20.08.05
16:51
Здравейте на всички от форума. Имам един въпрос.. Спазвам режим за храненето, пия протеини на суроватъчна основа + креатин,който си взех наскоро и тренирам от около 5 месеца вече... въпроса ми е възможно ли е цигарите да ми пречат на покачването на килограмите , когато започнах да тренирам бях 82 кг./194 ръст, сега съм 93/194 казаха ми в началото, че цигарите нямало да ми пречат, но чуствам , че не е точно така.. затова реших да попитам и тук случайно ако има хора, които са минали през това ...Мерси предварително на всички , които ми отговорят.
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=8809
Според теб дали ще ти пречат да тренираш! Единственото нещо за което помагат са приходите на производителите и това че някои от тях дават пари за спорта!
Мм според мен има може и да малко и не при всеки но при някои може и да е пречка като съм гледал в учебника по Биология какъв е Белия дроб на непушачи и какаф на пушачи и не сам си и помислял да ги зафатам! но това си е лично мнение(на непушач) може и да не съм прав :?
22.08.05
09:20
Цигарите имат няколко неприятни ефекта
1.подтискат метаболизма
2.подтискат нормалната циркулация на оптимални количества кислород в организма в следствие на което храната не се обработва оптимално
като цяло само вредят на спорта затова истинските спортисти не ги опитват
23.08.05
16:39
По принцип цигарите вредят на спортове които изискват аеробно движение, а bodybuildinga не е такъв спорт(тои е анаеробен), но тва не те оправдаваи не трябва да пушиш!!!
По-добре ги остави.Постоянната им употреба държи организма ти в непрекъснато катаболно състояние, което ти пречи и да възстановяваш и да качваш. Цигарите пречат на абсолютно всичко! Казва ти го бивш страстен пушач,преоткрил кефа от въздържанието. Повярвай ми, страхотно е да не пушиш!!!
25.08.05
11:47
Хех във спорта бодибилдинг има доста аеробни упражнения дори е доста трудно да си релефен без да правиш някакъв вид аеробика.
За покачването ти на килограми, надали!
Видях тук едно интересно мнение: за това как момче видякло в учебника по биология бял дроб на пшушач и на непушач.
Аз съм виждал в моргата, когато имах работа навремето (2 години), бял дроб на непушач, който приживе е живял в района на Орлов мост! Е, почти по - зле от този на пушач! Не оправдавам пушачите, но не и казвам че непушачът има кристално бял дроб!
За това дали цигарата ти пречи или не, сам засечи разликата! Зависи какви цигари пушиш, по колко, кога!
Всеки сам решава. :)