Ходене и калории

04.02.23
19:01

Здравейте момчета и момичета,
като начало да уточня - не съм спортист, не съм свръх активен, а просто ентусиаст по неволя.

Моля хора с опит и знания да споделят следното - колко калории се горят по време на ходене?

Естествено това е много относително и различно за всеки за това ще дам и малко насоки конкретно за мен:
44 години, 183 см висок, 93кг, движа се около 24-30км всеки ден, средна скорост 5.5км / час

Навсякъде чета какво ли не, всички софтуери отчитат около 60-65 калории / км, но това ми се струва много, и за това съм приел стойност от около 45-50 калории / км на база моите килограми и скоростта.

Да уточня - половната километри изминавам с жилетка която е точно 20.7кг, тоест ходя все едно съм около 113кг. Имам и 2 дни в седмицата за тичане, но без жилетка, като не тичам повече от 1 час.

Моля за насока какви (приблизително) калории се изразходват за км или за час с тези показатели, защото ми е много трудно да преценя.

Благодаря на всеки помогнал с някаква насока.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1