24.05.22
15:37
Здравейте, на 19 съм, наскоро ми откриха високо кръвно(контролен преглед, 90/150) съответно лекарката ми назначи лечение(хапчета диротон 2,5) и при въпроса докога ще трябва да ги пия, тя ми отговори с цял живот, което ме накара да се почувствам супер тъпо...
Аз съответно си купих лекарствата, но не смея да пия от тях, тъй като по принцип се чувствам добре - нямам главоболие и т.н.
И понеже не ми е ок да пия лекарства цял живот, а и в нета навсякъде пише, че когато ти открият кръвно налягане първото нещо което се прави е 6 месеца стрикто пазене на диета(махане на всички фактори които вдигат кръвното - цигари, алкохол, намаляване на подк.мазнини, сол, стрес) и ако не се повлияе тогава се изсписват лекарства, реших първо да пробвам така (к’во толкова може да ми стане за половин година с високо кръвно) и ако не се нормализира - с подвита опашка при лекарката.
Таа въпроса ми е има ли упражнения, които да ми помогнат с нормализирането на кръвното?
Аз ппц от около 7 месеця посещавям фитнеса редовно, правя базовите (лежанка, военна преса, набирания с тежести, мъртва тяга, полуклек, barbel curls и scullcrushers, като за всички ползвам изпитаното 3х8 - вдигам с 2,5кг((зя тягата и полукл. с 5)), догато пак не ги направя 3х8), висок съм 180, тежа 103кг и никога не съм правил сериозно кардио.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат