Дневникът на Мирослав

23.11.22
20:12

Привет, ББ-тийм!

Член съм на форума и ББ-тийм обществото от далечната 2008ма година.
През годините бях сравнително редовен (заедно с брат ми) във форума, кога повече, кога по-малко...

За пореден път правя опит да водя дневника си, тъй като през последната година и половина осезаемо започнах да не се харесвам и да се чувствам слаб.. причините са много - много лоша храна, често алкохол (събирания, почивки и т.н.), работа до късно и периоди от по 3-4 седмици без тренировки и т.н...

Тренирам от 2008 или почти 15г вече, но за първи път ми се случва такава рязка демотивация и буквално нежелание дори за опит за тренировка. Постоянно намирам всякакви оправдания пред себе си, за да не тренирам.

Надявам се, че с воденето на дневник този път ще успея да закрепя по-редовни тренировки и ще направя макар и лек опит да подобря храната, а що се отнася до именно нея - аз съм кулинар, обичам да готвя, правя го всеки ден и имам претенции, че съм добър :). За съжаление, не се ограничавам от нищо, ям от всичко, колкото ми е вкусно и на моменти прекалявам с хляб, паста и сладко. Ще се опитам да коригирам нещата, макар и да е леко и плавно.

Ориентировъчни мерки за старт на дневника (макар и да не ме вълнуват изобщо вече..), измерени днес:

Ръст - 190см
Тегло - 123кг
Гръдна отпуснат - 140см
Талия - 111см
Ръка - 49см

И за протокола.. днес отново пропуснах тренировката :) Утре ще тренирам задължително и ще опиша тренировката и храната.

До нови срещи!

24.11.22
20:47

Здравейте,

Успях да се докопам до залата днес. Дори тренирах с удоволствие (не се е случвало отдавна).

Тренировката:

1. Раменна преса на машина - 20/12/10/10 х 25кг/35кг/40кг/40кг (на страна)
2. Викинг преса на калф машина - 4 серии х 10-12.. Нямам идея колко килограми - половината стак ползвах.
3. Разтваряне встрани с дъмбели седнал - 4х15 х 10кг
4. Разтваряне встрани прав с дъмбели - 4х15 х 12.5кг
5. Задно рамо на пекдек машина - 4х15 + суперсерия задно рамо на горни кабели - 4х15
6. Трицепс въже + бицепс машина - 4х15-20 повторения (нямам идея килограмите, гоня напомпване просто)
7. Горен скрипец (за гръб) за трицепс + сгъване с дъмбели седнал - 4х15-20 повторения.

Храната:

Тука искам да отбележа, че преди години опитах да правя фастинг.. успявах, удобно се вписва в дневния ми ритъм, но никакви резултати - нито положителни, нито негативни. От години правя “счупен фастин” - т.е. не закусвам (освен ако няма нещо вкусно, като днес) и общо взето ям когато и каквото ми се яде.

Закуска - домашен кекс с круши, около 300г
Обяд - Сандвичи с кашкавал и пекорино
Вечеря - Свинско бонфиле с “лучено-гъбен сос”, малко хляб.... и за десерт... около 200г различни видове баклава директно от Турция.

*Соса, държа да отбележа, че го правя подобно на френска лучена супа - около 1.5кг лук - червен и жълт, на много ситно в тенджера с малко зехтин. Добавям сол, черен пипер, дафинов лист. Като стане кафяв и се смали двойно, добавям 50г доматено пюре, 2 супени лъжици червен пипер и тайното оръжие - самардала. След като започне червеният пипер да мирише на сготвени чушки, сипвам около 200мл бяло вино (или хубава ракия, когато нямам вино). След като алкохола изври, доливам с вряла вода, докато стане консистенция на крем супа. Вари се на тих-среден огън около час (колкото повече е по-добре) и накрая го пасирам. Добавям голяма шепа сушени манатарки и оставям да къкри 30 мин - получава се уникално, може да се консумира като крем супа, отделно го ползвам и като сос за паста - настъргвам и пекорино за пастата, а днес го ползвах за сос на бон филето.

Та така.. утре няма тренировка, ще ходя на вила, ще пием домашна ракия и ще взема неща за скарата..

До скоро.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 24.11.22 20:50.

24.11.22
22:50

Слагай  захар с.л...или мед,като правиш лука..като е почти готов

24.11.22
23:09

казано от nervak на 24.11.22, 22:50:

Слагай  захар с.л...или мед,като правиш лука..като е почти готов

Попринцип лукът става достатъчно сладък, но пък 1 лъжица допълнително няма да е зле, ще пробвам следващия път.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 24.11.22 23:10.

24.11.22
23:30

Захарта е за глазиране,в лука има доста киселини.

25.11.22
11:06

Здравейте,

Днес няма тренировка, а и дори на бях на фости сигурно щях да пропусна, събудих се с болки във врата и е много скован, не искам да “дозахапя” някой нерв.

Храната:

- закуска: турска баклава, кестени в шоколад, 2 кафета
- обяд (план): свинско бон филе с “лучено-гъбен” сос и хляб
- вечеря (план): Свински врат/домашни наденици/свински гърди - на скара, зеле и моркови салата, картофи с лук и не знам още какво..

+ за вилата: домашна сливова от 93та, отлежала 3г в дъбова бъчва, отделно има една не толкова добра ракия на вилата, която ще направя няколко греяни ракии от нея :)

Прикачвам и две снимки от лятото от Гърция, че със застудяването гледах гръцките снимки с носталгия сутринта:

Едит:
Тъкмо обядвам и съседа ми “метна” един прясно изпечен хляб с много маслини и розмарин... Уникален съсед имаме, често се събираме да се черпим и новото му хоби е хлебопекарството и аз като добро прасе дегустирам по цял хляб, още парещ.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 25.11.22 12:48.

06.12.22
17:11

Днес е 6 декември и се надявам днес да не  си пропуснал тренировката :-)

Мнението беше редактирано от Валентин на 06.12.22 17:12.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1