Въглехидрати

NO

19.08.05
15:19

някои може ли да ми обясни разликата между прости и сложни въглехидрати щото съм невеж :?  и тия вафлички, шоколадчета и тем подобни към коя група спадат... благодаря предварително!!!

Разликата е във времето на разграждане и синтезиране от храносмилателния тракт.Простите се разграждат бързо в следствие на което причиняват рязък гликогенен скок от които се замазнява доста лесно(абе не е точно това което казвам ама просто обяснено е така).Сложните се разграждат бавно и гликогена при тях се отлага бавно и плавно във времето.Както вероятно сам се досещаш сладките неща (вафли, шоколади и тем подобни)които са забранени за билдерите са тъпкани с прости въглехидрати от които се мазнее.
Благодаря за вниманието.

Извадка от едно файлче:

Предпочитани храни според съдържание:
Proteins
Chicken breast
Turkey breast
Lean ground turkey
or beef
White eggs or substitute
Haddock
Orange roughy
Trout or Salmon
Swordfish or Tuna
Crab or Lobster
Shrimp
Lean ham
Wild game meat
Low-fat cottage cheese
Vegetarian Proteins
Tempeh
Seitan
Tofu
Texturized vegetables Protein
Soy foods
Veggie burgers
Carbohydrates
Baked patato
Barley
Kidney beans
Corn
Couscous
Fat-free yogart
Fruits
High fiber cereal
Oatmeal
Pasta
Lagumes
Whole-wheat bread
Steamed brown or wild rice
Rice cake
Popcorn
Sweet potato
Tortilla
Vegetables
Whole grains
Yams

Fats
Avacado
Sunflower seeds
Pumpkin seeds
Cold-water fish
Natural peanut butter
Low-fat cheese
Low-fat salad dressing
Low-sodium nuts
Olives/olive oil
Safflower oil
Canola oil
Sunflower oil
Flax seed oil

Fats to Avoid
Butter
Fried foods
Mayonnaise
Sweets
Whole-fat dairy products

19.08.05
18:20

А ще я кажете някви продукти с сложни въглехедрати ? че нещо чак ся разбирам за простите и сложните какъв кретен сам досега съм на НВД и нз кои са прости и кои сложни  :x ? За това плс някои да обясни ?

NO

19.08.05
22:24

мерси за отговорите!!! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1