21.06.22
01:54
Първо здравейте на всички колеги! Мъж, 73 килограма, 187 см. висок съм. Тренирам отскоро, малко повече от месец, така че нямам много опит в залата. Целите ми са след около година, година и нещо да съм 95-100 килограма. После ще чистя излишното. Голяма цел за хардгейнър като мен. Не спазвам мега строг хранителен режим. Правя 3600 калории на ден, като гледам да приемам 2,2 гр. протеин на килограм телесно тегло. Не следя останалите макронутриенти и не си слагам на сърце какво точно ям. Никога не съм бил особен фен на вредните храни, така че това в момента работи в мой плюс. За момента резултатите са на лице и на кантара съм 2 килограма отгоре, а и пред огледалото нещата изглеждат в правилната посока ;) Като програма правя цяло тяло по едно упражнение на мускулна група с 4 работни серии по 8 повторения. Ефектът наистина е добър, но тъй като тренирам 5-6 дена в седмицата, мисля да мина към двудневен сплит, за да има мускулатурата повече време за почивка. Мисля да разделя мускулните групи така-
Гърди гръб рамо
Крака ръце корем
2 упражнения на група със същия обем серии и повторения.
Въпросите са ми няколко- Първо два килограма всеки месец за толкова време здравословна цел ли е? Рискувам ли стрии или нещо подобно? Винаги трудно съм натрупал мазнини и бързо съм отслабвал, така че процентът подкожни мазнини не ме притеснява. Второ какво ви е мнението за двудневния сплит по този начин. Не бих желал да минавам към тридневен, тъй като това значи още по рязко увеличение на сериите и повторенията и мисля да го оставя за малко по- късно след като съм натрупал повече стаж в залата. Надявам се съм чел достатъчно и всичко за момента е наред. Всякакви други мнения и съвети също са добре дошли! Нека оформим дискусийка. Май стана бая дълга тема, така че благодаря за отделеното време!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими