15.06.22
02:46
Здравейте! Не знам дали пиша в правилния подфорум, ако не моля преместете темата.
Някой знае ли как да кача мускулна маса при поднормено тегло (64 кг на 183 см ръст) с доста висок инсулин след хранене и нестабилна кръвна захар, както и затлъстял черен дроб (т.н. skinny fat)? Имам хиперфункция на щитовидната и май от там тръгна всичко. Имам високи нива на Тестостерон (на 33 съм, но ми е като на 17 годишен), също така високи DHEA-S, щитовидния хормон FТ4, SHBG и кортизол, особено следобед. Понякога пия бета блокер защото намалява щитовидния хормон, но пък от него трупам мазнини, а и повишавал кортизола още повече. Пия Л-карнитин за енергия и за черния дроб бял трън и артиошок, но от тях се отслабва. Трудно ми понасят както въглехидрати, вероятно заради хипер бързото храносмилане, така и мазнини заради черния дроб.
Чух, че креатинът действал добре на черния дроб освен че наддаваш на мускули и кг. Друга опция било блокаж на миостатина, но засега нямало такива добавки, които да действат добре. Но основният проблем е, че аз вече не знам с какво да се храня, особено на работа, освен някоя пилешка пържола за обяд и как хем да изгубя мазнините от и около черния дроб освен с добавки и коремни преси. Протеинови барчета избягвам заради захарта и защото слагат разни Е-та и изкуствени подсладители, които вредят на черния дроб и също влияят на захарната обмяна по личен опит от тях ми става даже по-зле от колкото от чиста захар. Вече взимам метфогама за да не ми става лошо след ядене, но тя намалява тестостерона.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Томислав Георгиев на 23.06.22 12:02.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече