за високото кръвно

24.05.22
15:37

Здравейте, на 19 съм, наскоро ми откриха високо кръвно(контролен преглед, 90/150) съответно лекарката ми назначи лечение(хапчета диротон 2,5) и при въпроса докога ще трябва да ги пия, тя ми отговори с цял живот, което ме накара да се почувствам супер тъпо...
Аз съответно си купих лекарствата, но не смея да пия от тях, тъй като по принцип се чувствам добре - нямам главоболие и т.н.
  И понеже не ми е ок да пия лекарства цял живот, а и в нета навсякъде пише, че когато ти открият кръвно налягане първото нещо което се прави е 6 месеца стрикто пазене на диета(махане на всички фактори които вдигат кръвното - цигари, алкохол, намаляване на подк.мазнини, сол, стрес) и ако не се повлияе тогава се изсписват лекарства, реших първо да пробвам така (к’во толкова може да ми стане за половин година с високо кръвно) и ако не се нормализира - с подвита опашка при лекарката.

Таа въпроса ми е има ли упражнения, които да ми помогнат с нормализирането на кръвното?

Аз ппц от около 7 месеця посещавям фитнеса редовно, правя базовите (лежанка, военна преса, набирания с тежести, мъртва тяга, полуклек, barbel curls и scullcrushers, като за всички ползвам изпитаното 3х8 - вдигам с 2,5кг((зя тягата и полукл. с 5)), догато пак не ги направя 3х8), висок съм 180, тежа 103кг и никога не съм правил сериозно кардио.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1