Може ли да се суров ориз?

QK

18.08.05
20:38

Ще ме извинявате,но незнам дали може да се яде суров ориз.Интересувам се защото толкова много ми е писнало да го ям че го мелям с вода и става мноооого и не мога да го изпия.За 100 грама суров сварен ориз отиват 1.6 литра вода и чак тогава става течен,но 1,8 литра си е доста за пиене като знаете,че имам 4 такива.Моля кажете може ли да си го разбивам(суров) на прах със пасатор и да си го кусам.Ако е смлян и се свари пак ще се надуе и ще стане същото,но ще стане като грис.Абе то вкуса ми е писнал,познато е на тези поемащи големи количества.

18.08.05
20:54

forum.bb-team.org :arrow:  Общи теми :arrow: Важна тема: Бисери от форума!!!
Отиваш на последната страничка и там задай същия въпрос, за да не ме изкараш клюкар.  :twisted:

QK

18.08.05
21:19

Еми копирай и премести щом е за там.Аз питам сериозно интересувам се,защото работата е зле.

18.08.05
21:21

неможеш ли да си го правиш ориза по друг начин подправки алабала
има много начини
дръпнатите го ядът с векове на тебе за 2-3 години ти писнал
еми неяж тогава

QK

18.08.05
21:31

Ще ти писне и на тебе всеки ден едно и също до припадък.А колкото до китайците - ориза,който ядат те и съвсем друг сорт и е 100 пъти по -хубав от нашия.Ориза който го правят по ресторантите,от който всеки се скъсва да яде(за бг)китайците не могат да го гледат(лично готвач ми го е казал).Те ядат само ориз,но го опитай и ще разбереш каде е разликата.И те си го приготвят 100 пъти по - вкусно.

18.08.05
21:35

е ти да не си бил в китай че знаеш как си го приготвят!
просто всеки го прави по различен начин!
пример хващаш 10 готвача да правят печени картофи -гарантирам ти че всичките ще са различни на вкус!!!

QK

18.08.05
21:41

еми нека да сравним приготвянето на ориз от най-обикновен китаец и един най-обикновен българин.Кой ще го приготви по-добре.Още нещо ориза в китай го ядат от създаването на китаеца.Та като това се яде от векове при тях дали могат да го приготвят по-добре от друг(от всеки друг)>това им е националното ястие и е обичай да се яде при тях.Кой обикновен мексиканец ще направи по хубава и вкусна питка или баница от баба ти примерно.Това са традиции.

PR

18.08.05
21:45

[quote author=“qk_bik”]еми нека да сравним приготвянето на ориз от най-обикновен китаец и един най-обикновен българин.Кой обикновен мексиканец ще направи по хубава и вкусна питка или баница от баба ти примерно.Това са традиции.

off/
Ми дай да ги събереме да ни готвят ;)

Иначе - яж това дето ти е вкусно - ориза не е 100% задължителен !

18.08.05
21:49

не съм обеден майка ми ако ти направи един ориз ще го заобичаш отново гаранция!просто зависи как го правиш!аз ако ти го направя ще се издрайфаш!просто зависи кой и как ти готви!  :wink:

FR

24.08.05
22:25

[quote author=“WESTA”]е ти да не си бил в китай че знаеш как си го приготвят!

Аз съм била в Китай  :wink:  Е, ориз не съм яла ного... искаше ми се да опитам разни други неща : )
но общо взето..:
........  в България ориза е обикновен дългозърнест, най-често предварително бланширан. Там се използва различен сорт ориз за всяко различно ястие. За известния “пържен” ориз се използва “тай”.
............при нас се пържи в обикновено слънчогледово олио:) или наааай-много в сусамово... а там има 100 вида мазнини... Като често се смесват.......
естествено в в по-реномираните китайски ресторанти в БГ макс. се доближават...
но в повечето - не... чисто и просто, заради пестене на пари. ;)

В крайна сметка - там ориза се приготвя коренно различно, според различните области... а те са бая, както се сещаш:)
На едни места е скашкан и клисав... на други - всяко зрънце си седи по отделно..... пък и в Китай има такова разнообразие на вкусове и тн... че няма как да им писне ориза  :D - поне аз не си го представям  :wink:

Та за пича, дет се оплаква, че му било втръснало - ми прибави различни подправки... някой и друг зеленчук и така.... прояви въображение ала-бала ....

PR

25.08.05
21:59

[quote author=“Freya”]

.....  Е, ориз не съм яла ного... искаше ми се да опитам разни други неща : ) .....

Какви ?  :shock:

28.08.05
09:38

Абе як бик и аз го хапвам варен ориза от време на време бабка ми ми го прави супер и ми иде да изям сичките купички които е направила рецептата е проста !

Примерно слагаш 1чаша ориз после още 4-чаши вода(със същата която си сложил ориза) но първо слагаш водата леко да заври и сипваш ориза после слагаш 1-2супени лажици захар(сичкото в някаква купа) ! И после леко като зима да завира  слагаш и прясно мляко около 300-400мл. зависи колко ориз си сложил де  и вече ориза като набъгне нали ще го опиташ ако прецениш че става  :wink:  вадиш го слагаш си го в някоилко купички или само в една  и поръсваш с малко кънела за вкус много малко ! После го сложи в хладилника да истене и като истине налягаи !

Просто на мен мнго ми харесва но сега съм на НВД и си позвлоявам по 1-на купичка сутрин иде ми да ги изям сичките но като мина в период на маса тогава по повече пробваи я тая рецепта  на мен много ми харесва !

QK

28.08.05
10:04

абе то тая рецепта я знам - това си е чисто мляко с ориз,но първо се слага захар,второ трябва да ям по кило суров ориз,а сварен става 3кг.,та мисълта ми е че трябва доста захар,иначе може и без захар,ще  пробвам,но все пак благодаря,така по се яде.

28.08.05
12:57

Qk bik,6te ti kaja edna mnogo gotina recepta,koqto znam ot edin priqtel kulturist.Za da se izqde pove4e oriz i da e tova po-lesno,trqbva oriza da se smeli do bra6no (nie go melihme na kafemela4ka).Bra6noto moje6 da smesi6 s kakvoto i kolkoto ti du6a iska (qica,podpravki,malko soda) i da sloji6 voda,dokato se polu4i testoobrazna masa.Posle tova ne6to go zapi4a6 vav furnata.Stava ne6to kato pitka,v zavisimost ot tova kolko mu sa vodata,qicata,sodata stava s razli4na tvardost,no dori i da e mnogo tvardo,mnogo lesno se qde.Po tozi na4in sam pravil i izqjdal po kilogram i nad kilogram oriz na den.Dobar apetit:)

28.08.05
15:18

[quote author=“qk_bik”]абе то тая рецепта я знам - това си е чисто мляко с ориз,но първо се слага захар,второ трябва да ям по кило суров ориз,а сварен става 3кг.,та мисълта ми е че трябва доста захар,иначе може и без захар,ще  пробвам,но все пак благодаря,така по се яде.

Ами да аз слагам само 1-2лъжички колкото да не без хич  но сега не ям много понеже гледам да спзавам НВД но като съм в период на маса ше похапвам по повече !

Рецептата на Цаца може би е добра пробаи нея ако исаш аз не съм я пробвал де но тая дето ти я казах(не нещо особенно приготвя се лесно) както и ти каза ориз с мялко и водя  но все е ОРИЗ става !

01.09.05
23:43

консумирай ориза waren с сол,черен пипер и много ЛЮТЕНИЦА.Това е тайната...

03.09.05
11:32

и аз го ям с лютеница :)

07.09.05
09:07

Лютеницата не ли е много мазна ве хора аре някои да и даде стоиности те че от много време насам се чудя дали е проблем лиотеницата при НВД ако се приема в умерние количества ?

QK

07.09.05
19:28

пък тая лютеница си струва пари - 1.5 лв. всеки ден за лютеница при 1 лв. на ден за ориз не е оправдано.

08.09.05
11:36

Ами тои живота си е скап да ти кажа ако искаш и да ти е хубаво човек определено трябва да се оръсиш аз тва съм го разбрал кво да се прави ! Прав си секи ден като я добавиш лютеницата ще стане малко банално ако не разполагаш с нужните пари но живота е тежък  :(  !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1