Веган, фитнес, добавки

Здравейте! Преди 1 година по здравословни причини ми се наложи да спра с животинските продукти (като спрях и тесто, сладко, и тн.) и за 1 месец от 93кг стигнах до 83кг без тренировки. Задържах килограмите след това 3-4месеца, като не спазвах диета, но беше лято и имах много движение. След нова година подложен на много стрес, напрежение и заседяване отново качих килограмите и в момента съм 88кг. Започнах отново да се храня без животински продукти (и теста, сладки и тн.), и започнах отново фитнес след 4годишна пауза. Та въпроса ми е как да сваля отново тези килограми, но и в същото време да запазя мускулната маса. Планът ми е да направя диетата 2 месеца, за да сваля малко повече, килограми (до около 70) и мислих да вземам BCAA за по-бързо възстановяване, но след чете по темата стигнах до заключението да си взема суроватъчен протеин, ако има някой който е правил нещо подобно да изкаже мнение.

Темата беше редактирана от Ивайло Терзиев на 13.06.22 22:39.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

13.06.22
23:27

Не се сещам за здравословни причини, които да изискват спирането на животинските продукти. По-скоро самото неядене на такива продукти може да предизвика здравосбловни проблеми в дългосрочен план.
Идеята да свалиш 18 кила за два месеца, и при това да запазиш мускулната маса, на веганско хранене, е практически неосъществима. 2 месеца са 8 седмици, т.е., искаш да сваляш по 2 кила седмично! Това значи да приемаш супер малко калории (на практика да гладуваш), което пък е несъвместимо със запазването на мускулната маса, да не говорим за това, как ще си набавяш нужния протеин без животински продукти на нискокалорийна диета. 
Между другото, суроватъчния протеин е от животински произход, така че не се връзва с веганството.
Съвета ми е да зарежиш тези глупости с веганството и да си дадеш поне два пъти повече време, за да свалиш до 70 кг. С диета, наблягаща на животински продукти - чисто месо и салати и на по-умерен калориен дефицит.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1