Сковаване на мускулите и постоянна умора

Здравейте готини хора! :)
Казвам се Галин и съм на 30 години. Накратко какво ми се случи и проблемите които ми се появиха. Ще съм благодарен на всеки който прочете изцяло и ми каже мнение. :)
Преди няколко месеца се прибрах в България,  като последните 3 години живеех и работех в чужбина. Работата ми беше доста тежка физически - нон стоп вървене, вдигане на тежко и много работни часове. Имал съм по 15 дена (може и повече понякога?) в които работих по 10-12 часа плътно. Физически изнемогвах и имах проблем с потенето. На смяна сменях по 4-5 тениски като навсякъде работеха климатици и съответно настивах много лесно. Не обръщах сериозно внимание. Казвах си: “Ааа ще изпия един Панадол и хайде!”. Да ама не. Появи се Ковида. Разболях се. По думите на докторите го изкарах “по-леко”. Имах само един ден температура и кашлица. Останалите ОГРОМНИ болки в мускулите и ставите. Не го пожелавам на никого това усещане. Беше сякаш нещо в мен вървеше под кожата ми. Буквално като по филмите. Не успях да си почина и да се възстановя напълно. Нон стоп ме издирваха и бях застрашен да загубя работата си. Върнах се след 15 дена. Беше огромен кошмар. Адски бърза умора и виене на свят. Е, изкарах месец с доста зор. След което дойде момент в който започнаха тези проблеми с мускулите. При най-малкият полъх на климатик или просто един вятър мускулите ми започваха да се стягат до такава степен, че плачех от болка и нон стоп ми се виеше свят. Дойде март месец миналата година, когато претърпях злополука на работа с единият ми крак. Не можех да вървя нормално. Обиколих всякакви лекари и само ме тъпчеха с разни хапчета.. но ползата само за часове. Правих ядрено-магнитен какво ли не. Слава Богу нямаше нищо счупено. Изкарах още малко на работа и взех решението да се прибера в България. Просто си казах достатъчно съм страдал - нека обърна внимание на здравето си.
Прибрах се месец по-късно. Всички започнаха да ме съветват. Отиди при този, този, този лекар, но си казах достатъчно съм давал пари по лекари и за лекарства. Започнах да ходя на масажи. Това се оказа най-ефективното нещо от всичко. Но. Проблема с останалите мускули започна да се задълбочава. Започнах работа в офис. Намалих значително движенията си. Зимата я изкарах тежко. Постоянен студ и болка в мускулите. Започнах да чувствам постоянна сънливост. Не можех да се концентрирам.. бързо се разсейвах и кафетата не помагаха особено. С течение на времето напуснах и в момента работя от вкъщи. Реших да променя начина си на хранене. Започнах да правя разни прости упражнения.. да скачам на въже.. да излизам да карам колело. Но още забелязвам тези симптоми. Понеже съм от ветровития град - Сливен.. при най-малкия полъх на вятъра и съм “цъфнал”. Адски досадно и изморително е. На моменти ми се плаче. Имам огромно желание да започна да ходя на зала да правя всичко нормално, но това ме спира и отчайва. Моля за съвет какво ново да опитам и би било помогнало. Ще бъда благодарен.
Благодаря на всеки прочел до края.
Поздрави.


Г.Райков

Темата беше редактирана от Галин Райков на 20.06.22 23:03.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1