лицеви опори и корем

25.08.05
19:47

Здравейте. Работата ми е такава, че полагам изпити по физическа подготовка и се налага да правя и лицеви опори, но тук идва големия проблем. Не мога да направя нито една като хората. Прави ми впечатление, че това е проблем на доста жени. Във фитнеса правя упражнения за всички мускулни групи, но има ли уред с който мога да наблегна именно на тези мускули.
И още един въпрос. Имам чувството, че колкото повече тренирам корема, той става по-голям. Нормално ли е?

25.08.05
20:15

В какъв смисъл голям, с повече подкожна мазнина, или голям и силен с мускули (мускулите на корема са като всички други и те също растат на големина)!

Иначе за лицеви опори наблегни на гърдите и рамото, но не с леки тежести а тренирай като мъжете с по големи тежести и базови упражнения! Нека някой от колегите също се изкаже но мисля че това е! Можеш и да почнеш да се набираш!

25.08.05
20:31

да наблегни на гьрди и рамене и прави базови упражнения.тва е от ман ако искаш изчакай да чуеш и другте колеги :wink:

25.08.05
21:02

Ами никога не съм имала много мазнини по корема, аз по принцип качвам на бедра, но имам чувството че стои твърд напред....дано да си внушавам  :oops: . А иначе тренирам и за гърди (които намяляха доста), и за рамене с тежести, които мога да понеса. Ама пак не мога! Иначе по принцип ми направиха забележка, че се увличам по тежестите.

RE

25.08.05
21:28

[quote author=“charmy”]Ами никога не съм имала много мазнини по корема, аз по принцип качвам на бедра, но имам чувството че стои твърд напред....дано да си внушавам  :oops: . А иначе тренирам и за гърди (които намяляха доста), и за рамене с тежести, които мога да понеса. Ама пак не мога! Иначе по принцип ми направиха забележка, че се увличам по тежестите.

Кой ти е направил забележка ? :)

25.08.05
23:47

[quote author=“charmy”]Здравейте. Работата ми е такава, че полагам изпити по физическа подготовка и се налага да правя и лицеви опори, но тук идва големия проблем. Не мога да направя нито една като хората. Прави ми впечатление, че това е проблем на доста жени. Във фитнеса правя упражнения за всички мускулни групи, но има ли уред с който мога да наблегна именно на тези мускули.

Нещо не е наред. Не знам какво - или не тренираш достатъчно тежко в залата, или просто не знаеш как се правят опори, или? :shock:
Преди да започна тренировки в зала, бях толкова крехка и слабичка, че не можех да направя нито една лицева опора, нито една!
3-4 месеца по-късно вече ги правя преди закуска в серийки по 5-8 лицеви опори и колкото издържа (3-4-5-6 серии, според моментното ми състояние). Направо ми е кеф. Не знам какво да те посъветвам. С какви тежести работиш в залата и какви упражнения правиш за рамо и гърди?

27.08.05
19:13

само ицо.

SPAM
vanisher

29.08.05
14:45

Започни да ги правиш на колене. Аз в началото така почнах. Хвани някой дето разбира да ти следи техниката.
Аз на колене не можех да се вдигна и ги правех само надолу, но много бавно. После минах с изправени крака само надолу и вече ги правя като хората. Това за четири месеца (аз от толкова тренирам).
При теб трябва да стане по-бързо, щото предполагам силата ти е повече.

29.08.05
22:47

[quote author=“charmy”]Ами никога не съм имала много мазнини по корема, аз по принцип качвам на бедра, но имам чувството че стои твърд напред....дано да си внушавам  :oops: .

