8 часа
——-

Препоръчаха ми преди време добавките на OstroVit и днес де награбих. Пия една торба таблетки и прахоляци, уж исках да ги редуцирам като се поизчерпат, а днес добавих още. 😄

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.09.23 16:52.

03.09.23
17:50

03.09.2023

Физическа активност
#1
През 10 секунди, @12кг:
10х3 гоблет
10х3 силово гребане /л
10х3 силово гребане /д
10х3 обръщане с пуш /л
10х3 обръщане с пуш /д
+10 минути разтягане

Хранене
14:30 Малко кокосов йогурт с хуск; кенче сардини, домат, маслинова паста, 4 дребни кисели краставички и филия ръжен хляб от натрошени зърна с 1 ч.л. майонеза Хеман’с. Нещо се отказах от суровите яйца, сиреч, домашната майонеза.
17:00 1 с.л. суперски хумус с червена чушка - за първи път ми се получи чак пък толкоз добре
18:00 Фъстъчено масло с към 20г мед и една синя слива
19:30 Зеленчуци на фурна: сладък картоф, тиквички, чушка, млади зелени бобчета, червен лук - с мащерка и зехтин; чаша костен бульон с лимон

Бележки
Нищо интересно. Правя един рисърч за работа и главата ми е ЕЙ ТАКАВА, защото ми предложиха и казах “ОК”, въпреки, че нищо не знам по темата.

Сън
9 часа

04.09.23
15:56

04.09.2023

Физическа активност
Почивен откъм движение, само мобилности 2х20 минути и 2х20 минути лежерно вело.

Хранене
09:30 1/2 кофичка кисело мляко 2%, 4 супени лъжици смес от овес, какаови зърна, тиквени семки, чия, лен, хуск + още десетина бадема; еспресо
13:30 Купичка от печените зеленчуци, пълна супена лъжица хумус и към 40-50 грама обезсолено овче сирене
15:00 Диня
18:30 Домат, краставица, авокадо, магданоз, стебла целина, авокадо; сьомгова пъстърва на фурна с малко зехтин и билки

Следващото хранене - утре в 15:00, да видим ще избутам ли 20 часа. Би трябвало. Взеха да ме блазнят метаболитните ползи от фастването, но пак една торба противоречиви информация. Ще пробвам, пък то ще си проличи дали работи за мен и как.

Бележки
Най-накрая стана есенно, днес направо си е хладно и това ме кара да се чувствам много, много добре.

Сън
7.25 часа

05.09.23
20:42

05.09.2023

Физическа активност
#1
*max reps 45sec, 15sec rest, move to the next
Curtsy / Squat - alt.
Plank Leg Lift - alt.
Backward Lunge / Side Kick - L
Backward Lunge / Side Kick - R
Crab Leg Lifts - alt.
Leg & Hip Lift / Sit Up
Prisoner Squat / Knee Up - alt.
Side Step Plank / Downward Dog

2 rounds = 16 minutes, пулсът ми през цялото време клонеше към 170, което е абсурдно, но предполагам, че се дължи на обясненото в бележките по-долу.

2#
20 минути разтяжки следобед

Хранене
10:00 Еспресо с лед
15:00 Чаша костен бульон без мазнината /ъф корс/, една бейби кисела краставичка
15:40 Kенче сардини, малко хумус и още няколко кисели краставички (приключвам с консервираните риби, само риба тон, че от нея имам залежи); една праскова с една с.л. слънчогледов тахан

После продължих да ям до към 19:00 ... боц от това, боц от онова - фъстъчено масло, малко мед; смокини, нарязани на филийки и запечени с малко канела и розмарин, накрая с много леки заврънкулки мед; вечерята - порция едно кишоподобно нещо: едно яйце, много белтъци, сметана, спанак, червен лук, чушка, някоя подправка, пармезан

Малко над 3л вода

Бележки
Живее някакъв вирус у нас от седмица-две, днес пак ме изпраска, вече с лимфен възел под мишницата и яка отпадналост от ранния следобед насам. Малко прилича на моно цялата картина, с притеснения под лявото ребро, та се чудя да тренирам ли. Ако не тренирам, поне ще повъртя утре без зор велото за по-дълго време, колкото да не се раздрънкам.

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 05.09.23 20:43.

