18.02.22
13:27
Здравейте:)
Аз съм майка на 2 дечица на 3 и на 6 месеца. Реших да си направя дневник, за да съм по-стриктна, а и за да получавам мнения и препоръки как да променям храната и тренировките си, за по-добри резултати. Висока съм 163см и в момента тежа 69 кг, като 14 от тях са подарък от бременността. Преди бях 55 кг. При първото си раждане числата бяха почти същите и за 6 месеца си върнах формата. Много се надявам и сега да се повтори, макар че с 2 деца е по-трудно и готвенето и тренировките :) Целта ми е да стигна до 55 кг, до август и се надявам, че имам достатъчно време. В момента тренирам у дома, 5 пъти седмично, от 2ри януари насам. Комбинирам силови, хит и кардио клипчета от youtube. Тъй като кърмя се храня без да изключвам хранителни групи. Старая се да спазвам 1800 калории на ден,което е минимумът за кърмещи, но усещам, че в дни с кардио не ми стигат. В същото време се притеснявам, че ако вдигна калориите няма да свалям достатъчно. Бих се радвала на съвети по този въпрос.
И така храна и тренировка за днес
Закуска днес:
На гладно след тренировка - 1 чаша вода с лимон
1 филия хляб вита, 1 яйце, 50 гр авокадо, 50 гр извара - 302 ккал
Обяд: Пилешко филе 100 гр, ориз със зеленчуци ( домашно приготвен и измерен), 100 гр задушени моркови в 5 гр масло - 325 ккал
За следобедна съм приготвила: 100 гр сварена киноа, 75 гр ябълка, 10 гр стафиди, 10 гр орехи, 10 гр мед, 50 гр извар - 406 ккал
За вечеря:
Спаначена супа - 199 ккал(домашно приготвена и замерена)
2 кюфтета -303 ккал (домашно приготвена с мляно месо)
печени чушки с извара - 90 ккал
100 гр. портокал за десерт - 46 ккал
Общо: 1730 ккал
Тренировка преди закуска -
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим19.02.22
11:52
Закуска днес: 20 гр овесени ядки, 20 гр бадемов протеин, 10 гр конопено семе, 10 гр сушени боровинки, 80 гр банан, 200 мл бадемово мляко - 362 калории
Хора, изчислих, че спрямо активното си тегло трябва да ям по 135 гр протеин на ден, но аз трудно го достигам. С много усилия достигам 100 гр. Вие какво правите?
Обяд: 2 кюфтета с мляно месо и салата от варено яйце, авокадо, домат и киноа - 579 калории
РЕДАКЦИЯ:
Следобедна закуска пропуснах както и тренировката днес понеже бебето ми вдигна температура и от суетенето покрай нея не остана време.
Вечеря: печено пиле 100 гр, печени картофи 100 гр, зелена салата с репички, крем супа с праз и сирене, парче бананов хляб и 3 бр фурми с 20 гр черен шоколад.
Днес прекалих с вечерята. За ето този вечерен глад говоря,който съботира отслабването ми въпреки 500 изгорени калории бонус от кърменето и редовните тренировки. Ще се радвам на съвет как да го регулирам.
Приятна вечер от мен:)
Мнението беше редактирано от summerlove на 19.02.22 23:42.
Първата година в която кърмих, каквото и да ядях, килата си вървяха надолу. Бях с няколко под пред-бременните ми килограми, но и не съм яла боклуци.
Тренировките е добре да са съобразени с начина на раждане и състоянието (на вътрешните органи) ти.
Та, всичко е индивидуално. Със съветите можеш само да направиш някаква съпоставка между теб и останалите, но е вероятно да не са ти от голяма полза.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.22 13:14.
19.02.22
23:38
Благодаря ти за отговора, Марги. След първото раждане и при мен се случиха така нещата. От кърменето още на 6тия месец си бях възвърнала килограмите. Този път обаче може би заради факта, че съм по-натоварена покрай 2те деца и по-изморена си хапвам повече и килцата не мърдат. Иначе раждах естествено, след прегледа при гинеколожката получих одобрение за тренировки и дори ми каза, че матката ми се е възстановила толкова добре, че все едно не съм раждала.
Всяко мнение за оптимизиране на режима на хранене и подходящи упражнения ще са ми добре дошли. Също така и мнения как се справяте с вечерния глад в следствие на преумора.
21.02.22
09:04
И така уикенда не мислих за макроси, но и не съм прегрешавала :)
За закуска днес 30 гр зърнена закуска нестле фитнес, 25 гр протеин за кърмещи и 200 мл бадемово мляко. Като калории са 259, но като макроси въглехидратите ми май са множко - 32гр въглехидрат, 20 гр протвин и 5 гр мазнини. Вие как смятате?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече