Главоболие при трениране и секс.

08.02.23
18:41

Здравейте.

Мъж на 32 съм и от няколко месеца ходя редовно на фитнес, по 5 пъти на седмица, понякога и 6. Харесва ми, има резултат, но по празниците бях спрял за около месеца, заради различни пътувания и ангажименти, след което започнах пак и още на втория ден започнах да усещам главоболие, в момент на напън, например когато се набирам - в моментът в който започне самото набиране. Същото се случва и при изпълнение на различни упражнения, но не знам дали има смисъл да изброявам. Болката е в задната лява част на главата, някъде малко над едно нещо, което не знам как точно се нарича, но на жаргон е нещо като ямичка. В началото си мислех, че може би вдигам кръвно, но след като няколко пъти го мерих, установих че е перфектно. Проблемът се появява и при секс и най-вече. Малко ми е неудобно да спомена и това, но същото се случва дори когато изъплнявам сам някои мъжки занимания... Болката е тъпа и туптяща и когато не ходя на тренировки и не правя някое от другите гореизброени неща, не се появява. Мисля, че се появява само при определени движения и стягане на определени мускули, защото когато пазарувах в понеделник и качвах тубите с вода и торбите нагоре, не усетих нищо. Ако някой друг се е срещал с подобен проблем, бих се радвал да сподели.

Благодаря!

12.02.23
17:51

Аз бих се консултирала с лекар. За да си спестиш време и евентуални усложнения, просто се обади на личния си лекар, и ако той или тя прецени - ще те пренасочи към специалист.

12.02.23
18:52

Вече знам защо ме боли главата толкова рядко.

Шегата настрана, има възможност и да е от кръвното, тъй като скача в момента на усилие, а не за продължително време. Не вярвам да го мериш в залата. Задържането на въздух също. Обърни внимание на дишането и го карай по-леко за известно време. Най-вече, посъветвай си се с лекар, както вече споменаха горе.

12.02.23
21:04

А дали да не страдаш от ниско кръвно и импотентност ? ! Много вероятно и това да е проблема.

Все пак иди на доктор, обикновено проблемите с кръвното започват след 30 години и е хубаво да се обърне внимание, може и да имаш от неправилни тренировки и проблеми с мускулите по рамената и врата и те също дават такива ефекти.

12.02.23
21:23

По принцип със загубени каузи не се занимавам,но....

За да елиминираш вариант ” високо кръвно” , пробвай да обърнеш дишането: вдишвай в позитивната фаза и издишвай през негативната.
Не задържай дъха си.

Аз, залагам че проблема е нервни окончания на самият скалп в описаната област. При при продължителни усилия правиш мимики и стягане на лице и скалп.
Просто разтривай/мачкай кожата на главата по време на тези ти занимания.

07.03.23
21:44

Здравейте.

Благодаря на всички за изказаните мнения! След като си починах 2 седмици от фитнес и други натоварвания, нещата се оправиха. Както Гюлето е писал, редовно правих леки масажчита за по няколко минути на ден. Аз мисля, че вероятно проблемът е бил мускул или нерв, макар и да не съм сигурен. В спорта винаги има травми, затова е важно да внимаваме и да почиваме достатъчно тогава, когато е необходимо!

Благодаря отново на всички!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1