06.09.23
19:20

06.09.2023

Физическа активност
7к крачки домакинстване и дупене сутринта7

Хранене

След 20 часа фаст:
- чаша костен бульон + колаген + вит. ц (знам, че не се славят с ефективност колагеновите пудри, ма да има там)

- млади зелени бобчета, морков, грах, царевица, карфиол - задушени с малко масло и билки, и объркани с белтъци от кутия; опитване на новия хумус; 4-5 резенчета от печените смокини с по малко крема сирене на всяко

- още малко бульон с още малко колаген

- вечерята - салата от черита, краставица, авокадо, орехи, каши и дресинг от лимон, пипер, ленено масло и малко сол; с.л. хумус; пилешки гърди, мариновани с лимонови корички, пиперест зехтин, прясна мащерка - във фурната; малко диня

Сън
9.35 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 06.09.23 19:31.

07.09.23
19:21

07.09.2023

Физическа активност

#1 През 10 секунди
10х3 тяга @50кг
10х2 обръщане 20кг
10х3 лег @20кг
10х3 пулоувър с диск @10кг
+ разтяг

2#
10 минути корем

#3
40 минути вело и малко разтяг следобед, че ме заболява всичко от целодневното седене; лежерно уж, но вир-вода станах

Хранене
Фаст: 16 часа

12:00 Костен бульон с колаген
14:00 Микс овесени ядки, тиквени семки, ленено семе, чия, пчелен прашец, какаови зърна, 20г бадеми (общо 80г) и половин круша, заедно с около 100-150г кокосов йогурт
17:00 Вода с хуск; ръжена филия от цели, натрошени зърна, малко хумус, маслинова паста, 50-60г кашкавал; 1ч.л. мед с 1ч.л фъстъчено масло
20:30 - 21:00 Малък стек от риба тон на грил тигана + салата от домат, авокадо, червен лук и дресинг от лимон и ленено семе

3л вода

Бележки
Чакам си присъдата от интервюто още, уж до края на седмицата ще има резултат. Надеждата ми се крепи на това, че до последно ми стискат апликейшъна, вместо да ми пратят сори-мотори имейл, както правят с отхвърлените кандидати. Успокоението ми пък се крепи на това, че каквото и да стане, съм на плюс.

К. днес го замъкнах да даде една кръв и да видим разни показатели - почти идеална работа, само Д е в дефицит, който ще оправим, плюс малко Б12, че е към долната граница. Вярвам, че като се подобрят тия стойности, ще скочи и хемоглобинът, който виси на 138 от две години.

Чичи иначе си жули бира, пържи си картофи и не знам какви си наденици, тренира съвсем калпаво и недостатъчно - изследванията 6 и като реши да сваля, става светкавично. Аз само докато напиша ‘пържен картоф с бира’ и се надувам като гайда, щитовидната ми почва да прави тантруми и разни осмянки се гънат на акордеони, дейб@.

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 07.09.23 19:23.

12.09.23
19:32

Всичко наред и в рамките на нормалното, само няколко бири изпих, че излизах с един приятел, който ми тригърва всички зависимости. :D Но не е болка за умиране като е еднократно.

Движението малко поспадна, че потънах в работа, но изплувам след днес и се залавям пак. Фастовете си вървят и са чудесни, много ми харесва, никакъв зор.

Днес ми потвърдиха, че желаната позиция е за мен, заслужена и извоювана, и чакам оферта до края на седмицата. Имам подозрения каква ще е, така че ще я приема. Дъги ми излизат от ушите. :D

13.09.23
16:14

13.09.2023

Физическа активност
- 25 минути с 15 минути интервали в средата - вело
- 40 минути йога

Хранене
- кафе с мляко и канела
- печени тиквички и сладък картоф + малко сирене; хумус; ред черен линд
- хумус, варени яйца, средиземноморска багетка

Добавките и другите хапове:
- магарешки бодил, есенциале, цинк, магнезий, омега 3, ресвератрол, птеростилбен, фолиева киселина, глюкоф@ж, берберин, инозитол, пробиотик, колаген с витамин Ц, DMAE (като свърши съм си взела Lion’s Mane, че много ефективно било).... Айй.. то като го напишеш, още по-страшно изглежда. 😄

Бележки
Обзело ме е едно биволско спокойствие от вчера насам - цял тон ми падна от раменете с тази новина и предварително дори се чувствам точно на мястото си. Нямам търпение да започна да творя. 🤓

С една любима съфорумка, понастоящем - любим приятел, прекарах доста часове преди няколко дни и беше чу-дес-но. Много необходима и приятна среща, с бая разходка и, разбира се, вкусно похапване. Tam’s House в Капана пробвахме - добре, че ми идват гости, че да понаучавам по някое място в града.

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 13.09.23 16:20.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1