Моля за съвети

31.08.22
13:30

Здравейте

Извинявам се ако съм объркал раздела.

Да започнем от това казвам се Иван и съм на 25 години навършени преди няколко дни .
Ще започна с малко пред история .

От 20 до 23 годишен тренирах доста интензивно но главно силово  , просто бях в такова обкръжение , и бяха едни глупости с колко най много ще клекнем , лег и т.н .

От тогава още съм си едър , от малък съм си едър но от този период излязох около 103кг ( висок съм 1.81см забравих да добавя ).
Още от тогава съм доста едър но тогава бях главно в ръцете , гърбът и краката заради начина на трениране който имах .

Преди 2 години заминах за чужбина (сам) , беше доста напрегнат период докато си уредя нещата и т.н , и забравям за фитнес изобщо , от една година съм на доста добра работа откъм финансова гледна точка , но не и от здравословна .
Работя като кранист на пристанище , може би подразбира абсолютно никакво движение .
Влизаш сядаш и след 8/10 часа ставаш .
Дори не мога да се изправя без да си ударя главата в тавана на крана , ако има някакъв малък промеждутък излизам на рампата на крана .
Понякога работата се проточва дори до 12 часа на ден . (6 дни седмично )
И така от година на тази работа от 103 станах почти 130кг , изключително омазнен из цялото тяло .
Изобщо не мислех за това исках да се докажа за да имам сигурна позиция , за щастие това се случи , и сега съм  по спокоен и трябва да обърна внимание на състоянието ми .

От началото на юни се върнах в залата , като преди това се изследвах дали няма последници от застоелия начин на живот .
За щастие няма , всичко ми е наред , дори кръвно нямам но това може да си дължи на все още младите ми години .

Нямам стаж в отслабването.
Бях чул за калориен дефицит, сметнах си УЖ калорийте спрямо теглото ми и активността ми (5 пъти седмично фитнес )

И не превишавах 2400 калории на ден , главно от чист протейнов източник (скур , пилешки гърди , риба )
Без абсолютно никаква сол и захар , е захар малко в кафето сутрин .
Не пия и не пуша .

Тренировките бяха 4 до 5 пъти седмично .

Тренирах всички мускулни групи по два пъти на седмица  , като главно наблягах на по големите (гърди ,гръб , крака )
Правих по интензивни тренировки с повече повторения и повече изолиращи упражнения за да изчеждам мускула .
Без кардио!

И така от началото на юни до края на юли спазвах 2500 калорий , протейна беше между 150 и 200 понякога 230 грама просто не ми се ядеше повече .
Въглехидратите ги държах винаги най доло , някой дни буквално на 0 .
И какъв е разултата .

В началото на юни бях 125 , на края на юли 127.50 .
Не бях свалил а точно обратното бях качил , виждах си ръцете и гърбът една идея по изчистени откъм мазнини , но бях качил мускулна маса , може би е добре , но аз нямам за цел да раста повече .

Та повече от явно много греша някъде .
Мисля , че варианта за сваляне на тегло с запазване на мускулната маса няма да стане при мен , и най добре според мен да прежаля доста и от нея докато достигна тегло от 95/97кг и вече ако не се харесвам ще се натегна малко на  мускулна маса тогава .

Признавам си нямам знания по темата а в интернет хиляди теми и незнаеш кой да слушаш .

Моля за съвет за начин на трениране , кардио и хранене .
Само ще ви помоля да НЕ ми предлагате добавки , бих вземал протейн , витамини , омега и може би креатин , но абсолютно нищо друго !
Целта ми е да свалям оптимално около 3кг на месец докато достигна до поне 97.
Дори и да е за сметка на мускулна маса, ако нещата са твърде зле тогава ,винаги мога да кача малко от нея, повече от явно е , че генетиката ми е по лесно предразположена към това отколкото откъм отслабване .

Приемам всякакви съвети , готов съм и да си платя за индивидуални такива !
Ще си формулирам въпросите тук.

Начин на тренировка съчетан с кардио ( подробно )

Начин на хранене ( няма нужда подробно да казвате храни , а как да следя съетношението въглехидрати протейни и нужните нутриенти )

Пак повтарям целта ми е сваляне на тегло ако се налага и с жертва на голям процент мускулна маса .
Желано тегло 97 , моментно 127 .
Целите са ми между 3 и 4кг месечно , нали да не правим сметки но все пак трябва да гоня някаква скала на прогрес .

Благодаря ви много !
Извинявам се ако има правописни грешки , уж проверих ама може да съм изпуснал ( най вероятно съм )

П.С
Бих приел съвет за добавка от тип (pre workout ) , тъй като след толкова дълъг ден на седене седнал , буквално съм супер унил и нямам сила да си вдигна главата и е много зор в залата докато влезна в час )

Тихомир Велев от bb-team ,ще ти помогне.Много е вещ по темата.

22.09.22
21:27

С какви тежести си тренирал преди и сега .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1