Тренирам като назобан, но не мога да възстановя като такъв

Прескочи до:

10.10.22
15:34

Здравейте!
Проблемът ми е, че като започна да тренирам се увличам, не мога да спра, но после имам мускулна треска над 1 седмица. Хапвам доволно, само закуслата ми се състои от 7-10 яйца(10белтъка/4 сурови жълтъка) с 5 с.л. овес и банан, а после 1-2 хранения като гледам да изяждам 400-500г. месо. Пробвах с Трибулус, ZMA и вит. C1000mg.
Претренирвам най вече когато правя любимото си 1 час скачане на въже, 500 клека (на всеки 20-30 повт. 30сек. почивка, като целта ми е да ги направя 500 без почивка), но после съм адски изтощен и бедрата ме болят поне седмица, а искам да включа и други упражнения. С какво мога да възстановя, само химията ли може да ми помогне?!
Какво мислите за Анимал Пак+Креатин?
Целта ми е бързо да вляза във форма.
За мен: 174/75кг. 36г.

Темата беше редактирана от Петков на 10.10.22 17:09.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

10.10.22
16:45

Изпий един аспирин веднага след тренировката. Би трябвало да ти реши въпроса с мускулната треска до голяма степен.
Друг е въпроса, че щом всеки път те хваща значи натоварването ти идва прекалено много и трябва да започнеш от съвсем други бройки като ги увеличаваш постепенно.

10.10.22
17:02

Ама тя е ужасна, не мога да ходя направо, дали аспиринът е достатъчен. Пия парацетамол по принцип вместо аспирин, заради проблеми със стомаха, а и приемането на друго(Луцетам), с което е противопоказно взимането на антикуагуланти, не знам парацетамолът дали върши същата работа. Ама не е само болката, чувствам се скапан няколко дни след това. Може би трябва да увелича въглехидратите във всичките им форми.

10.10.22
17:13

казано от Петков на 10.10.22, 15:34:

Здравейте!
Проблемът ми е, че като започна да тренирам се увличам, не мога да спра, но после имам мускулна треска над 1 седмица. Хапвам доволно, само закуслата ми се състои от 7-10 яйца(10белтъка/4 сурови жълтъка) с 5 с.л. овес и банан, а после 1-2 хранения като гледам да изяждам 400-500г. месо. Пробвах с Трибулус, ZMA и вит. C1000mg.
Претренирвам най вече когато правя любимото си 1 час скачане на въже, 500 клека (на всеки 20-30 повт. 30сек. почивка, като целта ми е да ги направя 500 без почивка), но после съм адски изтощен и бедрата ме болят поне седмица, а искам да включа и други упражнения. С какво мога да възстановя, само химията ли може да ми помогне?!
Целта ми е бързо да вляза във форма.
За мен: 174/75кг. 36г.

Да допълня, че работя 3/2 по 11часа с почивките. В 19:00ч. приключвам и искам веднага след това да ходя на фитнес, а през двата почивни дни да възстановявам. Но ще ми трябва нещо сериозно, което да ме подпомогне. Вероятно повече калории, но стомаха ми колко да побере. Мога да взимам мазнини и плодове повече да речем, а като добавки кое ще е най-доброто?!

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 17:20.

10.10.22
18:21

Замислял ли си се просто да не правиш това извращение, което наричаш тренировка?
От една страна ефекта едва ли е кой знае какъв, пък натрупваш мега много умора и метаболити.
Твоето е все едно да кажеш “всеки ден бягам по цял маратон, какво да взема за възстановяване”

10.10.22
18:58

казано от Ivan на 10.10.22, 18:21:

Замислял ли си се просто да не правиш това извращение, което наричаш тренировка?
От една страна ефекта едва ли е кой знае какъв, пък натрупваш мега много умора и метаболити.
Твоето е все едно да кажеш “всеки ден бягам по цял маратон, какво да взема за възстановяване”

Аз не го правя всеки ден. Веднъж-два пъти в седмицата. Кажи ми професионалните спортисти как го правят?! Майк Тайсън е клякал 1000 пъти например. Искам да подобря издръжливостта, подвижността и бързината в краката. Мисля че това ще ми помогне и в бягането, сега тичам до 15-20км. но ми е много трудно, правя го с 2-3 почивки, които са бързо ходене. Просто обичам да си поставям предизвикателства.

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 19:08.

10.10.22
19:11

Ако някой знае отговор на въпроса ми нека пише, пък критиките да оставим за след това

10.10.22
19:46

Тези глупости си ги избий от главата и най-добре прегледай сайта за истински тренировки.

10.10.22
20:25

Искате да ми кажете, че великите шампиони например в бокса не са полагали толкова усилия ли? Ако искам да имам функционалността като мускулите на Майк Тайсън, друго ли препоръчвате, без да обръщаме внимание на техниката. Говоря за силата, бързината и издръжливостта му, защото той залага много на краката

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 20:33.

10.10.22
20:28

Никой не е станал шампион, защото е клякал 1000 пъти, това са уонаби тренировки, от които нямаш полза.

10.10.22
20:47

казано от Brown Bomber на 10.10.22, 20:28:

Никой не е станал шампион, защото е клякал 1000 пъти, това са уонаби тренировки, от които нямаш полза.

А ако просто искам да изтискам пълния потенциал на тялото си, да го развия на макс?! Защо да не правя това, което ми харесва?!
Искам като тръгна да тичам сред природата да се наслаждавам на лекотата, с която го правя.

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 20:49.

10.10.22
20:50

А и в екстремни ситуации бих се справил по добре. Няма ли да е яко, ако някоя назобана батка с големи мускули ми налети, а аз го направя за смях с малките си, но добре тренирани мускули?

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 20:53.

10.10.22
20:58

Няма да го направиш за смях точно с тези тренировки, инак ако си силен и натрениран може да кандидатстваш за участие в “Игри на волята”.

10.10.22
21:14

казано от Brown Bomber на 10.10.22, 20:58:

Няма да го направиш за смях точно с тези тренировки, инак ако си силен и натрениран може да кандидатстваш за участие в “Игри на волята”.

Ами правил съм ги. Да чукна на дърво, но дори по високи от мен киокошинкайци и с 10кг. по тежки. Ритам по силно от тях и съм много по подвижен. Пробвал съм се и с тежки джудисти, не са били голям проблем. Ако им позволя да ме хванат-лошо, но ако реша да не го правят не им се получава.

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 21:22.

10.10.22
21:36

Приятелю, ти пусна темата за да поискаш съвет, или за да върви спам, пък ти иначе си ги знаеш нещата ?
Конкретно на въпроса ти - не, не ти е нужна химия за такова натоварване, и добавките, които взимаш са достатъчни. Светослав ти е дал адекватен съвет - просто започни с по-ниска бройка и я увеличавай постепенно, за да може да настъпи по-плавна адаптация към натоварването.
Съвсем отделен въпрос е, че само клековете няма да ти свършат работа и ти трябва някаква структурирана програма/схема на трениране, за да постигнеш по-сериозни резултати.

10.10.22
22:13

казано от MotoRRhead на 10.10.22, 21:36:

Приятелю, ти пусна темата за да поискаш съвет, или за да върви спам, пък ти иначе си ги знаеш нещата ?
Конкретно на въпроса ти - не, не ти е нужна химия за такова натоварване, и добавките, които взимаш са достатъчни. Светослав ти е дал адекватен съвет - просто започни с по-ниска бройка и я увеличавай постепенно, за да може да настъпи по-плавна адаптация към натоварването.
Съвсем отделен въпрос е, че само клековете няма да ти свършат работа и ти трябва някаква структурирана програма/схема на трениране, за да постигнеш по-сериозни резултати.

Ами аз поисках съвет, те ме пращат в Игри на волята. Иначе все от някъде трябва да се започне преди по сложните упражнения. Доскоро тренирах силово(бързите мускулни влакна), сега тренирам по аеробно, или по скоро комбинирано, освен тичането и бързото и продължително скачане, правя сума ти набирания и лицеви опори.
Тренирам за бързина и за издръжливост. Искам тренировките ми да станат с времето мултифункционални. Първо гъвкавост, а после и маса.

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 22:21.

10.10.22
22:28

казано от Петков на 10.10.22, 18:58:

Кажи ми професионалните спортисти как го правят?!

Със структурирани тренировки и адекватно дозиране на натоварването. Никой профи спортист не натиска на макс постоянно.
А и почти всички профи спортисти зобят също

10.10.22
22:41

Аз се чудя как е възможно това:тренировките на Майк

Мнението беше редактирано от Петков на 10.10.22 22:42.

10.10.22
22:47

казано от Ivan на 10.10.22, 22:28:

Със структурирани тренировки и адекватно дозиране на натоварването. Никой профи спортист не натиска на макс постоянно.

Съгласен съм, зобят яко. А аз ще опитам с плавно  повишаване на натоварването.

Привет!

Каква е идеята ти в това да влезеш бързо във форма?
Какво трябва да можеш във формата, която целиш?
За кога трябва да си във форма?

11.10.22
07:40

казано от Ivan на 10.10.22, 22:28:

Да не говорим,че повечето са започнали да тренират в детска възраст....по 8-12 тренировки седмично,и са се адаптирали към натоварването....А ти се сети вчера и искаш нещо да стане ....ми няма .
Не и по тоя начин.

11.10.22
10:11

казано от Петков на 10.10.22, 17:02:

Ама тя е ужасна, не мога да ходя направо, дали аспиринът е достатъчен. Пия парацетамол по принцип вместо аспирин, заради проблеми със стомаха, а и приемането на друго(Луцетам), с което е противопоказно взимането на антикуагуланти, не знам парацетамолът дали върши същата работа. Ама не е само болката, чувствам се скапан няколко дни след това. Може би трябва да увелича въглехидратите във всичките им форми.

Аспиринът неутрализира млечната киселина. За парацетамола не съм чул същото.
На 36г не се влиза бързо във форма. Отнема време и е необходимо постепенно увеличаване на натоварването. Няма лошо да се стремиш да стигнеш постиженията на някого, но на 36 г е малко трудно. Така че си постави междинни цели преди да стигнеш до това, което искаш.

11.10.22
10:20

казано от Петков на 10.10.22, 22:41:

Аз се чудя как е възможно това:тренировките на Майк

Първо, Тайсън знае ли, че е тренирал така? За един приятел питам :D

казано от Svetoslav на 11.10.22, 10:11:

Аспиринът неутрализира млечната киселина.

Я пак? И как по-точно я неутрализира? Пак за оня прител питам :D

казано от Svetoslav на 11.10.22, 10:11:

На 36г не се влиза бързо във форма.

Да, не много бързо, цели 6-7 месеца трябват...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.10.22 10:39.

11.10.22
11:00

казано от Кольо Пияндето на 10.10.22, 23:14:

Привет!

Каква е идеята ти в това да влезеш бързо във форма?
Какво трябва да можеш във формата, която целиш?
За кога трябва да си във форма?

Привет!
Като цяло искам да правя всичко с лекота, харесвам бокса и движенията на Майк Тайсън, но за някои от тях си иска здрави мускули. Много бързо се задъхвам, ако се опитам да ги правя. Но целта ми не е да ставам шампион по бокс, правя го защото ми харесва. Харесва ми да си правя планински маратони, за което пак си трябват добре тренирани крака, обичам да се катеря. Като цяло обичам да се предизвиквам и доказвам пред себе си, а и околните, да
докажа, че огромните мускули не винаги помагат, и че на всяка възраст човек може да бъде в добра форма, като по този начин ги мотивирам.