Виж си диетата - може да стои така заради целулозните храни, които ядеш. Махни хляба, всичко зърнено и бобено и пр. за известно време и се наблюдавай. Може да е най-обикновен ПМС. Не виждам начин да си направиш корема огромен от тренировки. при жените е много трудно да се докарат огромни мускули, а “голям” корем при непрофесионалистка - абсурд! Или си внушаваш, или си внушаваш :wink:

14.09.05
14:11

[quote author=“bolkers”]да наблегни на гьрди и рамене и прави базови упражнения.тва е от ман ако искаш изчакай да чуеш и другте колеги :wink:

и трицепс

14.09.05
18:06

[quote author=“vesi”]Започни да ги правиш на колене. Аз в началото така почнах. Хвани някой дето разбира да ти следи техниката.
Аз на колене не можех да се вдигна и ги правех само надолу, но много бавно. После минах с изправени крака само надолу и вече ги правя като хората. Това за четири месеца (аз от толкова тренирам).
При теб трябва да стане по-бързо, щото предполагам силата ти е повече.

послушаи веси :)  и почни от начало да  ги правиш на колене или от начало ръцете ги слагаи  на по високо и постепенно намаляваи наклона докато стигне хоризонтално положение

MI

22.11.05
15:56

Наблегни на втората глава на трицепса.

BA

28.11.05
22:45

Аз бих предложил нещо друго - лягаш по корем на пода с ръце прилепени до гърдите (или по-широко, зависи как ти е удобно), вдигаш бавно до горе (може да задържаш 1-2 сек) и спускаш отново в изходно положение. Така поне ще сханеш техниката на правене на лицеви. В началото е трудничко, но след седмица-две тренировки всичко ще си дойде на мястото! Лицевите упори са едно от най-незаменимите упражнения за мен...  :wink:

29.11.05
00:06

Според мен наистина съвета на Веси е доста подходящ. Започваш на колене и постепенно като стигнеп някаква бройка правиш колкото можеш нормални и като се умориш продължаваш на колене. И така постепенно ще ти се увеличи лимита на нормалните и ще покриеш норматива. А бтв колко ти е норматива?

29.11.05
11:05

[quote author=“vanisher”]Според мен наистина съвета на Веси е доста подходящ. Започваш на колене и постепенно като стигнеп някаква бройка правиш колкото можеш нормални и като се умориш продължаваш на колене. И така постепенно ще ти се увеличи лимита на нормалните и ще покриеш норматива. А бтв колко ти е норматива?

Aми за тройка е в рамките на 30 секунди да правя коремни преси и още 30 секунди лицеви опори, а минималната обща бройка е 36. Нормативът си го правя от коремните и ми борят 4-5 лицеви, ама те са си пълно излагане. На колене не са ми трудни, сега тренирам мнгоо усилено трицепс, взех уж да правя, ама не мога да ги правя хубаво като мъжете. Нищо, с постоянноство се надявам да успея  :D !

29.11.05
14:34

Успех.
А за колко време трябва да се подготвиш. И не гледай 3-ката е се цели към 6-цата !!

29.11.05
15:15

[quote author=“vanisher”]Успех.
А за колко време трябва да се подготвиш. И не гледай 3-ката е се цели към 6-цата !!

Ами те ни изпитват веднъж годишно, нямам идея кога ще е,  не е проблем вземането на изпита като такъв, но ми се иска да съм перфектна. Все пак съм от малкото трениращи в зала и се очаква да имам по-добра физическа подготовка. Благодаря за подрепата.

05.12.05
11:06

[quote author=“charmy”]
На колене не са ми трудни,

Спускай се бавно и ще станат по-трудни.

05.12.05
12:24

И може да пробваш по една-две с една ръка да поувеличаваш малко силата.Иначе трябва и в гърба да си здрава за правилното изпълнение.

MA

05.12.05
12:49

Ако имаш възможност помоли гадже или приятел докато правиш лицевите да те придържа лекичко отдолу и се опитваи да правиш максимално повече повторения като го накарай да следи и за правилната форма на изпълнение самата мисъл че някои те придържа ще ти даде допълнителни сили гарантирам ти дори и да не ти помага да ги правиш щте ти се струва че ти помага ,психиката е много важен фактор и не го пропускай и няма да сгрешиш,гарантирам ти ,успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1