29.05.04
14:39
Четох, че старите културисти са били особено големи фенове на прясното мляко.Майк Матарацо пиел по 7-8 литра на ден, Шварценегер по половин литър на всяко ядене, а бе изобщо голямо зобене с мляко.Обаче пък наскоро ми казаха, че големи количества прясно мляко влияели негативно върху половата система при мъжа.
К`во ще кажете по въпроса?А по колко литра пиете на ден(разбира се ако нямате проблеми с него)?Аз лично мисля, че 2 литра е добра доза
Напоследък пия по 1 литър мляко на два пъти. Имаше време когато пиех и по 2 литра... Не ми създаваше никакви проблеми.
29.05.04
18:43
А аз пия по 200-250мл. само сутрин със овесените ядки. За моята диета не е много хубаво прясното млеко, защото иска повече обработка от организма, докато киселото е по-добре усвоимо. Ям по 1 кг.(1000мл) кисело млеко минимум на ден.
Dam i az. Ot prisnoto ne6to mnogo se zasi6tam, a i ne moga da izpia pove4e ot litur na 4-5 4asa. Prosto mi stava gadno i tejko… :(
30.05.04
16:53
Ot prqsnoto mnogo se izduvam i sled tova nemoga da qm,zatova si qm kiselo,ama ne Aktiviq 6oto sutrin kato stane6 se raztovarva6 kato samosval v sanitarniq vuzel! :lol:
прЕсното млЕко не е за всЕки :)
Има много хора, които немогат да го усвояват, затова както виждам някои от вас са се насочили към киселото и правилно :)
Аз ям по 1-2 кофички кисело, но понякога си зимам и прясно...
16.06.04
15:33
Аз не знам на какво се дължи бавното усвояване на прясното мляко,на количеството мазнини или какво?Ако мазнините са проблема то тогава има обезмаслено :roll: !
Лично аз го избягвам не само защото има доста мазнини а и не го обичам особено.Единствено си пия щейка с малко обезмаслено или кисело мляко.Всеки си има номер .Какво да се прави :wink:
лесно нема, проблема е в лактозата, за да се усвоявя от организма ти трябва ензима лактаза, които много хора просто не го произвеждат явно в достатъчни количества и се получава кофти тръпка :)
Киселото мляко си има в него лактаза, несъм много наясно как става тоя номер питайте имейдж:) но предполагам е заради бацилите тия българските :) Мазнините може да ти натежи от тях, но определено няма да имаш проблем да ги обработиш.
Млечните продукти са много ценен компонент в диетата ми! Консумирам около 1литър прясно и 1 литър кисело на ден (не всеки ден разбира се)!
16.06.04
21:29
Готча знам за тази лактазна недостатъчност за която говориш дори на един пич бях му обещал да постна такава тема..........ама на!
Обаче само това ли е проблема със забавеното усвояване.............Я виж Имеидж как ни се кара:) да не приемаме млякото с нищо друго че забавяло усвояването,че сме унищожавали плодовете ако ги ядем с мляко и т.н,ако нямам такава недостатъчност и млякото е обезмаслено то къде е проблема?
Комбинацията на млякото с плодове е нещо друго. Аз ти казвам, че има хора които просто немогат да ядат прясно мляко заради тази недостатъчност :) Товае то.