Мнението беше редактирано от Петков на 11.10.22 11:07.

11.10.22
11:49

Малки мускули като на Майк Тайсън с 1000 клека и час въже, и ще откажеш всички баДки.??

11.10.22
11:57

казано от Brown Bomber на 11.10.22, 11:49:

Малки мускули като на Майк Тайсън с 1000 клека и час въже, и ще откажеш всички баДки.??

Хахаха.. ами първо основата, обемът на по късен етап. Макар че и сега с ръка ненапомпана 40см. не съм зле.

11.10.22
12:08

И “напомпана” пак толкоз ?

11.10.22
12:29

Тайсън на 13 години е тежал 90 кг.
Той сам твърди ,че е имал проблеми с теглото и  и е избягвал тежестите.
Тази тренировка дето пишат че я правил ми се вижда безсмислена.
Не знам може и да я правил.
В биографията си споменава нещо подобно докато е бил в затвора ,по точно в изолатора...

11.10.22
13:12

казано от Brown Bomber на 11.10.22, 12:08:

И “напомпана” пак толкоз ?

може да си ми я мерил, не помня. Колкото толкова, не съм ги тренирал толкова ръцете, пък и поне са натурални мускули. Ако искаш заповядай да направим един маратон или спринт, та да видим големите или малките мускули ще победят. Целта ми в момента така или иначе не е толкова да качвам ММ. Иначе, ако ти доставя удоволствие да се заяждаш-ок, продължавай? Изобщо не можеш да ме засегнеш!

Мнението беше редактирано от Петков на 11.10.22 13:33.

11.10.22
13:17

Бе ти ако на 36 години нямаш никаква представа какво правиш, значи работата трудно ще стане при теб. Най-много да сгънеш скоро. Значи на теб нищо не ти е ясно и е необходимо някой да те научи на живо. Съответно трябва да си платиш на някой специалист.
Може и по форума, ако някой въобще реши да се занимава с теб, при положение че това коства много време и усилия, даже за няма и едното мерси.

11.10.22
13:29

казано от kaloyan на 11.10.22, 13:17:

Бе ти ако на 36 години нямаш никаква представа какво правиш, значи работата трудно ще стане при теб. Най-много да сгънеш скоро. Значи на теб нищо не ти е ясно и е необходимо някой да те научи на живо. Съответно трябва да си платиш на някой специалист.
Може и по форума, ако някой въобще реши да се занимава с теб, при положение че това коства много време и усилия, даже за няма и едното мерси.

Всеки си има негова стратегия. Мисля че добре познавам тялото си. Знам че претренирвам, затова питам за добавки и храни, които могат най-добре да ме възстановят, а дотогава съм намалил клековете драстично. Щом издържам такива натоварвания и пулсът ми е в нормите явно просто не възстановявам добре.

Мнението беше редактирано от Петков на 11.10.22 13:29.

11.10.22
13:31

Абе, тялото не е ДВГ, да наливаш бензин и да караш. Даже и те имат нужда от профилактика. То и аз искам да тичам 150 км на седмица, обаче като направя 3 дни по 30 и спихвам. .. Явно нещо не възтановявам добре .. ?! Що да не хапна и да пийна нещо повече ?

11.10.22
13:39

казано от kaloyan на 11.10.22, 13:31:

Абе, тялото не е ДВГ, да наливаш бензин и да караш. Даже и те имат нужда от профилактика. То и аз искам да тичам 150 км на седмица, обаче като направя 3 дни по 30 и спихвам. .. Явно нещо не възтановявам добре .. ?! Що да не хапна и да пийна нещо повече ?

Какво да кажем за маратонците, сигурно след всеки маратон са в кома?! Кирил Николов давам за пример. А подготвителните му тренировки нима не са също ужасно трудни?!

Мнението беше редактирано от Петков на 11.10.22 13:50.

11.10.22
14:16

казано от doni dimitrov на 11.10.22, 12:29:

Малко по-късно открил и какво правят стероидите...Както и всички в тежката категория, че и не само в нея.

казано от Петков на 11.10.22, 13:39:

Какво да кажем за маратонците, сигурно след всеки маратон са в кома?! Кирил Николов давам за пример. А подготвителните му тренировки нима не са също ужасно трудни?!

Да не мислиш, че те бягат всеки ден по един маратон? Или пък, че след маратона са свежарки?
Няма професионален спорт, в който да няма план на подготовката, а във всеки такъв план има няколко периода с различни по вид натоварвания.
Ти като цяло идея си нямаш от спортовете, които споменаваш, но си мислиш, че с 1000 клека на ден ще станеш някаква машина. Не, няма да станеш, най-много да те заболят хубаво коленете. Къде намеси профи бокс в тежка категория, къде планинските бягания на Дизела...Малки мускули, големи мускули, ала бала. Бегач на планински маратони ли искаш да си, кросфитър ли, боксьор ли, ММА звезда ли???

11.10.22
14:25

Тикток звезда?

11.10.22
14:29

Имай предвид , че мускулната треска ти е по - малкия проблем .
Натрупваш много нервна умора , затова си скапан дни наред след това . Аз лично като прекаля с тренировките ми се отразява на умствената дейност. Ставам по непроизводителен.
Дори съм забелязал , да не се смеете , но при паркиране след тежка тренировка се замислям и понякога не става от първия път . А ако съм отпочинал изобщо не се замислям .
Така че , правилно са ти казали, натурално няма как да възстановяваш след такива тренировки .

11.10.22
15:13

казано от James Hinks на 11.10.22, 14:16:

казано от doni dimitrov на 11.10.22, 12:29:

Малко по-късно открил и какво правят стероидите...Както и всички в тежката категория, че и не само в нея.

казано от Петков на 11.10.22, 13:39:

Да не мислиш, че те бягат всеки ден по един маратон? Или пък, че след маратона са свежарки?
Няма професионален спорт, в който да няма план на подготовката, а във всеки такъв план има няколко периода с различни по вид натоварвания.
Ти като цяло идея си нямаш от спортовете, които споменаваш, но си мислиш, че с 1000 клека на ден ще станеш някаква машина. Не, няма да станеш, най-много да те заболят хубаво коленете. Къде намеси профи бокс в тежка категория, къде планинските бягания на Дизела...Малки мускули, големи мускули, ала бала. Бегач на планински маратони ли искаш да си, кросфитър ли, боксьор ли, ММА звезда ли???

Универсален спортист, понеже ми харесва да се боксирам, както и да тичам на дълги разстояния. Искам да кача постепенно и ок. 10кг. чиста ММ

11.10.22
15:15

казано от Brown Bomber на 11.10.22, 14:25:

Тикток звезда?

Не, ютуб звезда, но почти позна. Поздравления!

11.10.22
15:56

Вижте ТОЗИ видеоклип и ще ви стане ясно какви тренировки харесвам

Мнението беше редактирано от Петков на 11.10.22 15:56.

11.10.22
17:19

казано от Петков на 11.10.22, 15:56:

Вижте ТОЗИ видеоклип и ще ви стане ясно какви тренировки харесвам

Общо взето лекичко ОФП. Нищо допълнително не ти трябва, за да се възстановяваш - храна, сън и правилно дозиране на тренировъчното натоварване.

11.10.22
17:58

казано от Петков на 10.10.22, 15:34:

С какво мога да възстановя, само химията ли може да ми помогне?!

За мен:.... 36г.

1. Да, само с химия може да се възстановиш, след такива зверски тренировки!
Поздравления за тях!

2. Витамините и креатина са само добавка към химията,а не нейни заместители !

п.п. Не слушай какво ти обясняват в горните постове. Завиждат ти за натоварванията, които правиш на тези години, които не ти личат, изобщо!

Мнението беше редактирано от Гюлето на 11.10.22 17:59.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1