08.02.23
18:41
Здравейте.
Мъж на 32 съм и от няколко месеца ходя редовно на фитнес, по 5 пъти на седмица, понякога и 6. Харесва ми, има резултат, но по празниците бях спрял за около месеца, заради различни пътувания и ангажименти, след което започнах пак и още на втория ден започнах да усещам главоболие, в момент на напън, например когато се набирам - в моментът в който започне самото набиране. Същото се случва и при изпълнение на различни упражнения, но не знам дали има смисъл да изброявам. Болката е в задната лява част на главата, някъде малко над едно нещо, което не знам как точно се нарича, но на жаргон е нещо като ямичка. В началото си мислех, че може би вдигам кръвно, но след като няколко пъти го мерих, установих че е перфектно. Проблемът се появява и при секс и най-вече. Малко ми е неудобно да спомена и това, но същото се случва дори когато изъплнявам сам някои мъжки занимания... Болката е тъпа и туптяща и когато не ходя на тренировки и не правя някое от другите гореизброени неща, не се появява. Мисля, че се появява само при определени движения и стягане на определени мускули, защото когато пазарувах в понеделник и качвах тубите с вода и торбите нагоре, не усетих нищо. Ако някой друг се е срещал с подобен проблем, бих се радвал да сподели.
Благодаря!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Аз бих се консултирала с лекар. За да си спестиш време и евентуални усложнения, просто се обади на личния си лекар, и ако той или тя прецени - ще те пренасочи към специалист.
Вече знам защо ме боли главата толкова рядко.
Шегата настрана, има възможност и да е от кръвното, тъй като скача в момента на усилие, а не за продължително време. Не вярвам да го мериш в залата. Задържането на въздух също. Обърни внимание на дишането и го карай по-леко за известно време. Най-вече, посъветвай си се с лекар, както вече споменаха горе.
А дали да не страдаш от ниско кръвно и импотентност ? ! Много вероятно и това да е проблема.
Все пак иди на доктор, обикновено проблемите с кръвното започват след 30 години и е хубаво да се обърне внимание, може и да имаш от неправилни тренировки и проблеми с мускулите по рамената и врата и те също дават такива ефекти.
По принцип със загубени каузи не се занимавам,но....
За да елиминираш вариант ” високо кръвно” , пробвай да обърнеш дишането: вдишвай в позитивната фаза и издишвай през негативната.
Не задържай дъха си.
Аз, залагам че проблема е нервни окончания на самият скалп в описаната област. При при продължителни усилия правиш мимики и стягане на лице и скалп.
Просто разтривай/мачкай кожата на главата по време на тези ти занимания.
Здравейте.
Благодаря на всички за изказаните мнения! След като си починах 2 седмици от фитнес и други натоварвания, нещата се оправиха. Както Гюлето е писал, редовно правих леки масажчита за по няколко минути на ден. Аз мисля, че вероятно проблемът е бил мускул или нерв, макар и да не съм сигурен. В спорта винаги има травми, затова е важно да внимаваме и да почиваме достатъчно тогава, когато е необходимо!
Благодаря отново на всички!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече