Съвети за тренировки и добавки

23.04.22
13:07

Здравейте, на 24 съм. Доста се разпуснах последните години, работата в офис ми се отрази зле ( не че някога съм бил слаб, но положението ескалира).

В момента съм към 1.75 и тежа около 125кг. В менюто ми доскоро имаше много много вредни неща - много сладко, много газирано, енергийни напитки, алкохол(не много често, но все пак).
От тежка физическа работа и каране на колело пък, стигнах до момент в който нямах никакво движение.

Та реших, че е време да променя нещо. За момента правя тренировки вкъщи, отново си купих колело и се раздвижвам лека полека от има няма 2 седмици. Спрях всичко вредно и когато включвам въглехидрати, гледам да са сложни такива.

Въпросите ми са няколко. Първият е за тренировките вкъщи. В момента главно правя лицеви опори, коремни преси и клекове. Тук там включвам и някое друго упражнение. Колелото го вадя всеки път когато е хубаво времето и карам 10-15 километра.

Окей ли е това за старт, да се вкарам в някаква форма, преди да ида в зала? Какви упражнения бих могъл да вкарам за по-добър ефект?

Идва и момента в който искам да включа добавки. Режимът ми на хранене е непостоянен и не мога да си осигурявам добри хранения всеки път.
За това искам например да включа протеин - примерно 1 доза суроватъчен протеин вместо закуска.
Риба не ям, за това си мисля и за рибено масло. Искам да допълня колаген, тъй като съм доста килограми и натоварвам ставите, освен това излишната кожа трябва да се стяга навреме. В допълнение четох добри неща за трибулус-а както и за ZMA.

Добре ли са тези добавки? Подходяща ли е комбинацията ZMA, протеин, трибулус, рибено масло и колаген?
Да очаквам ли странични ефекти? Мога ли да добавя нещо в допълнение?

Не търся бързи резултати, не е това причината за добавките. Искам да се погрижа навреме за излишната кожа и ставите си, искам и да набавям всичко, което ми е необходимо към менюто, което не мога да набавя с храна.

Благодаря за вниманието!

Темата беше редактирана от Trifon Trifonov на 23.04.22 18:16.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1