Комбинация от добавки

08.01.23
15:39

Имам един въпрос  за много от вас най-вероятно лесен за отговаряне .
Разполагам със следните добавки и искам мнение за най-добра комбинация :
Протеин - Synta 6 4.0 - BSN
Креатин монохидрат - BSN
Глутамин - BSN
Амино киселини - BSN
Бустер - NO- Xplode - BSN
Омега 3 капсули - Grassberg
Мултивитамини капсули - Grassberg
Трибестан - sopharma

След дълго време на операции и залежаване  , от 4 месеца съм в залата и тренирам цялото тяло . Знам ефектите им и ползите , но основното което ме интересува като имах в предвид комбинация е : употребата на максималния им ефект без да се самоизключват .
Благодаря предварително за адекватните ви отговори !
Поздрави

08.01.23
20:03

1. Протеин на прах се приема, когато имаш недостиг на белтъчини в някое хранене или ден. Няма дози, няма препоръчително време за приемане, още по-малко пък да е задължителен. При адекватен начин на хранене често пъти е ненужен. Аз го използвам моя в рецепти за готвене. Хората имат някакви очаквания към протеина на прах, защото не разбират какво е, а именно - пържола на прах. Не очаквайте чудеса.

2. Креатинът се приема всеки ден по 5 гр. Избери си някой период от дена и го приемай тогава. Ако не друго, то поне да изградиш навик и да не го забравяш. (едно от малкото неща в списъка, за които има смисъл да си даваш парите :) )

3. Ползата от аминокиселините като добавка, особено при качествено хранене, е спорен и всеки може да прецени има ли нужда (допълнителния прием на глутамин - още по-спорен), но ги приемай след тренировка.

4. Бустър... все тая. И с него, и без него. Приемай си го както пише на опаковката.

5. Омегата и мултивитамините пак бих казал да си спазваш какво пише на опаковката като дневна доза.

6. За трибестана препоръчвам 3 пъти по 2 капсули от 250мг. на гладно.

Нищо от изборените не се “самоизключва”, така че си ги приемай спокойно.

Мнението беше редактирано от Гордан на 08.01.23 20:05.

10.01.23
22:44

казано от Гордан на 08.01.23, 20:03:

1. Протеин на прах се приема, когато имаш недостиг на белтъчини в някое хранене или ден. Няма дози, няма препоръчително време за приемане, още по-малко пък да е задължителен. При адекватен начин на хранене често пъти е ненужен. Аз го използвам моя в рецепти за готвене. Хората имат някакви очаквания към протеина на прах, защото не разбират какво е, а именно - пържола на прах. Не очаквайте чудеса.

2. Креатинът се приема всеки ден по 5 гр. Избери си някой период от дена и го приемай тогава. Ако не друго, то поне да изградиш навик и да не го забравяш. (едно от малкото неща в списъка, за които има смисъл да си даваш парите :) )

3. Ползата от аминокиселините като добавка, особено при качествено хранене, е спорен и всеки може да прецени има ли нужда (допълнителния прием на глутамин - още по-спорен), но ги приемай след тренировка.

4. Бустър... все тая. И с него, и без него. Приемай си го както пише на опаковката.

5. Омегата и мултивитамините пак бих казал да си спазваш какво пише на опаковката като дневна доза.

6. За трибестана препоръчвам 3 пъти по 2 капсули от 250мг. на гладно.

Нищо от изборените не се “самоизключва”, така че си ги приемай спокойно.

Благодаря за изчерпателния отговор !

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1