Непоносимост? Заместители?

26.04.22
13:55

Здравейте. Тренирам вече 5 години, предимно силово, и не мога да бъда по-доволен от постигнатата трансформация.През всичките тези години съм се стремял всичко да е натурално на макс при мен ,като разчитам на обилното хранене и умното трениране и силова периодизация с ротация на различни упражнения и вариациите им.
Веднъж реших да си закупя креатин , защото всички знаем за ползите от него в спорта. Започнах да го приемам по 3 гр на ден и за две седмици стигнах до лекар. Започнах да се усещам изтръпнал и лесно се зашеметявах , получавах сърцебиене и в крайна сметка ми казаха че ми е вдигнал кръвното и да го спра.Така и направих и след 4-5 дни бях като нов. Отделно ,по време на приема му, пиех свръх големи количества течности и съответно ходех до тоалетна супер често. Все неща , които ми пречеха много на ежедневието. Не знам как има хора на по 10 гр на ден. Отделно пробвах да пия и протеин , който най-често повръщах. Та на практика нямам никакъв опит с добавки и не съм взимал , поради тези причини. Тогава някой ми казваше, че има добавка къде върши същата работа като креатина , но без тези негативни ефекти. Та пускам тази тема , за да видя различни мнения по случая и дали има някой , който е усещал тези неща . Сега съм решил да направя лек cut и искам да запазя максимално силата и масата си.
От любопитство бих пробвал пак някоя добавка , но предвид опита ми дотук ъъъ.. не знам коя може да е от полза.
На 23 съм , 172 см , средно 87 кг държа

Темата беше редактирана от Иван М на 26.04.22 13:56.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

27.04.22
10:53

Есенциални аминокиселини по 10 гр на ден и НМВ по 3 гр на ден.

27.04.22
11:51

Попринцип името добавка подсказва какво е предназначението - да добави. Щом не ти понася, просто не го пий, и без това кой знае какъв осезаем ефект едва ли ще извлечеш

29.04.22
13:04

Ако не ти понася протеина, може да пробваш или друга марка, или ЕАА + левцин.
А за креатина, не се сещам нещо да има същата комбинация от ефекти.

30.04.22
19:55

Аз тогава пробвах и различни видове , и различни марки , но все не ми беше ок. Мисля да опитам аминокиселините , споменати в първия коментар, и да видя дали ще забележа някакъв вид прогрес от тях.

30.04.22
22:11

Не зная какво разбираш под “прогрес”, но продължавай да спортуваш, “Прогреса” ще дойде с или без добавки след 26-тата ти година ... хормонална му работа - не се опитвай да й пречиш. Екстра си

01.05.22
11:29

Под прогрес имам предвид две неща. Първо- забелязвам че силово не съм мръднал от година две. Например стоя си на 150 лежанка 100 раменна и т.н за максове, и като знам че , приемащите креатин вдигат значително силата с натрупването му ,а аз не мога да го пия , си викам защо да не пробвам нещо подобно ,което да ми помага като спортист ( както сега се явяват тези аминокиселини от 1вия коментар , на които реших да дам шанс ) .
Второ- вече завършвам уни ,повече  работа ,отговорности и стрес почват да се трупат все повече ,и въпреки че тренирам само 3 пъти седмично ,ям стабилно (4000+калории) и спя добре , усещам че възстановяването куца. Пия си магнезий и рибено масло , та пуснах темата да намеря още някой ‘помощник’ да помага да вървят тренировките нормално , въпреки страничните фактори . И както искам и да изчистя сега някой друг килограм , да ‘подуе’ мускула с времето.

01.05.22
22:41

За първия коментар съм с два палеца нагоре, но при теб го има и фактора, който при мнозина е край на спортуването им. След някоя година като се добави жена и дете става още по-интересно. Това разбира се са хубави неща и не трябва да означават край на спорта, а по-дългосрочно преосмисляне, ако не ти е професия. Постиженията са ти добри

Протеин за какво ти е? Ти си го набавяш от месото.

02.05.22
11:51

казано от Dymag на 01.05.22, 22:41:

За първия коментар съм с два палеца нагоре, но при теб го има и фактора, който при мнозина е край на спортуването им. След някоя година като се добави жена и дете става още по-интересно. Това разбира се са хубави неща и не трябва да означават край на спорта, а по-дългосрочно преосмисляне, ако не ти е професия. Постиженията са ти добри

Даа , аз съм премислил всички тези неща , но не мисля да спирам.Никога не е било професионално при мен , просто съм участвал в много състезания по трибой или силови демонстрации на любителско ниво. От сега нататък стремежът ми е да поддържам формата , като си тренирам по силовите програми.

02.05.22
11:59

казано от Сгазен Помияр на 01.05.22, 23:46:

Протеин за какво ти е? Ти си го набавяш от месото.

При мен работата е че на ден приемам сравнително малко протеин - 100 гр някъде, защото от самото начало съм на много високи въглехидрати , понеже като почвах на 17 години бях 43 килограма. И видях че високите въглехидрати правят магията при мен, за да качвам маса и сила. И така си ми и остана навик да не ям много протеин в диетата . Ама като станах вече два пъти по-тежък , реших да взема протеин на прах да слагам там на ден по едни 20-30 гр повече в менюто , ама като хич не ми понася , реших да добавя просто по-протеинова храна в едно от храненията. Та затова въобще пробвах на прах , да е по-лесен приема, но не ми понасяше.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1